Vacker julkrans på 3 sätt

En julkrans till stallet, eller kanske till fåglarna i trädgården? Dekorera den med godsaker eller bara vackra färger – bara fantasin sätter gränser!

Du behöver inte vara pysslig för att göra din egen  julkrans. Stommen fixar du enkelt på Granngården (för bara 149 kronor) som är klädd med vacker nobilisgran. Sedan är det bara att dekorera med det som du, eller din djurkompis, gillar allra bäst.

Överst: En grön dekoration. Det bästa pyntet hittar du i naturen – eller i kylen. Vi har dekorerat med kottar och lingonris för att få en mysig, naturlig julkänsla. I skogen finns mycket fint att hitta. Fäst sedan med bindtråd.

Till vänster: För gästerna – och hästarna. Vill du göra din häst extra glad kan du göra den här vackra kransen där vi pyntat med smått och gott. Häng den på ytterdörren eller i stallet – kanske en present till din häst på julafton? Glöm inte att hålla uppsikt på hästen när den äter, eftersom vissa gransorter är giftiga för dem, så det räcker att de knaprar på morötterna. Här har vi använt fodermorötter, manrosetter 69 kr, liten hästsko Libero, 65 kr/2-pack, hästgodis, samt rött bandage.

Till höger: En frökrans till fåglarna. Småfåglarna kommer garanterat uppskatta den här typen av krans. Här har du chansen att bjuda dem på ett riktigt fint julbord. Vi har använt fågelmatare för talgbollar, talgbollar 10-pack, vildfågeldessert Snöflinga samt vildfågeldessert Kokosnöt. Allt är ihopsatt med grön bindtråd.

Hållbart är smart

Kransen håller olika beroende på vad du dekorerar den med. Hänger du den inomhus håller den sig cirka en vecka, men spraya vatten på den lite då och då så håller den längre. Om du hänger den utomhus finns chansen att den klarar sig hela vintern.

Foto: Klas Sjöberg Av: Sara Åström