Rengör din uteplats enkelt

En grön gräsmatta och en ren altan brukar vara mångas önskan att få färdigställt under våren. Då kan du sitta ute och njuta resten av sommaren. Med ett effektivt rengöringsmedel går det dessutom väldigt enkelt att åtgärda. Här följer några tips på vägen.

Våren är här och timmarna vi spenderar på uteplatsen eller balkongen blir allt fler. För att få det extra fint under sommarhalvåret är det värt att lägga lite extra tid på förarbetet och tvätta altanen. För att få bort mossa, alger, smuts, fett eller annan påväxt på din uteplats, tak eller fasad, använd ett effektivt rengöringsmedel som är biologiskt nedbrytbart för miljöns skull. 

På stora trädäck får alger och annan påväxt enkelt fäste vilket skadar ytan och missfärgar träet som kan bli grönt/brunsvart. Att få bukt med tillväxten är enkelt om du använder en effektiv algtvätt. Du kan välja mellan att rolla, pensla eller ansluta din vattenslang till en speciell behållare och spraya över ytan du vill ha ren från fläckar.

Det kan ta lite längre tid för påväxten att lossna från porösa ytor som till exempel stenläggningar och betong än släta ytor.

Så rengör du uteplatsen

1. Starta med att borsta bort synlig påväxt som samlats i högar, detta för att algmedlet då kommer att tränga ner bättre till själva ytan.

2. Blanda ut rengöringsmedlet med rätt mängd vatten efter anvisningen eller fäst din vattenslang till en dunk med ejektormunstycke som du enkelt kopplar till vattenslangen.

3. Spraya med en lågtrycksspruta eller pensla ut ett jämnt lager över hela ytan så att hela uteplatsen täcks och blir fuktigt.

4. Därefter låter du väder och vind göra sitt, inget efterarbete behövs. Vid ett kraftigare angrepp kan det vara värt att gå på två gånger.