Höstplantera dina växter och förläng sensommaren

Än är det inte försent för vackert trädgårdsarbete! Njut av sensommarens blomsterprakt genom att plantera växter i krukor och rabatter. Passa på nu under tidig höst innan tjälen kommer i marken.

Njut av fina höstplanteringar

Efter en torr sommar får trädgården och växtligheten äntligen möjlighet att återhämta sig. Och för att växterna du vill ska grönska i trädgården nästa vår ska få försprång kan du plantera dem redan nu. Hösten och sensommaren är en utmärkt tid att plantera häckplantor och andra barrotade träd och buskar. Dessa går bra att plantera så länge du kan gräva i jorden. Och inte för att tala om alla fina höstplanteringar i krukor. Växter som är fina att samplantera och trivs i lite kyligare utetemperatur är t.ex. höstljung, prydnadskål och bollkryss.

Krukor och trädgårdsredskap.

Växter som planteras under september

Nu är bästa tiden att plantera till exempel barrotade pioner. Sätt dem grunt, 5-6 cm djupt i en jord gärna är kalkhaltig, lerhaltig och dränerad med en odlingsbädd som är ca 40 djup. Tänk på att plantera din pionodling väl, pioner kan nämligen vägra blomma efter en flytt. Andra växter som är bra att plantera just nu är buskar, rosor, perenner och träd.

Tillsätt höstgödsel till din höstplantering

Tänk på att tillsätta ett gödsel till dina nya och befintliga rabatter. Hos Granngården hittar du gödsel som är anpassat till sensommar- och höstklimat.