Glasrabarber, en tidig favorit i kökslandet

En av mina favoriter i kökslandet är rabarber och så här års längtar jag verkligen efter den. Rabarber är gott och användbart till så mycket. Paj såklart, kräm, kompott, chutney, marmelad, saft diverse desserter och så vidare.. Listan kan bli riktigt lång!

För att kunna komma igång och skörda rabarber lite tidigare än vanligt så brukar jag driva så kallad glasrabarber. I korthet går det ut på att man tidigt under säsongen täcker över hela rabarberplantan och låter den växa i värme och mörker så att stjälkarna sträcker lite extra på sig och blir sådär härligt blekt rosaröda, mjälla och milda i smaken. När man ser att de röda knopparna börjar sticka upp ur jorden är det dags att täcka över rabarbern.

Carina Larsson gästbloggare Grannliv julbloggare 2015

Carina Larsson gästbloggar regelbundet på Grannliv. Hon skriver både uppskattade Nyponvillans Trädgårdsblogg om familjens ambitioner att bli självförsörjande på grönt. Här kan du läsa mer av Carina!