”En fin gräsmatta har blivit lite av en rolig tävling”

När Andreas flyttade till hus började han också drömma om den perfekta gräsmattan. Han läste på och nu har han en trädgård han är stolt över – utan att han behöver lägga ner allt för mycket tid.

– Jag började anlägga trädgård när jag flyttade till hus 2017, berättar Andreas. Jag fick läsa bloggar och böcker hur man gör och började tidigt drömma om den där nästan löjligt välskötta gräsmattan. Först ägnade jag mycket tid till den, men nu med jobb och barn är det svårt att hinna med allt och då började jag titta på hur jag kunde effektivisera. Till exempel genom robotgräsklipparelångtidsverkande gödsel, och automatisk sprinkler.

Får komplimanger av förbipasserande

I Andreas grannskap har det nästan blivit som en tävling att har mest välskött gräs.

– Vi är några grannar som hetsar varandra – på skoj. Jag blir extra glad när jag står i garaget och fixar med något och så hör jag någon som går förbi utanför säga ”kolla vilken fin gräsmatta!”

Trädgården ger välbehag

Andras tycker att en grön och frodig gräsmatta ger en slags värme i trädgården och bildar en lugn oas tillsammans med alla blommor, buskar, fruktträd och grönsaksodlingar.

–Jag hade redan tidigt en drömbild att gräsmattan skulle bli som en trädgård i någon katalog, med rensade rabatter, blommor och vackert gräs. Men det lite komiska i det hela är att jag faktiskt är gräsallergiker när gräset har förställning, vilket jag slipper nu med robotklippare eftersom det klipps lite hela tiden.

 

Namn: Andreas KlangBor: i Hyllinge med sambon Karolin och sonen Alfred

Aktuell: Haft gräsmatta sedan 2017