Årets pelargon 2021 – en magisk dröm

’Astrid’ – Årets pelargon 2021 har lika vackert namn som blomform. Den här magiska drömmen bjuder på både ljuvlig form och färg, och liknas med en vacker tärnbukett.

Det finns ett skimmer över pelargonen ’Astrid’. Små, roslika, halvfyllda blommor tätt ihop som en liten tärnbukett som nästan gnistrar och glimmar. Kronbladens kant är crèmevit med rosa anstrykning. Och så följer ljuvligt, romantiskt rosa för att i djupet bli svagt, aprikos. Precis som en dröm.

Det finns en nästan obeskrivbar lyster i de gröna bladen. De är gröna men med ett brett band, en zon, som struket, penselmålat med choklad. De är läckra som konfekt. Bandet följer dessutom bladets kontur, rundtandat och lite böljande. Runt och tätt sitter bladen också. Nästan så man tänker hur blommorna ska kunna tränga igenom? Men det gör de! Och de kommer i mängd ända tills frosten nalkas.

Årets pelargon 2021.

Placera ’Astrid’ soligt och lugnt

Årets Pelargon 2021 ’Astrid’ trivs en bra Blomjord, U-jord eller Pelargonjord. Se till att vattna blomman måttligt och med lite näring i vattnet. Ställ därefter krukan soligt och på lugn plats och njut av blomsterprakten. Pelargonen ’Astrid’ blommar dessutom utan avbrott fram tills att frosten kommer.

Årets Pelargon 2021.

Årets Pelargon 2021 – Juryns motivering

Med mjuktonade färgvariationer som avger värme och enastående reflektion, tillsammans med en blomform som utstrålar romantik till välfylld perfektion, skapas en oemotståndlig magi.

Förra året var det Pelargonen ’Deep Rose with Eye’ som fick utmärkelsen. Här kan du läsa mer om Årets pelargon 2020.

Foto: @annikasnaturligating

Varje år delar Blomsterfrämjandet ut titeln Årets Pelargon, och blomman går att köpa i Granngårdens butiker. Din närmaste butik hittar du här.