Årets pelargon 2020 – en färgexplosion

Tango ’Deep Rose with Eye’. Där har ni skönheten som kan titulera sig Årets Pelargon 2020. Vacker i så många dimensioner och en färgexplosion som lyser upp även de allra regnigaste sommardagarna.

Årets pelargon 2020
Foto: @annikasnaturligating

Varför konstla till det när man kan hålla det enkelt och samtidigt fantastiskt vackert? Årets Pelargon 2020 sparar sannerligen inte på krutet. Med finess och färgstarka blommor fångar ’Deep Rose with Eye’ ögat direkt och skapar blomsterprakt både på nära och långt håll.

Årets Pelargon 2020 – vacker och tålig

Vid första ögonkastet ser du en rosa Pelargon med många fina blommor på varje stängel. Men tittar du närmare ser du hur kronbladen går över från alldeles vita med rosa strimmor i mitten, till mustigt rödrosa och slutar i rosenrosa längst ut.

Inte nog med att det här är en mycket vacker och tät Pelargon som passar både på fönsterbrädan och i fönsterlådan. Kombinera den gärna med andra blommor i en större kruka på terrassen. Förväxla inte skönhet med skörhet för den tål både vind och regn

Juryns motivering

Årets utvalda Pelargon är en veritabel färgexplosion. Titta på djupet – med sina enkla blommor i tre färger skapas ett tredimensionellt formspråk från det vitaste till det djupaste och mustigaste mörkrosa. På fönsterbräda eller i fönsterlåda – lika passande för denna allväderspelargon. Årets utvalda heter Tango ’Deep Rose with Eye’.

Årets Pelargon delas varje år ut av Blomsterfrämjandet och går att köpa i Granngårdens butiker. Din närmaste butik hittar du här.

Kommer du ihåg vilken Pelargon som fick utmärkelsen 2019? Inte? Klicka här!

Foto: @annikasnaturligating