Äntligen! Automatisk bevattning i växthuset

DSC_0111

Nu äntligen är bevattningen igång. Förra årets inköp hanns inte att sättas på plats innan växterna blev för stora, så det blev ett väldigt springande med vattenkannan. Nu slipper jag det!

Jag köpte systemet från företaget Hozelock och det gick rätt snabbt att få det på plats. Den stora slangen lade jag längs bakre kanten på bäddarna, och så mindre droppslangarna ut till varje växt. Då vet jag att vattnet hamnar där det gör nytta.

Naturligtvis hade vi inte rätt storlek på batterier hemma, så innan jag kan testa den automatiska bevattningen måste jag till affären.

DSC_0112

Tomater och basilika står och väntar på att bli planterade. Jag passade på att ställa växterna i en stor hink med vatten medan jag jobbade med bevattningen, så dom blev riktigt vattenmättade innan planteringen.

DSC_0117

Efter att barnen har gått och lagt sig, sänker sig lugnet här hemma. Då passar jag på att gå ut en extra sväng i växthuset och fixa. Härute kan det regna bäst det vill för jag  myser bara ännu mer när det smattrar mot rutorna…

Nu är tomatplantorna och basilikan i jorden, trumpetrankan som jag hoppas ska växa upp i taket och ge skugga har fått sin plats. Nu ska jag fixa snyggare skyltar till tomaterna så att jag lätt ser vilka olika sorter det är. Vita plastetiketter är bra men riktigt fult.

DSC_0120

När kvällen kommer är det dags att plocka in växterna som har fått stå ute i regnet. En rejäl plastback att bära växterna i förenklar livet ordentligt. Paprikorna ska få större krukor och den ena tomaten är en hängande sort som ska planteras i ampel. Kul att testa! Tänk på att det fortfarande kan komma nattfrost, så ta det lite försiktigt med utplanteringsväxterna än.

DSC_0114
Min potatis börjar få fin blast nu. Dags att plantera om!

Jag har förberett stora krukor i mitt lilla växthus. Tyvärr har jag inte automatisk bevattning där också, det hade varit skönt. Eftersom det växthuset är så litet blir det ett varmare och torrare klimat där inne, men det blir betydligt bättre om jag ställer in ett stort kärl med vatten. Jag får nog in och leta i mina gömmor och se om jag kan hitta någon större balja.

Ha en skön helg och titta gärna förbi hemma hos mig på söndag mellan klockan 10-–16. Då är det Öppen Trädgård med Café, Musik, Föredrag om att göra sin trädgård attraktiv för bin och humlor, ponnyridning, ansiktsmålning och invigning av Barnens Trädgård, mm. Titta in på min blogg för program!

Varmt Välkomna! / Therése

Trädgårdsarkitekten Therése Hjalmarsson gästbloggar på Grannliv vecka 18–21. Hon bor på en gård i Oderup utanför Hörby och driver företaget T som i Trädgård där hon hjälper kunder att planera och anlägga sina trädgårdar. Vill du läsa mer av Therése följ hennes blogg!