6 lyssnartips för lata dagar – poddar om odling

Trivs du bäst med fingrarna i jorden? Vi listar fem fantastiska poddar om odling och ett sommarprat du inte får missa.

Odlarna

Varannan vecka träffar journalisterna Anna Rökaeus och Olof Söderén, som också driver bloggen Spenat i stan, lantbrukare, ekologer, biologer, kockar och många andra som driver egna odlingsprojekt. Gästerna bjuder både på sin livsberättelse och sina bästa odlingstips.

Odla med P1

Varje måndag kommer ett nytt avsnitt av Odla med P1. Här får du veta hur du odlar syrener och magnolior, undviker jordloppor och ogräs och hur gräsklipparen egentligen uppfanns. Dessutom berättar Göran Greider om varför hans plantor är politiska och Carl-Gustav Thulin på Sveriges Lantbruksuniversitet om varför han välkomnar rådjur i trädgården.

 

Två odlare emellan

Odlingsbloggarna Sara Bäckmo från Skillnadens Trädgård och Johannes Wätterbäck från Farbror Grön samtalar om urban odling, självhushåll, vintersådd, vårskörd, föräldraskap, kål och kompost.

 

Grönsakslandet

Räcker 500 kvadrat för att odla de grönsaker som en tvåbarnsfamilj äter under ett år? Odlingsentusiasten och rockjournalisten Elin Unnes har tillsammans med journalisten och författaren Bella Linde gjort 17 avsnitt för Sveriges Radio om olika odlingsförutsättningar och metoder för att spara och förvara. Att odla är nödvändigt, menar de, både för individen och för samhället.

 

Smaklöken

Podden Smaklöken gör inga nya avsnitt men har 31 kvartslånga program om att odla, skörda, lagra, grilla, röka, ta tillvara och kompostera. Botanisera i arkivet för smarta tips kring jord och gödsel, recept och reportage.

 

Missa inte!

De passionerade odlarna och prisbelönta tv-personligheterna Gustav och Marie Mandelmann sommarpratar idag den 27 juni! Lyssna på deras sommarprat om hur de träffades, hur det kom sig att de började driva det ekologiska jordbruket Djupadal och hur de håller kärleken vid liv här eller där poddar finns.