3 tips för att välja rätt bensin till din maskin

Letar du färdigblandat till din motorsåg, röjsåg, kapmaskin eller häcksax? Det kan vara klurigt att hitta ett drivmedel som uppfyller alla ens förväntningar. Här kommer 3 saker att tänka på när du vill ha ett krångelfritt användande.

1. Färdigblandat och klart

Många väljer färdigblandat för att de tycker det är svårt att veta exakt hur mycket 2% olja är och se till att blandningen blir rätt så att motorn mår som bäst. Aspen 2 är blandad och klar att använda direkt. Oljan FRT (Full Range Technology) är testad på över femtusen motorer i olika länder och vid olika förutsättningar – det gör Aspen 2 till en produkt som fungerar på nästan alla tvåtaktsmotorer från olika märken, oavsett fabrikat.

2. Bör kunna lagras

När du väljer bensin bör du se till att oljan inte separerar efter ett tag, utan att produkten är lagringsstabil. Det vill säga din maskin ska kunna pausa i garaget eller förrådet några veckor och sedan gå att använda problemfritt. Aspen 2 kan lagras i hela tre till fem år och bränslet minimerar även kolrester och avlagringar på motorns delar vilket ger en jämnare och mer effektiv drift, och även gör motorn enklare att starta.

3. Minimerar utsläppen

Att du mår bra är förstås den viktigaste faktorn. Aspen 2 är har utvecklats i nära samarbete med yrkesanvändare och erbjuder ett bränsle som ger en ännu bättre arbetsmiljö. Den i stort sett är fri från lösningsmedel och skadliga komponenter som bensen och andra aromater och ser till att de skadliga utsläppen minimeras. Oljan är också till 60% nedbrytbar.

Aspen 2 alkylatbensin

Innehåller två procent helsyntetisk motorolja och kan användas till olika typer av luftkylda tvåtaktsmotorer. Läs mer på granngården.se.

Tips! Olika motorer kräver olika typer av bränsle. Är du osäker på om din motor är en tvåtakts- eller fyrtaktsmotor? Kolla om det finns någonstans där man kan fylla på olja, eller kanske en oljesticka. I så fall är det en fyrtaktsmotor och då ska du använda Aspen 4 istället.