5 platser att besöka i Sverige

Funderar du fortfarande på vad du ska hitta på under din semester? Vi gör det lite lättare för dig och tipsar om platser runt om i vårt avlånga land som är perfekta både för två- och fyrbenta besökare.

Kosteröarna

Med många sevärdheter, ett rikt naturliv och Sveriges första marina nationalpark är detta en populär plats i skärgården. Ögruppen Koster i norra Bohuslän erbjuder aktiviteter både på land och till havs. Besök deras hembygdsmuseum, åk en guidad tågtur och avsluta med en härlig västkustsmiddag på en av de många skaldjursrestaurangerna – eller ge dig ut på havsfiske och dra upp dig egen.

Idre Fjäll

Passa på att uppleva de magiska fjällen sommartid – här kan du till exempel ge dig ut på en bäversafari i kanot, rida ut på långturer eller orientera i vacker fjällmiljö. Det finns även möjlighet att uppleva den samiska kulturen och få inblick i en renskötares vardag. Älskar du vildmarksmiljö är Idre Fjäll helt klart destinationen för dig.

Isälvsleden

Är du den aktiva friluftstypen som gärna tar dig fram på cykelsadeln? Eller föredrar du lugnet av vandringen där man bara kan insupa den vackra omgivningen som visar spår av istiden. Oavsett färdmedel passerar du flera unika naturreservat under den 60 km långa leden mellan Vindeln och Åmsele i Västerbottens län, med flera fina bad- och fiskemöjligheter.

Furuvik djur- och nöjespark

Schimpanslunch, kamelaktivitet och lemurmatning är bara några av Furuviks dagliga aktiviteter. I parken som endast ligger ett stenkast från havet hittar du många exotiska djur och ett tivoli med spännande åkattraktioner. Under utvalda sommarkvällar bjuder dessutom välkända artister på stämningsfull livemusik.

Stenshuvud nationalpark

Den sydskånska nationalparken Stenshuvud erbjuder ett varierat landskap med höjdskillnader och stor biologisk mångfald. Utöver de betande djuren möts du bland annat av en unik ädellövskog, vita sandstränder och från toppen av kustbergen en fantastik utsikt – har du tur med vädret ser du hela vägen till danska ön Bornholm.

Läs mer om hur du reser säkert med dina djur.

3 snabba tips till packlistan:

  1. För att undvika mygg bör du klä dig i ljusa och lösa plagg. Du kan även hålla sommarplågan på avstånd med hjälp av ett bra myggskydd.
  2. En termos till utflykten är A och O oavsett om du sitter i en båt, befinner dig i skogen eller uppe på ett fjäll.
  3. De svenska sommarkvällarna är ljuva! Men blir det kyligt när solen gått ner kan det vara bra att hålla värmen med en mysig fleecepläd.