Grannliv
Rim&Birk
1 maj 2021

Äntligen helg

I fredags hade vi en inspelningsfri dag och jag jobbade hemma istället för på kontoret. Därför startade vi dagen med en lång promenad ute i Svartsjö tillsammans med pappa.
Väl hemma igen så jobbade jag samtidigt som jag passade på att städa lägenheten ordentligt. Ni vet, dammsuga, svabba, dammtorka osv.

Vid 15 mötte vi upp Alex och Loke för att springa delar av Fornstigen som går runt Lovön. Jag tror Fornstigen är runt 24 km men vi tog en liten genväg och landade på 12 km vilket kändes alldeles lagom och framförallt för Rim som fick springa med i dragsele denna gången.
Han lät Birk göra grovjobbet och låg på när han kände för det, precis som det ska vara när man är pensionär.

Nästa gång kanske vi ger oss på hela sträckan men då kommer han få springa lös emellanåt så han kan reglera tempot helt själv.

Idag står vilodag för dem båda på schemat och vi har bara varit iväg och lekt lite med labben Loke på förmiddagen.

Ikväll vankas middag och jag har inte riktigt bestämt mig för om de båda får följa med eller om en får stanna hemma. Rim är ganska nöjd så han skulle nog tycka det var ganska skönt att bara ligga hemma och sova. Vi får se helt enkelt.

Och förresten, vi är så glada över att man äntligen kan köpa Diopets produkter på Granngården. Vi ÄlSKAR deras produkter och det är väldigt kul att de nu finns att köpa hos Granngården. Tips tips tips!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

24 april 2021

Äntligen igång med träningen

Det känns så skönt att vi har kommit igång med löpningen (och träningen) igen.
Igår blev det drygt 9 km med Alexandra och Loke ute på Lovön.

Birk och Loke låg i dragsele medan Rim fick springa lös hela rundan. Det är faktiskt lätt att glömma bort att han fyller 12 år snart och att även om han gladeligen följer med på ALLT så märks det efteråt på hans kropp att han egentligen borde ta det lite lugnt.

Så han får alltsom oftast följa med men lös så att han själv kan sätta sitt tempo och det fungerar bra.

Idag stod backintervaller på schemat och det fick Rim vila ifrån efter gårdagens skogsrunda. Birk fick däremot följa med och för en gångs skull inte dra under löpningen.

Vi började med kanske en 2 km uppvärmning och sedan körde vi 5×3 intervaller vilket verkligen SÖG musten ur mina ben. Birk som sprang upp och ner för samma backe typ x10 fler gånger än oss var typ inte berörd.
Efter intervallerna sprang vi samma vända tillbaka och sen köpte vi god lunch från Bistro Bromma innan vi åkte hemåt igen.

 

 

Det här längtar vi något helt orimligt till också. Åre, får, lamm och våra fina kompisar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 april 2021

Långpromenad med bästa kompisarna

Vi är ganska nyss hemkomna från en skön lördagspromenad med Alex,Hugo och Loke.
Planen var att gå Lovö runt men pga en tid att passa fick vi tänka om och det blev istället en bit på Fornstigen ute på Lovö. Den är 23,5 km lång men jag tror att vi gick lite mer än halva rundan med ett kort frukoststopp på vägen.

Trots solen så var det ganska kyligt (och blåsigt) emellanåt men ändå väldigt, väldigt härligt.
Hundarna har som vanligt haft det rätt tråkigt pga mitt jobb så det var skönt att de fick komma ut på en riktigt ordentlig promenad. Vi var ute i lite mer än 3,5 timme och hundarna fick varva mellan att gå lösa eller i koppel med klövjeväska.

Det vore kul att någon gång mäta hur långt Birk rör sig på en sån här promenad i förhållande till oss. Han springer ju överallt och ingenstans så det blir nog en bra bit längre för honom.
Rim däremot är pigg och busig i början men efter ett tag märker man att han har några år på nacken för då går han helst bredvid oss med undantag för några få avstickare.

Nu när vi är hemma så sover båda två som stockar och det finns nog inte mycket som stillar mitt hjärta på samma vis som när hundarna både fysiskt och psykiskt trötta.
Dessutom, bäddarna jag nämnde i ett tidigare inlägg: TOPPENKÖP! Båda hundarna verkar älska dem och sover i dem mest hela tiden.
Tur också att de passar bra in i lägenheten. Rekommenderar alltså starkt.

Resten av dagen kommer vi nog alla gå på lågvarv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

26 mars 2021

Nya bäddar

För någon vecka sedan hämtade jag ut två nya bäddar hos Granngården,

https://www.granngarden.se/hundbadd-m-pets-oleron-gra-l-95x75x22-cm

Och jag har nog helt ärligt aldrig sett mina hundar använda en hundbädd så mycket. De sover nästan uteslutande i bäddarna när vi är hemma och inte nog med det så passar de även väldigt bra i lägenheten.

Annars så rullar livet på bra. Det är skönt att äntligen ha en fast punkt efter så många år levandes i en väska.
Hundarna verkade känna sig som hemma direkt även om det var ett tag sedan de bodde i lägenheten.

I helgen ska vi möta upp en gammal kompis från skoltiden för häng i skogen. Hon har tidigare haft en aussie som var ungefär lika gammal som Rim men har de senaste åren haft en staffe.
I somras skaffade hon sin andra aussie och vi tänkte att hon och Birk nog kommer gilla varandra, så därav en liten skogsdejt för massa bus.

Rim och Midas när dem var drygt 1,5 år gamla

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 mars 2021

spadag

Nu är flytten tillbaka till lägenheten nära (även om det skjuts fram hela tiden). Jag är inte helnöjd med hantverkarnas arbete även om slutresultatet kommer blir toppen.

Rim fick sig i alla fall en ordentlig urborstning av all vinterpäls som börjar släppa, frisering av tassarna och rumpan samt ett tidigt vårbad.
Jag köpte med mig balsam + schampoo från Fyra Ess senast jag var på Granngården och idag var det dags att testa dem.

Ni hittar schampot här
och balsam här

Det tar mycket längre tid än man tror att borsta och fulfrisera den där hunden och idag satt jag i drygt 2 h och då är jag ändå inte petnoga.

Luktar gott och len som en liten prins är han i alla fall. Och för första gången någonsin så har Birk försökt uppvakta(?) Rim. Och Rim i sin tur blev så som de flesta hundar blir efter bad/dusch – väldigt leksugen så när han hade torkat fick de båda vara ute en stund och jaga varandra runt huset.
Det är sällan Rim lever igång på det sättet han gjorde ikväll och då krampar det vilt i mitt mammahjärta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 mars 2021

Årets första dopp

Igår tog vi oss bort till Sandarna i Björkvik för en eftermiddagspromenad längs vattnet. Jag älskar den platsen men tyvärr så är det ett ställe dit stockholmare vallfärdar på somrarna för sol och bad så vi åker mest dit under lågsäsong eller väldigt tidigt på morgnarna.

Ljuset var som vanligt magiskt och Birk tog årets(!) första dopp. Lite tidigt kan jag väl tycka men ibland blir det inte som man tänkt sig.

Vädret spelar oss ett spratt just nu och det känns som att våren är på ingång trots att det bara är i början på mars. Jag hoppas att kylan håller i sig ett litet tag till i alla fall men kan ändå inte undgå att längta till långa kvällar i en fårhage eller nätter i tält ute på någon kobbe.

Det är långt kvar till sommaren och faktumet att den här pandemin fortfarande håller ett krampaktigt grepp om oss gör att det är lite svårt att planera.
Ser det ljusare ut så är planen nog några veckor i bil på Gotland och därefter en tripp till Åre. Vi hoppas det blir av.
Jag jobbar på mitt nuvarande projekt fram till juli och därefter är jag som vanligt ledig på på obestämd tid.

 

Mr. Polis som har väldigt bestämda åsikter om när leken går överstyr.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

28 februari 2021

Shopping på Granngården/Shopping spree at Granngården

Förutom att vi har varit iväg och kollat på soffa till min lägenhet (som efter x antal månader av renovering äntligen är klar. Eller ja om några dagar hoppas vi i alla fall) så tog vi även en tur till Granngården.

Vi fyllde dels upp lagret med Labbs blötfoder som de dessutom hade 50 % rabatt för tolv burkar, sen fick grabbarna nya matskålar samt en större vattenskål som vi tänkte ha i lägenheten.
Jag hade tänkt plocka ut någon bädd också men de hade inte någon i rätt storlek så det får bli en annan gång.

Jag har ju (som ni kanske har märkt) levt i en väska de senaste 3 åren. Under de här åren har jag hyrt ut min lägenhet i Bromma men det senaste året har inneburit många förändringar på det privata planet och det var dags att i alla fall ta tillbaka den som en bas.
Så efter två vattenskador som nu strax är färdigrenoverade så flyttar jag och grabbarna tillbaka. I alla fall för ett litet tag.

Jag vet inte heller vad jag har kvar i lägenheten sen innan så därför kändes det på sin plats att köpa nya skålar och lite sånt.

Jag passade också på att köpa schampo och balsam så att hundarna kan få sig en ordentlig vårdusch om några veckor när våren nog gör entré på riktigt. Jag älskar ju snö och vinter men jag avskyr när den smälter och bildar ett lerhav var man än går. Hundarna blir så skitiga att det knappt är värt att spola av dem.

https://www.granngarden.se/matskal-active-canis-heavy-slate-1-2-l/p/1245299

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 februari 2021

Tillbaka på jobbet/Back to work

(English translation down below)

Vi är delvis tillbaka i den vanliga ”gråa” vardagen. Som tur är så här vintern högst närvarande även i Stockholm och förutom promenader på isen ute på landet (vilket är typ första gången på 8 år som det ens har varit möjligt) så åkte jag idag en vända längd där också.
Det är svårt med skatespår överlag i Stockholm och att hitta spår där hundar är välkomna är i princip omöjligt så det fick bli en vända på isen i lite för tung snö.

Jobbigt men ack så kul. Däremot så sjöng isen varje gång jag satte i stavarna vilket var både härligt och lite läskigt.

På jobbfronten så hade vi idag vår första av inspelningsdag av Beck 43-46. Kul att vara igång igen men att samtidigt försöka rodda en badrumsrenovering som går allt annat än min väg så känns det i dagsläget lite motigt.

I helgen ska vi till lägenheten och mäta för en ny soffa och lite sånt. Jag har inte bott i lägenheten på flera år så det känns nästan som att flytta in i en helt ny lägenhet igen, vilket i och för sig är ganska roligt.

Hundarna hakar på som vanligt men jag saknar verkligen att ha skidåkningen precis utanför husknuten (har jag sagt det förut, det känns som det). Nu kunde jag visserligen åka en vända på isen här på landet men tyvärr så ska det ju bli mildare väder igen så då lär isen bli lite för osäker att röra sig på.

***
We’re as you might have noticed back in the city and the grey life. Luckily for us the winter made it to Stockholm for once and we’ve been able to take long walks on the ice out by our country house (which is insane since we haven’t been able to do that since like 2011). Today I also took the skiis out for a round on the ice. How fun?!
The snow was really bad and heavy but who cares when you haven’t been skiing for over a week. It’s not easy to find skate tracks in Stockholm and to find some where dogs are welcome is pretty much impossible. So I take what I can get.

The ice sang every time I put the poles down which was both thrilling as well as scary.

When it comes to work we shot our first frame today of Beck 43-46. It’s fun to get going but to combine a lot of (very stressful) work with a renovation of my bathroom that won’t go my way is a little too much for me atm.
I can’t wait to move back home and this weekend we’re going to the apartment to measure for a new sofa. I haven’t lived in this apartment in a few years so it almost feels like I’m moving into totally new apartment.

The dogs tags along as always but I really miss having the ski tracks just outside the house (have you heard me say that before). 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 februari 2021

En helg för att ladda batterierna/Reloading our batteries

(English translation down below)

Vilken helg vi har haft.

Vi är ju tillbaka i Stockholm pga jobb sen någon vecka tillbaka och även om det är blandade känslor som alltid så finns det ingenting jag saknar mer än att ha naturen runt knuten på det viset som jag har i Åre.

Så för att stilla min abstinens något följde jag med Alexandra&Hugo till deras landställe utanför Ludvika. Vädret lovade strålande sol och minusgrader och det fick vi minsann.
Vi har åkt längd, längd, längd och så ännu mer längd. Och så lite skridskor och avslutningsvis gått härliga promenader på isen.

Kort och gott en helt magisk helg som gjorde susen för mitt välmående och gör att jag står ut i betongdjungeln några veckor till.

Birk har gått på högvarv och har gjort sig förtjänt av några dagar vila nu när vi är hemma igen. Men vilken liten kämpe han är ändå. Det spelar ingen roll hur många km han har kört, ber jag honom att trycka på så gör han det tills han nästan spricker.
Och älskar det gör han nog nästan mer än vad jag gör.

Han är vanligtvis en väldigt tystlåten hund men när han står redo i selen och jag knäpper på mig skidorna, då skälls det som aldrig förr. Han är nog en draghund i liten förpackning ändå.
Hade han varit en vorsteh eller en Scandinavian hound då hade jag nog haft en draghund utan dess like tror jag.

***

What a weekend! 

We’re back in Stockholm since like a week and even though it’s mixed feelings about that there’s nothing I miss more than to have the real nature just outside the house.

So to kind of ease my need for skiing I joined Alexandra and Hugo to their cottage in Ludvika, Dalarna. The weather cast was promising sunshine and cold weather and that’s what we got. All weekend.

We’ve been skiing, skiing, skiing (cross country and skijoring) all day(s) long and then we topped it off with some ice skating and long walks on the ice.
An amazing weekend to say the least and my energy bank is reloaded so I’ll last in the concrete jungle for a few more weeks.

Birk has been going non stop and earned himself a well deserved couple of rest days now. He’s such a little fighter (I know I say that way too often), but it doesn’t matter how tired he is. He just keeps pushing and loves it almost more than I do. 

He’s also a pretty quiet little dog. Barely never barks or anything but as soon as the harness comes on and the sees me putting on the skis he barks non stop (almost) until we’re off.
A sled dog in a small body.
If he’d been a vorsteh or a scandinavian hound I’m pretty sure I would have gotten myself one hell of a draught dog.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

29 januari 2021

Inte hatar väl vi längdskidor/Boy do we love skijoring

(English translation down below)

Åre har visat sig från sin bästa sida och det är nog därför det har ekat lite tomt här.

Vi har åkt mer längd än någonsin och tack vare min nya utrustning så har tekniken blivit bättre och vi har haft mycket stabilare rundor.
Det har varit soligt, kallt och mycket snö så förutsättningarna har var helt fantastiska.

Rim har fått följa med på en del rundor när temperaturerna har varit lite lägre. Vid lägre temperaturer är spåren lite hårdare och det är lättare för honom att springa/orka mer då han inte sjunker ner i mjuksnön.
Han älskar det men det märks tydligt att han är äldre och känner sig nöjd efter några få kilometer så vi har främst åkt 5 kilometer men vid något tillfälle tagit oss runt 7,5 km och vid ett tillfälle hela 10 km (men då körde vi på några stopp och i ett lugnare tempo).

Det är lätt att glömma bort att han är 11,5 år gammal ibland.

Birk är däremot i sitt livs form och är en sån liten arbetsmaskin i spåret. Köttar på i ett jämnt tempo och slutar aldrig jobba. Han har verkligen utvecklats i sin roll som draghund och det är så kul att åka bakom honom.

Inte heller är de några som helst problem att åka med andra ekipage och ligga nära nya/okända hundar. Han bryr sig inte ett skvatt och vid möten/omkörningar är det som att han lägger i nästa växel och hela hans tanke är framåt. Är så stolt över den lille som faktiskt fyller 5(!) år snart.

***

Åre has been magical the last month and that’s probably why it’s been so quiet here (sorry).

We’ve been skijoring more than ever and thanks to my new equipment my technique has improved a lot which has led to more stabile rounds.
It’s been sunny, cold and very snowy so the conditions have been nothing but excellent.

Whenever it’s been colder Rim has tagged along a bit. The tracks gets harder when the temperature drops and that makes it easier for him to run and prevents him from losing his grip in the loose snow which he does when it’s warmer.
He loves it so much but you can tell that only needs a few kilometers before he’s satisfied so we’ve mostly taken the 5 kilometer track but sometimes the 7,5 km and once we did the 10 km (with a few stops and a lower tempo). 

It’s easy to forget that he’s 11,5 years old. 

Birk on the other hand is in the best shape ever and he’s such a little working machine. Never stops and goes on in a good and even speed throughout the entire round.
He has really developed in his role as a ”sled dog”  and it’s so fun to ski behind him.

He’s not only a little machine. he’s also a dream to meet other dogs in the tracks and/or when doing overtakes. He doesn’t care about them at all and it’s like he focuses even harder whenever he sees another dog and his entire mindset screams ”forward”.  I’m so proud of this little guy that’s actually turning 5(!) years old soon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gå med i kundklubben

Vi är över en miljon medlemmar som alla kan ta del av extra förmånliga erbjudanden, klubbdagar och aktiviter.

Bli medlem

Läs mer om kundklubben här.