Viktigaste ingrediensen när du odlar ätbart

Det råder odlingsfeber i Sverige. Allt fler upptäcker charmen med att servera en måltid av grödor du själv odlat. Men vad är viktigast för att lyckas hela vägen från frö till bord?

Fler intresserar sig för matlagning, vill äta närproducerat utan kemiska bekämpningsmedel och leva mer hållbart och självförsörjande. Men många tror fortfarande att odling är en konst. Sanningen är dock att det inte krävs mycket mer än vatten, solsken och jord för att lyckas. Däremot är en av ingredienserna viktigare att hålla koll på än de andra.

Rätt jord för en god skörd

Jorden är grunden i odlandet. Rätt jord till rätt odling det bästa knepet för att lyckas med odlingen. Om du odlat länge vet du förmodligen att all jord inte är likadan. Så vilken jord passar till ätbara odlingar?

Hasselfors Gardens Ört och Grönsaksjord är en kraftigt naturgödslad jord med extra kalium för odling av primörer, kryddor och alla andra grönsaker. Oavsett om du odlar i pallkrage, trädgårdsland, växthus eller i kruka ger den en riklig, smakrik skörd.

Gödsel är jordens stöttepelare

För att verkligen se till att din skörd får den bästa förutsättningen att mogna och bli smakrik ska du förse den med näringsämnen under hela säsongen. Det gör du som regel en gång på våren och några gånger under sommaren. Gödsel för köksträdgården från Hasselfors Garden är ett veganskt och säkert alternativ för dig som vill använda gödsel tillverkat av återvunna livsmedelsråvaror. Den innehåller alla näringsämnen som behövs för att köksväxterna ska växa och ge en välsmakande och rik skörd.

Grundgödsla

Vi vill ge våra små plantor de bästa förutsättningarna att växa sig stora och goda. Det gör du genom att grundgödsla inför odlingssäsongen. Så säkrar du att dina växter har tillräckligt med må-bra-ämnen för att kunna växa sig stora och goda.

Tilläggsgödsla

Under säsongen kan du behöva fylla på med det goda. Med Gödsel för Köksträdgården från Hasselfors Garden räcker det med att du gödslar 1-2 gånger per säsong.

Svårare än så är det inte att bli (mer eller mindre) självförsörjande. Njut av egenodlade grönsaker till varje måltid och känn fingrarna bli grönare med varje ny skörd!