Välj område
Kontakta mig

BloggareNinas rader

Är nog ingen yoga-tjej ändå

Störande med en gräslök på bordet 😉 Fikan med Sofia var i alla fall supermysig! Godsaken på bild var en ”nyttig” snickerskaka gjord på nötter och dadlar. Faktiskt riktigt god! Mellqvist är för övrigt ett tips på mysigt café i Vasastan där man även får ta med sig sina fyrbenta familjemedlemmar (vet dock inte hur dom ställer sig till hästar men hundar går bra haha)

Efter fikan åkte jag till Dorano och gick en promenad. Min mobil laddade ur i början av promenaden (trots att det stod att den hade 25%) så det blev en promenad i det tysta. Jag är verkligen en poddfantast och lyssnar jäääämt på poddar, kanske nyttigt för mig att träna på att inte ha något i lurarna under en halvtimmes promenad 😉 Men det kändes lite tomt! Vad gjorde jag innan poddar fanns???

Väl i stan igen hoppade jag i träningskläderna för tredje (!!!) gången denna vecka och begav mig till dagens Yoga-pass. Det gick ändå helt okej med tanke på min stela kropp! Har träningsvärk också sedan innan så var ju lite extra stel, men lyckades ändå hänga med på det mesta. Precis som någon av er kommenterade så måste man ju börja någonstans! Man kan ju göra övningarna så svårt/lätt som man själv klarar av. Kommer nog aldrig bli en riktig yoga-tjej dock, känns lite ineffektivt när man går ifrån träningen och knappt är svettig. När jag väl går till gymmet vill jag ändå känna av att jag tränat efter haha. Men å andra sidan vet jag ju att min kropp även behöver bli mjukare så det är ett bra komplement!

8 kommentarer

8 reaktion på “Är nog ingen yoga-tjej ändå

 1. Ida skriver:

  Det beror på vilken sorts yoga man kör och hur man använder övningarna. 😉 Kör jag ett rent smidighetspass, blir jag inte heller svettig, men kör jag ett yoga-styrkepass flödar svetten!! I ridningen har jag fått en mycket bättre sits och kommer ner i sadeln på ett helt annat sätt med yogan än utan.

 2. Stephanie skriver:

  Har du tips på poddar?? Lyssnar också massor men nu har mina favoriter tagit slut 🙁
  Angående yogan så känner jag likadant som dig men jag märker skillnad i ridningen om jag gör det ett par gånger i veckan och då känns det mer motiverande att fortsätta! Kanske är en bra idé att kombinera 2 pass som någon ovan skrev, det ska jag prova om jag får ihop tiden till det 🤗

 3. Daniela skriver:

  Jag tyckte att yoga var lite fjantigt i början, men började märka väldigt positiva resultat efter ett tag. Den är skön att gå på, stretchar kroppen och man får en stund att bara fokusera på hur kroppen känns och andas djupt. Bra mindfulnessträning för mig 🙂 Brukade gå på zumba först och sen efter kom ett yogapass i ett rum med infraröd värme, det var så bra sätt att varva ner på och stretcha kroppen efter den föregående träningen.

 4. Linnea skriver:

  Kan också rekommendera yoga på youtube. Jag gör inte så komplicerade saker men märker väldigt stor skillnad på smidigheten när jag gör det kontinuerligt!!

 5. Lisa skriver:

  Hej Nina! Tack för en riktigt bra blogg😃 kan du inte tipsa om dina favoritpoddar? Sen undrar jag om det finns några poddar du har gästat som man kan lyssna på?😊

 6. C skriver:

  Jag var inte heller fast vid yogan först. Tyckte det var så flummigt. Men när jag red efter kände jag att stretchingen man gör under yogan mjukat upp mig väldigt bra. Gjorde någon gång då o då lite sporadiskt tills jag i höstas köpte ett kort o började. Det har tagit ett par månader men nu börjar det ge resultat, känner mig rörligare och framförallt så känns kroppen som att den mår bättte. Jag har jobbat med hästar flera år och haft ont i mina axlar, men det börjar bli bättre.
  Numera gillar jag att gå till
  Mina pass mycket mer, ser fram emot de! Men jag började för att hjälpa min häst då jag läste en artikel med nån massör/equiteraput/liknande som sa att hon kunde känna på hästarna om ryttaren var höger- eller vänsterstark OM inte ryttaren tränade yoga. Det motiverade mig. Dock måste jag nog bli ännu lite vassare i yogans värld först, haha!

 7. Frida skriver:

  Är helt med dig där, skulle sällan få för mig att släpa mig iväg nånstans för att yoga pga tycker det är ineffektivt och slös med tid 😉 har däremot insett att yogan behövs när man allt som oftast kan likna sin rörlighet med ett kylskåp så kan varmt rekommendera yoga with Adrienne på youtube. Då kan man ta ett pass hemma om man har en 30-minutare över. Tycker dessutom hon är rätt bra, inte lika humorbefriad och slow som namaste-yogamänniskor kan vara utan lite mer laid back. Kör hårt och lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *