Välj område
Kontakta mig

BloggareNinas rader

Prioritera skritten

Idag ska jag göra lite ärenden på stan sedan äta lunch med mamma! I eftermiddag åker jag till stallet och rider Dorano 🙂 Han kändes väldigt fin i framför allt galoppen igår! Väldigt rund och ihop samtidigt som han hade bra påskjut. Red inte så hårt igår och tänkte ha samma upplägg idag! Sedan blir det träning för Lussan på torsdag och träning för Kristian på fredag, vill ju inte köra slut på honom innan dess 😉

Dessa pass som är lugnare brukar bestå av 20 min framskrittning, 15-20 min jogg i trav och galopp (inkl skrittpauser) sedan 20 min avskrittning. Som ni ser blir det en hel del skritt under våra pass! Jag tror det är en väldigt viktig nyckel till att få en hållbar häst. Aldrig slarva med fram- och avskrittning!

Fina killen på Falsterbo i år!

5 kommentarer

5 reaktion på “Prioritera skritten

 1. Lina skriver:

  Hur kommer det sig att du under dessa joggpass inte rider honom ute i naturen? Det om något kommer ju ge en mer hållbar häst än att han ska gå på samma underlag, gå på volter osv varje dag. Själv kan jag inte se något syfte med att rida så mycket på banan utan någon variation alls (varken fysiskt eller mentalt för hästen).

  • ninasrader skriver:

   Kanske skulle lagt till att både fram- och avskrittningen sker ute i naturen 🙂

   • Lina skriver:

    Det vet jag om att du gör redan 🙂 Trots att du skrittar fram/av ute får hästen ändå gå väldigt ensidigt med samma träningsform hela tiden, och dessutom travas/galopperas på samma underlag hela tiden. Det jag inte förstår är varför du inte kan/vill träna ute i naturen också, med tanke på att alla veterinärer förespråkar detta för en hållbar häst, och sen är det såklart bra för hästens mentala skull också att få göra annat.

    • Lina skriver:

     Om jag inte minns fel, så hade väl nina problem med att han vänder och vägrar gå vid uteritter. Eftersom bizet inte gick att rida ut alls skulle jag tro att Nina väljer den säkra vägen, eftersom hon inte har så bra erfarenheter, vilket jag också hade gjort också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *