Välj område
Kontakta mig

BloggareNinas rader

Svar på en kommentar: Osocialt med sociala medier som jobb

Känner du dig aldrig ensam i och med att du håller på med sociala medier som jobb? Tänker nu efter alla haft semester och de går tillbaka till sina jobb och du bara ”är?”. Vet att det är fel ord men du jobbar ju liksom ändå? Finns väl knappast någon semester för dig? Jag är arbetslös och vill verkligen satsa på de sociala medierna för att i framtiden kunna ha det som yrke, men nu när alla går på jobb efter semestern och snart börjar skolan igen fick jag plötsligt känslan av den där ensamheten, typ ”vad ska jag göra nu,” Hoppas du förstår ☺

Vilken himla bra fråga! Du sätter verkligen ord på känslan emellanåt när man jobbar med det jag gör eller är egenföretagare generellt. Visst känns det ensamt emellanåt, tråkigt att inte ha arbetskollegor på det sättet som man har på ett ”vanligt” jobb och inte lika styrt schema. Såklart är det självvalt och jag hade inte velat ha ett vanligt jobb med vanlig lön istället för att driva eget som jag gör nu. Men när alla går tillbaka till jobbet så känns det lite ensamt. Typ ”vad ska jag göra nu” som du beskrev det så bra.

Det svåraste med att ha eget företag tycker jag är att separera jobb och ledig tid. Ofta jobbar jag hemifrån och då är det inte lika tydligt för mig att ”nu går jag till kontoret och jobbar 8 timmar”. Jag jobbar mer utspritt över dagen; från soffan, sängen, matbordet, stallet, sadelkammaren, bilen och på språng. Jag jobbar dessutom 7 dagar i veckan och tar aldrig semester på det sättet, utan jobbar med mina sociala medier även när jag har semester eller reser. Det ser jag som ett stort privilegium att kunna göra men det kan också blir påfrestande att aldrig kunna slappna av helt. Jag känner alltid en liten stress över att uppdatera, fota, redigera och komma med nytt spännande material. Det är absolut inte synd om mig så ta inte detta som att jag klagar (tvärtom så älskar jag mitt jobb!) men jag ser ju på tex Axel hur mycket tydligare hans faser i vardagen är jämfört med mina. Jobb mellan kl x och kl y, semester x antal veckor och på fredag eftermiddag stämplar han ut för helg. Väldigt tydliga gränser mellan jobb och fritid som jag inte har i mitt jobb. Men med det sagt hade jag inte velat byta jobb med honom för något i världen, jag uppskattar verkligen friheten (under ansvar) som mitt jobb ger mig! Jag kan befinna mig varsomhelst i världen och ändå göra mitt jobb så länge jag har internetuppkoppling, det är väldigt häftigt 🙂

Men för att komma tillbaka till frågan så ja, jag känner mig lite ensam ibland. Komisk när man jobbar med sociala medier men det egentligen är väldigt osocialt att jobba med 😉 Därför har jag lite planer på att hyra in mig på något kontor i stan nu när vi har flyttat in hit, just för att ta mig till ett kontor och mer känna att ”nu går jag till jobbet”. Kul också att träffa lite folk! Får se om jag hittar en bra lösning framöver 🙂 Tänker mig också att jag nu när jag bor i stan kommer ta med mig datorn och sätta mig på något mysigt café och jobba också. Tror denna flytt in till stan kommer göra mig och mitt jobb gott!

Närmaste kollegan. Och Nellie såklart ❤

1 kommentar

En reaktion på “Svar på en kommentar: Osocialt med sociala medier som jobb

  1. Ylva skriver:

    Jösses vilken bra sammanfattning i rubriken. Har nog aldrig sett en så bra sammanfattning av ditt (och dina likars) jobb förut. Själv skulle jag aldrig klara av det. Men skulle inte klara av att sitta på ett kontor heller. Jag är en sådan som mår bra när jag ser resultat på en gång. Att sopa en stallgång efter att alla hästar gått ut och det är spån och halm och hö överallt, till en ren gång tex. Eller gå med röjsåg och röja rent runt undertråden längs en hage som nästan varit dold i brännässlor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *