Välj område
Kontakta mig

BloggareNinas rader

Svar på en kommentar: Kamera och redigering?

Med vilken app/program redigerar du dina bilder med? Vilken kamera använder du dig av?

Jag använder mig utav Canon EOS 600 D när jag fotar mer ”seriösa” bilder på träning och tävling. Ofta är det då min mamma som fotar, eftersom att jag är med i bilden antingen när jag rider eller står bredvid 😉 Hon brukar fota på automatinställningen utan blixt. Kanske lite galet när man har en kamera där man kan ställa in allt själv men vi är inte tillräckligt duktiga på det och tycker att auto funkar fint! Jag gick fotokunskap som en kurs i gymnasiet i hopp om att bli proffs på inställningar, men blev snarare mer förvirrad haha. Så, mest fotar vi bilderna till bloggen med Canon-kameran men jag använder också min iPhone 7 Plus som tar grymma bilder! Kul med lite variation tycker jag. Dock så vet jag inte vilket objektiv jag har på min Canon-kamera, har ett kortare och ett med mer zoom. Brukar använda det med mer zoom då det blir suddigare bakom då.

När det kommer till bildredigering så har jag lite olika hjälpmedel. Först brukar jag ladda in bilderna i datorn (dom som är tagna med Canon-kameran alltså). Jag har en Mac och i alla Mac-datorer finns det en applikation som heter ”Bilder” installerad. I denna gör jag lättare ljusjusteringar så som att ändra ljusstyrka, kontrast, mättnad, skärpa, beskära och räta upp.

När jag ska ladda upp en bild på tex Instagram så brukar jag antingen ta bilderna som jag redan ”förfixat” lite i datorn, sedan maila över dom till mig själv och spara ned på mobilen. Sedan brukar jag använda appen VSCO för att fixa ljuset lite till. Ibland lägger jag på filter men drar ner styrkan i filtret men ofta ändrar jag inställningarna manuellt. När den sedan ska upp på Instagram händer det att jag drar upp ”Högdagrar” lite till, tycker det brukar bli fint!

Jag retuscherar aldrig mina bilder, bara redigerar ljuset etc. Alltså, jag gör inte Doranos nacke större eller mitt huvud mindre 😉 Bara ändrar ljuset och ”känslan” i bilderna. Gillar heller inte att redigera dom för mycket, tycker att det blir finast när det är naturligt och då känns det som att ni är som mest med” i verkligheten”!

Här kommer några bilder tagna med Canon EOS 600D:

Var först med att kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *