Välj område
Kontakta mig

BloggareNinas rader

Svar på en kommentar; åka ut internationellt

Grattis till alla fina placeringar! ?

Här kommer en fråga jag funderat på:
Hur finansierar du dina resor och tävlingar utomlands? Får du stå för allt själv eller hjälper sponsorer / landslaget till? Hur fungerar det helt enkelt? För det kan ju omöjligt vara billigt tänker jag med tanke på vad en ”vanlig tävling” kostar där det dessutom inte ens finns några direkta prispengar att hämta hem.

Hur fungerar det när du övernattar på olika ställen på väg till tävlingar? Finns det specifika platser som är öppna för folk som är på väg till och från tävlingar eller är det endast genom kontakter man kan ha tur att få en liten paus på resan? Eller hjälper landslaget till att planera det? Vore väldigt intressant att få höra hur det fungerar ?

Först och främst, tack! Precis som du skriver kostar det en del att åka ut och tävla, speciellt internationellt. Vid mästerskap (NM och EM) hjälper förbundet till med startavgift och boxplats (tror det landade på 5000-6000 kr denna gång) ibland även reseersättning, resten får man stå för själv. På EM brukar man få mer ekonomisk hjälp än på NM. På detta NM var det extremt dåligt med prispengar i U25-klassen, jag som tog brons fick typ 300-500 norska kronor/placering. Den som tog brons hos seniorerna fick 8750 norska kronor/placering, så det var stor skillnad. Även fast det kostar mycket att åka ut och tävla så är det också en investering för mig i mina sociala kanaler, som faktiskt är mitt jobb. Jag får roligt material att dela med mig av när jag åker på roliga tävlingar, mina kanaler växer och jag kan få in fler sponsorer. Många andra behöver ta ledigt från jobbet när dom åker ut och tävlar men för mig blomstrar mitt jobb under dessa tävlingar. Så jag har det väldigt bra på så sätt!

Angående övernattning så har vi ofta hittat det själva genom kontakter. Jag tror att det finns någon lista på Ridsportförbundet med tips på övernattningsställen i Europa, men det har inte vi använt oss av. När vi åkte på vår första internationella (då red jag ponny och jag skulle tävla i Weert, Holland) så samåkte vi med andra ryttare som redan hade varit ute en del internationellt. På så sätt kunde vi övernatta på samma ställen som dom gjorde och på sikt fick man själv bra kontakter. Ett ställe vi ofta övernattar på i Tyskland är Guido Klatte (där övernattade vi på väg till Joosland) då det ligger nära motorvägen och är rent och fräscht. Vi brukar inte lasta ur hästarna under själva resan för att gå en promenad utan vi planerar så att vi kan köra sträckan utan urlastning och sedan sova över för natten. Självklart stannar vi till och vilar med jämna mellanrum så att hästarna får äta hö, mash och vatten men vi lastar inte ur. Nu när vi åkte till NM stannade vi ju på ett ställe i Årjäng och det hittade vi 2014 när jag red NM på Bizet på samma ställe i Norge, vi googlade då på stall nära norska gränsen (som vi även kunde se låg nära motorvägen) och hittade då detta mysiga stall som vi ringde till och fick lov att stanna på. Nu när vi åkte igen så ringde vi Mia och Urban igen och fick komma tillbaka! Så, det är tur att google finns 🙂 Man kan hitta mycket bra ställen själv men det kräver en del planering!

4 kommentarer

4 reaktion på “Svar på en kommentar; åka ut internationellt

 1. Anonym skriver:

  Hej! Grattis till alla framgångar först och främst <3 Har du någon aning om vart Bizet håller hus och gör just nu? Jag kan ha hittat henne nämligen men är inte säker på om det är hon eller inte ?

  • ninasrader skriver:

   Tack!! Absolut har jag det, hon är hos tjejen som jag sålde henne till och har det hur bra som helst! 🙂 Kunde inte blivit bättre!

  • Lisa skriver:

   Hon rids av en tjej som heter Sofie och står på Segersta

 2. Grattis till så fina framgångar med Dorano! Har följt dig sen ca 3 år tillbaka, då med Bizet och sen Delicato. 🙂
  Lycka till i era framtida starter!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons