Välj område
Kontakta mig

BloggareNinas rader

Svar på en kommentar; få deltagare på NM?

Grattis till bra procent! Varför var det så få deltagare?

Tack! Alla nordiska och baltiska länder får skicka varsitt lag med 4 ryttare till NM, för att få ställa upp i lag behöver man ha minst 3 ryttare i laget. Anledningen att det bara var Sverige och Danmark som hade 4 ryttare att skicka är nog helt enkelt för att de andra länderna inte har tillräckligt många ekipage på denna nivå. U25-klasserna rids i Grand Prix och det är enormt stor skillnad från de andra ungdomskategorierna (ponny, junior, Young Rider) där det är lägre klasser och där det ofta är fler deltagare. Norge hade två ryttare med på detta årets U25-NM, så dom fick inte ihop ett lag.

Vi i Sverige har mycket att tacka till Lövsta Future Challenge som har fått U25-kategorin att verkligen blomstra i Sverige! Nu finns det en motivation för ryttare under 25 år att sträva efter Grand Prix och fortfarande få tävla mot jämnåriga. Jag tror inte att vi hade letat och köpt Dorano om det inte var för att satsa som U25 och Lövstacupen. Lövsta har gjort och gör enormt mycket för svensk ungdomsdressyr! Tack vare det kan vi vara med och slåss mot danskarna och de andra grymma ryttarna i Europa i denna kategorin. Jag tror inte att det finns någon liknande U25-cup i Norge till exempel, vilket också märks på dessa mästerskap då de inte är lika många och lika starka i denna kategori.

Tack Lövsta för ert engagemang för oss ungdomsryttare! Det hjälper oss att utvecklas och sporras till att satsa mot Grand Prix i ung ålder.

1 kommentar

En reaktion på “Svar på en kommentar; få deltagare på NM?

  1. cissi skriver:

    Vad har du för systemkamera samt objektiv? Är den bra eller kan du tipsa om du vet någon bättre? 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons