Välj område
Kontakta mig

BloggareNinas rader

Planering för veckan

Veckans plan för Dorano ser ut såhär:

Måndag: Lussan-träning

Tisdag: Lösgörande jobb, ganska kort pass med mycket skritt!

Onsdag: Lussan-träning

Torsdag: Vilodag, promenad för hand i skogen

Fredag: Lösgörande pass hemma med fokus på tävlingslinjer. Avfärd till Lidköping därefter! Skrittar honom på banan på kvällen.

Lördag: Tävlar Int II, andra kvalet i Lövsta Future Challenge!

Söndag: Tävlar Int II, ingen cup eller dylikt ”bara” en vanlig klass!

Att lägga upp en långsiktig planering när det kommer till träning, tävling, vilodagar och lättare joggpass är extremt viktigt när man tävlar! Det gäller att hela tiden planera så att jag kan få ut maximalt av träningarna/tävlingarna utan att slita på hästen däremellan. Jag vill ofta rida ett lättare pass dagen innan träning för att ha bästa förutsättningarna för ett bra träningspass, jag vill alltid rida dagen innan tävling och jag vill ge Dorano minst en, helst två, vilodagar i veckan med promenader i skogen bara. Inte helt lätt att få ihop pusslet alltid! Denna vecka blir det bara en vilodag men det funkar också. Så länge inte alla pass är stenhårda utan att variera intensiteten tror jag att man rider hållbart! Jag ser framför mig träningen lite som vågor där mer intensiva perioder följs av perioder med lättare ansträngning. Både när det gäller veckovis men också under ett längre perspektiv. Denna period på året är väldigt intensiv och då gäller det att det kommer en ”lugnare våg” lite längre fram, för att ge honom chansen att återhämta sig ordentligt. Både mentalt och fysiskt.

3 kommentarer

3 reaktion på “Planering för veckan

 1. Sofia skriver:

  Hej! Hade en snabb fråga bara, när börjar din klass som du ska rida i på söndag i lidköping? Funderar på att åka dit nämligen så vore skoj att veta på ett ungefär när jag behöver vara där 🙂
  Tack på förhand

  • ninasrader skriver:

   Hej! Klassen börjar 14.55 och jag är start nummer 4! Det kan komma att ändra sig, fasta starttider kommer ut kl 20.00 kvällen innan på Equipe 🙂 Hoppas vi ses!

 2. Ella skriver:

  När du skriver att du ska rida ett lösgörande pass, hur brukar du lägga upp passet? Med skolor/ställningar? Eller tänker du på något annat sätt? Brukar du ha en plan innan du hoppar upp eller brukar du känna lite hur det känns när du börjar passet och ta det utifrån det? ☺️
  Rider du ut och galopperar/klättrar och sånt eller brukar ni ”bara” skritta ute i skogen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons