Välj område
Kontakta mig

BloggareNinas rader

Delicato

Jag har tagit ett stort, tungt beslut gällande Delicato och det är att jag ska sälja honom. Besultet har egentligen ingenting att göra med Delicato, som jag tycker är en fantastisk individ och häst, utan med praktiska skäl att göra. Jag kommer ha mycket tävlingar, träningar och fokus på Dorano detta år och jag känner redan nu att Delicato inte får det fokuset som han förtjänar. Jag har svårt att få hjälp när jag är borta med Dorano och Delicato får då vila mycket, vilket såklart inte är optimalt för hans utveckling. Dessutom funkar det inte heller av andra praktiska skäl, som att hjälpa till i hans stall tex när jag är borta med Dorano.

Det blir ett stort stressmoment för mig att känna att jag inte kan ge Delicato den tiden jag vill, att inte veta om jag kan få hjälp med mockning och motionering av honom och att helt enkelt ha ständigt dåligt samvete för att han kommer i andra hand. Det kostar ändå så pass mycket pengar att ha häst och då vill jag inte gå runt med dåligt samvete för att jag inte hinner med.

Jag vill kunna fokusera på Dorano och mitt sista år som U25-ryttare. Det här är mitt sista ungdomsår som ryttare och jag vill verkligen ge mitt allt för att uppnå mina drömmar och mål. Jag vill kunna lägga all min energi, tankeverksamhet och fokus på Dorano, både hemma och på tävling för att maximera mina chanser att lyckas.

Jag har haft två hästar under 2,5 år nu och det tar väldigt mycket mer tid än att ha en häst, såklart är det rolig tid som jag har velat lägga under dessa år. Men jag ser också fram emot att ha mer tid över till att kunna fokusera på mitt företag, min blogg, lägga upp fler videos på Youtube och kanske på sikt även starta upp ett annat företag. Var sak har sin tid och just nu känns det rätt att ”bara” ha en häst en period. Vem vet, i framtiden kanske jag har två eller fler hästar igen men just nu känns det här rätt i magen.

Nu hoppas jag bara att kunna hitta det perfekta hemmet till Delicato, han förtjänar verkligen det bästa! En snäll kille med enormt hjärta, men som ändå kräver sin ryttare då han är väldigt het och framåt i ridningen. Han är 6 år e. Destano – Hohenstein. Maila mig på nina_rademaekers@hotmail.com om du är intresserad. OBS endast seriösa mail från personer som är 18+ önskas. Delicato står just nu hos en annan duktig ryttare som rider och utbildar honom denna period då jag har mycket tävlingar och annat inplanerat.

11 kommentarer

11 reaktion på “Delicato

 1. Camilla skriver:

  Tråkigt att du ska sälja honom, men förstår – klokt beslut ändå. Hoppas han kommer till nån vettig och att man får se honom på banorna framöver. Han är så fin, precis en sån jag hade velat ha själv :p

 2. Julia skriver:

  Mina drömmars drömhäst, of all times! Oh så synd att det inte finns tid för en svart prins vid sidan om min röda prinsessa… :'(
  Känns jätte konstigt att du inte ska ha honom… Jag som utomstående tänker ju givetvis direkt – neeeej ställ honom hos en duktig utbildningsryttare och satsa på honom när du är ”färdig” med dorano, har är ju en given stjärna!!! Men måste samtidigt inse att det måste vara ett väl genomtänkt beslut och att du kommit fram till att det är det bästa.
  Åh jag hoppas att Delicato hamnar hos världens bästa ryttare och att man kan få fortsätta att följa honom! <3

  • ninasrader skriver:

   Ja han är ju såå fin och härlig.. men det känns ändå som rätt beslut just nu. Hoppas vi hittar en bra ny ryttare till honom!

 3. Julia skriver:

  Har du något tips till att få ner jäste naturligt på tygel? Har jobbat mycket med min häst men hon dyker gärna ner med huvudet.

 4. Julia skriver:

  Hej Nina!

  Vilken tur Delicato har som har en så klok ägare! Tycker att det här låter som helt rätt beslut, heja dig! Och superkul att bloggen är uppe igen 🙂

  Julia

 5. Anonym skriver:

  Vad har du tänkt för pris på Delicato? 🙂

  • ninasrader skriver:

   Det skriver jag såklart inte ut här, seriöst intresserade kan maila mig så tar vi det därifrån 🙂

 6. Maria Zatrazemi skriver:

  Åhhh fina Delicato! Så tråkigt att du ska sälja honom, men förstår varför du säljer honom.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons