Grannliv
Nina Rademaekers
30 oktober 2020

Finbesök!

Igår morse kom Carl Hedin till Stockholm för att gästa vår podcast ”Något i hästväg”, så kul att ha honom som gäst igen i podden! Tiden flög förbi när vi poddade och jag tror att det blev ett väldigt roligt avsnitt, vi hade superkul när vi spelade in det i alla fall. Släpps på tisdag, det vill ni inte missa! Carl stannade till idag så vi har hunnit med massa kul bland annat middag på Asian Post Office, promenad i Karlbergsparken, lunch, fika och planering inför ett projekt vi har på gång ihop 🙂 Tror ni kommer älska det!

Melvin gick vattenbandsträning igår och idag gick han i skritten, ser fram emot att rida igen imorgon! Han har jobbat på så bra senaste tiden så han förtjänade två dagar lugnare jobb och jag kunde passa på att göra annat. Det behöver man också ibland! Tack förresten för era fina kommentarer det senaste, det betyder mycket för mig att ni tar er tid att lämna en snäll kommentar ❤️

Nu ska jag och Axel ha taco-fredagsmys och kolla på Idol! Härligt med helg!

Jag har kopplat bort mobilen helt igår och idag så har inga roliga bilder att bjuda på (så dåligt!) men här är en screenshot från den enda storyn jag gjorde igår (när vi satt i poddbåset):

Och en bild på dagens fika fick jag också till:

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 svar till “VLOGG: Min nya hästlastbil är här!”

 1. Melvin ser helt super ut. 🌟🌟
  Vet inte om du har läst om det men en häst fastnade med tänderna o en sådan där boll från Hööks. Jag ger också mina höbollar för att förlänga ättiden men har köpt de från Tjuvamossen istället. De har en helt annan kvalitet, längre avstånd mellan hålen och jag tror också att hålen är mindre. A
  https://www.tjuvamossen.se/aktivering/hay-play
  Har haft mina bollar i flera år nu utan problem. De får en till natten ihop med kvällshöet. 😊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

27 oktober 2020

Gårdagens aktivitet

Igår testade vi vingarna! Jag har både travat bommar och hoppat Melvin innan han blev skadad men detta var första gången nu när han är igång igen. Han är så duktig över bommarna, första gångerna var han lite spänd och ville trycka upp nacken men mot slutet kunde han jogga över i en lägre form. Hoppa hinder är inte hans starkaste gren haha. Han är inte så försiktig men han blir väldigt taggad 😉 Bra variation i alla fall så det kommer vi fortsätta med!

18 svar till “Gårdagens aktivitet”

 1. Ett tips (vis av egen erfarenhet): ta av sporrarna när du hoppar.

  Han lär ju inte behöva dom för energin 🙂 men det är lätt att man trycker till runt magen i sprången för att själv hålla balansen.

  • Man har inte sporrar för energin, då skulle ju Nina knappast behöva sporrar någonsin på Melvin 🙂 Och tror Nina har så god balans att hon inte råkar trycka till honom i magen.
   Tror Nina vet vad hon gör utan dina goda tips Birgitta 🙂

   • Alla som läser bloggen kanske inte har samma goda balans som Nina har Stella 🙂 .

    Och ibland/ ofta vill man göra som man ser att andra gör 🙂 .

    Jag förstår absolut att Melvins energi inte är framkallad av huruvida Nina använder sporrar eller ej men jag ser inte heller någon som helst anledning att hoppa med just sporrar i hans specifika fall 🙂 !

 2. Birgitta. När jag läser dina kommentarer blir jag ledsen. Trodde hästvärlden var bättre än klanka ner på varandra. Dina ”tips” är bara nedlåtande och nedvärderande mot Nina och hennes kompetens. Att du gömmer dig bakom motivet ”du vill visa alla som ser upp till Nina…” håller inte för du själv försiggår inte med nått vidare gott exempel. För jag känner att du inte någon lämplig förebild baserat på olämpliga och respektlösa sättet du kommenterar Nina och hennes inlägg. Det får mig undra vilka dina verkliga motiv är? Avundsjuka? Skapa drama? Få 5 min i rampljuset? Det får mig som läsare inte vilja följa dina tips och istället ifrågasätter man din karaktär. Och nej Birgitta argumentet att folk som har många följare måste tåla kritik håller inte.. För de har människor med känslor och ger inte dig rätt fälla respektlösa kommentarer..

  Självklart ska hästvälfärden ifrågasättas och ständigt sträva efter förbättringar men kommentera blogginlägg är inte rätt forum eller rätt plattform. Det du gör är osportligt beteende, liknande människor som sitter snackar skit på läktaren om den som rider på banan…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

26 oktober 2020

Hjälmkrav 2021

Dagens snackis har ju helt klart varit den rådande hjälmdiskussionen. FEI har beslutat att from 2021 ska det vara krav på hjälm internationellt även på högsta nivå, något som förvånande nog har skapat protester hos många elitryttare runtom i världen och även här i Sverige. En namninsamling har gjorts till FEI där många toppryttare är emot förslaget och vill att FEI ska tillåta valmöjligheten att bära hatt i tävlingssammanhang. För mig är det här HELT SJUKT! Jag kan inte förstå att det ens är en diskussionsfråga, att bära hjälm när man rider och tävlar bör vara en självklarhet och det är PÅ TIDEN att det blir en regel. Vi utövar en farlig sport tillsammans med djur som är både reaktiva och i vissa fall oförutsägbara. Det spelar ingen roll vilken nivå man rider på, olyckor kan alltid hända. Det handlar både om ryttarens säkerhet men också om vilket budskap vi sänder ut till yngre i sporten, att ha en hjälm på huvudet är en enkel livförsäkring och det är SÅ OCOOLT att rida utan hjälm. I min värld spelar det ingen roll om man tycker att ”hatt är tradition”, att det är snyggare eller passar bättre till frack. Säkerheten kan vi inte prioritera bort! Vissa tycker att det ska vara något som man själv ska få bestämma om man är en vuxen människa men det köper jag inte heller, det finns många saker man som vuxen inte får bestämma tex hur snabbt man får köra bil eller om man ska ha bilbälte på eller inte. Heja hjälmkravet! Framtiden är här!

Glad att vi är många yngre ryttare som står upp för vår åsikt i frågan!

3 svar till “Hjälmkrav 2021”

 1. Jag blir så jäkla glad att du använder din plattform och enorma räckvidd för att dela din ståndpunkt och stå upp för den, tillsammans med alla andra som också gjort det, verkligen en förebild!

 2. Word på vartenda ord i detta inlägg!

  Sorgligt att en del proffs sjönk i mina ögon genom att inte stödja beslutet till 100%.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

25 oktober 2020

Fixardag

Jag har haft en stallfri dag idag, Melvin har gått vattenbandsträning med Karin och jag har spenderat hela dagen med att städa, tvätta, rensa och fixa här hemma. Med paus för promenad i Karlbergsparken med Linn och hundarna 🙂 Axel har varit i Småland på fiskeäventyr den här helgen. Nu är i alla fall lägenheten städad i varenda vrå, tvättkorgen är tom, sängen renbäddad, garderoben rensad, handdukarna rena, hundarna badade och min stalljacka hänger rentvättat i hallen redo för en ny vecka. Så härlig känsla!

Imorgon ska vi träna för Kristian och tänkte gå en morgonpromenad med hundarna innan stallet, så nu är det dags att sova! Hoppas ni har haft en härlig helg ❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

24 oktober 2020

Regnig dag

En riktigt regnig lördag idag! Jag red Melvin imorse och det kändes helt okej! Han var fin men stack iväg i galopp några gånger och blev lite hetsig ett tag, men jag är så glad att ha ett bra system nu att kunna rida igenom det och jag känner en trygghet i att jag kan komma ur det med bättre känsla. Det är det allra viktigaste! Vissa dagar är han bara mer laddad och så får det vara. Känner inte samma stress nu över det, jag vet att jag löser det bra och att han lugnar ner sig om jag bara rider vidare. Det är en härlig känsla!

På eftermiddagen mötte jag upp Linn på Mellqvist kaffebar för fika under värmelamporna och regnet som smattrade mot taket på uteserveringen. Så mysigt! Är verkligen glad för att ha Linn i Stockholm nu, tack vare våra bloggar blev vi vänner för massa år sedan och det är så roligt att kunna ses mer nuförtiden ❤️

Ett svar till “Regnig dag”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

22 oktober 2020

MIN ALLDELES EGNA HÄSTLASTBIL!

Den här torsdagen har gått i ett! Började i poddstudion med Vanessa, sedan hem och hämta hundarna för att åka till stallet. Red ett lättare pass på Melvin, vi har träning imorgon 🙂

Hade dock svårt att koncentrera mig idag för att idag kom min ALLDELES EGNA hästlastbil hem till mig!!! Det här en dröm som blir sann, att ha min egna lastbil 🖤 Är så glad! Min pappa körde upp den från Laholm idag (han bor ju i Halmstad och skulle ändå upp den här helgen, så smidigt!) och den är så himla fin. Mattsvart med blanksvarta stripes och gråmetallic text, hur fin?? Stort tack till Horsepartner som skapade denna skönhet.

En väldigt glad tjej! 

Ni kommer få se mycket mer av lastbilen! Ser fram emot alla roliga äventyr vi ska åka på framöver 🙂

13 svar till “MIN ALLDELES EGNA HÄSTLASTBIL!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

21 oktober 2020

Bästa galoppfattningen någonsin?!

Idag har Melvin vilodag, jag var där i förmiddags och gick en halvtimmes promenad med honom ute! Han kändes väldigt lugn och tillfreds idag när jag gick med honom, lugn blick och lyssnade på mig. Så duktig ❤️ På vägen hem från stallet hämtade jag ut ett paket på posten innehållandes ett nytt bett, ni som lyssnat på podden vet jag pratar om 🙂 Jag fick testa ett sådant bett när jag va nere i Göteborg och upplevde att Melvin gillade det mycket! Det har varit slut på typ alla hemsidor men tillslut hittade jag ett jag kunde beställa hem. Bettet är ett Bombers Lock Up Eggbutt (haha så roligt namn) och det låser sig åt ena hållet så att det blir rakt (kan alltså inte vikas på mitten)  men är rörligt åt andra hållet. Dessutom fasta bettringar vilket jag tycker kan funka bra på hästar som man vill inbjuda till att ta ett mer jämnt stöd i handen, precis som jag vill Melvin. Det känns som ett bra bett att ha i sin ”bettsamling” i alla fall! Att variera är ju bra 🙂

Igår tränade vi för Kristian förresten och vi lyckades göra vår bästa galoppfattning någonsin!!! I förrgår fick jag ju till riktigt bra och avspända fattningar och det höll i sig även igår. Jag tycker det är svårt att göra galoppfattningar på Melvin just eftersom att han blir så taggad och gärna katapulterar (är det ens ett ord?) sig in i galopp. Att hitta tekniken hur jag ska ge hjälpen har tagit tid och det fortsätter jag jobba på. Mina bästa knep hittills är att flytta lite undan innerskänkeln innan fattningen för att inte överraska när skänkeln väl kommer och att mest tänka ”varsågod” med innerskänkeln genom att hålla fram den. Men det allra viktigaste är att försöka bibehålla den jämna kontakten i handen och sitta kvar i sadeln när jag ger hjälpen. Jag lättar gärna lite i handen i fattningen vilket resulterar i en för explosiv fattning. Igår lyckades jag i alla fall få till några riktigt bra fattningar (framför allt den första till vänster!) då han verkligen trampade igenom med bakbenen hela vägen in i fattningen och behöll både lugnet i kroppen och stödet i handen. Den känslan ska jag fortsätta sträva efter!

 

Ett svar till “Bästa galoppfattningen någonsin?!”

 1. Rider med ett sådant bett sedan ett halvår tillbaka och tycker det är jättebra. Just att det ”låser sig” så att man inte kan klämma hästen är väldigt bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 oktober 2020

Nina 2.0

Det var dags för en förändring! Är SÅ nöjd! Känns fräscht och kul med en ny frisyr, har ju haft dölångt huuur många år som helst. Gjorde även slingor och livade upp färgen. Tack Lisa Nilsson på salong Vita, känner mig så fin! Kolla hur långt det var innan.. På gränsen till äckligt långt 😉

Konstig känsla att hålla i sitt hår såhär haha

13 svar till “Nina 2.0”

 1. Kan man inte sälja/ skänka så långt hår till de som gör peruker?

  Har för mig att jag har läst något om det? Peruker som görs till cancersjuka handlade det om så inte bara ren ”flärd”.

  • Det kan man men håret får inte vara färgat/slingat innan. Och man måste klippa ännu kortare, det man lämnar in ska vara minst 35-40 cm.

 2. Wow så snyggt 😀 Jag har så där långt hår som du hade innan. Till slut går det över styr på längden … Blir inte snyggt bara långt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 oktober 2020

Guldstjärna

Idag får Melvin en stor guldstjärna! Igår travade jag ju bara hela passet och det verkar vara ett bra upplägg för att han inte ska ”gissa galopp” lika mycket dagen efter. Idag kastade han sig inte in i galopp en enda gång och alla fyra galoppfattningar jag gjorde var lugna, avspända och på hjälpen. Det kanske låter som en liten sak men för Melvin är det här ett stort framsteg! Han gick heller inte och taggade igång för galoppfattning mellan fattningarna vilket han annars kan göra, utan när vi travade var han helt lugn i det och gick inte spänt och väntade på signalen. Han fick såklart massa beröm och jag märker att han lyssnar bra på rösten, så jag pratar med honom ganska mycket och berömmer med rösten. Det är också bra just nu eftersom att jag vill hålla ett jämnt stöd i handen, då kan jag berömma honom med rösten men ändå hålla kvar kontakten. Jag klappar honom såklart också men rösten är bra däremellan! 🙂

Imorgon ska vi träna för Kristian. Så peppad!

Fick ett fint paket från Back on Track idag som jag är ambassadör för, så detta blir i samarbete med Back on Track. Dom har en kampanj nu där 100 kr går till bröstcancerfonden vid köp av detta fina schabrak ”Pink Ribbon Collection”. Tips! Ni hittar schabraket HÄR.

Fint både till träning och tävling!

Ett svar till “Guldstjärna”

 1. Fick också göra så på min förra hästen som bara galopperade på stället o började resa sig en period när hon bara tänkte galopp hela tiden, fick tips av min dåvarande tränare att bara skritta henne några dagar och sedan bara trava några dagar, sen var galoppen mkt enklare 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gå med i kundklubben

Vi är över en miljon medlemmar som alla kan ta del av extra förmånliga erbjudanden, klubbdagar och aktiviter.

Bli medlem

Läs mer om kundklubben här.