Grannliv
Nina Rademaekers
18 september 2019

Plantskolan utan häst

Exakt såhär har jag spenderat dagen! I Lasätters ridhus kollandes på Plantskoleträningarna för Liane Wachtmeister. Jag har ju brutal hästabstinens och är så glad att jag åkte iväg och hängde med alla Plantskole-kompisar och såg dom träna idag! Att ha häst för mig innebär så mycket engagemang runtomkring och jag lägger ju hela min själ i min satsning, så nu saknar jag inte bara att ha en häst att rida utan även att vara ”med i svängen”. Typ som på dessa träningar, har ju varit med i Plantskolan i 10 (!!!) år sedan jag red juniorhäst. Därför var det extra kul att få snacka häst hela dagen! Nästa träning hoppas jag ha en egen häst att visa upp. Just nu är min plats i Plantskolan ”vilande” eftersom att jag inte har häst för tillfället men om min nya häst fyller kriterierna för att vara med (bra kvalitéer och framtidsutsikter, med sikte på landslag) så är platsen min igen 🙂 Och det är ju min ambition såklart!

Nu kom jag precis hem och inväntar Axel och dagens middag; thaimat!

Ett svar till “Plantskolan utan häst”

 1. Nä vad jobbigt. Kan du inte låna någon häst och rida lite på? Ngn måste ju behöva hjälp… Nu får det snart vara nog med väntande och icke-ridande för din del. Oj vad jag blev frustrerad nu. Tålamod är visserligen inte min grej riktigt. Lider faktiskt med dig. Heja heja i hästletandet!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 september 2019

Update i hästletandet

En liten update i hästletandet är på sin plats! Vi får hästar på film nästan dagligen och som jag berättat förut går en del bort redan i det stadiet. Ibland hittar vi några guldkorn som vi verkligen gillar men då har flera gått bort på för dåliga röntgenplåtar. Och sådär har det fortsatt alldeles för många gånger nu.. Nu inväntar vi röntgenbilder på två hästar som vi verkligen gillar (dom står i Holland), om dessa ser ok ut blir det en tur dit och prova dom snart! Hästarna jag varit intresserade av i Danmark inväntar jag också röntgenbilder på. När det gäller bedömning av röntgenbilderna är det främst vår försäkringsveterinär som kollar på dom men även min vanliga veterinär Axel Wallman i viss mån.

Jag tycker verkligen det är tråkigt att vara utan häst just nu och det känns som att en stor del av mig saknas… Men jag vet också att det kan vända snabbt och rätt som det är kommer jag ha min häst där i stallet, tänk vad kul att lära känna den nya individen! Både för mig men också för er hoppas jag 🙂

2 svar till “Update i hästletandet”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Bra start på dagen

Jag ska verkligen bli bättre på att ta mig iväg direkt på morgonen, sätta mig med datorn på ett favoritcafé och jobba därifrån. Precis så som jag gör idag! Pom & Flora är mitt favoritfrukostställe och här är även hundar välkomna, så min arbetsdag startar här med stans bästa acaibowl, redigering och med hundarna bredvid mig. Blir mycket mer produktiv än hemma dessutom!

Sedan väntar lunch med mamma, en riktig toppentisdag med andra ord! Hoppas ni också får en fin dag ❤️

Ett svar till “Bra start på dagen”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 september 2019

Svar på en kommentar; när man tvivlar på sig själv

Har en fråga jag velat ställa dig. Hur går du till väga om du börjar tvivla på dig själv inför en tävling? Jag har aldrig känt såhär innan, men på sista tiden har jag tappat tron på mig själv lite… Tacksam för svar!

Vi alla upplever ju perioder där det går bra och mindre bra. Ibland har man flow, man känner sig självsäker och tror på sig själv och sin häst. Men alla upplever också svackor emellanåt där man kanske börjar tvivla på sin egen förmåga och sin kapacitet som ekipage. Det är asjobbigt att vara i en sådan svacka men vi alla har varit där och kommer hamna där igen!

Jag tror att det är viktigt att fokusera på varför man håller på med hästar och tävling. Vad är grunden till det och vad var anledningen till att man en gång började? Tror att svaret för de flesta är kärleken till hästen och glädjen i att få utvecklas tillsammans med sin häst. Det är lätt att ta tävlandet på för stort allvar och många gånger tror jag att det stjälper ekipage istället för hjälper. Jag försöker alltid vara snäll mot mig själv och tänka ”jag kan bara göra så gott jag kan”. Man kan inte påverka hur domaren dömer, vilket väder det är, vilka som sitter på läktaren, vilka man tävlar mot eller något annat. Det enda man kan styra över är sin egen prestation och sina förberedelser.

Jag tävlar för min egen skull, för att jag älskar hästar och tycker det är roligt att tävla. Det är grunden till att jag håller på med det här! När jag känner att jag har en ”dålig period” så försöker jag verkligen fokusera på grunden till att jag en gång började. Det SKA vara roligt, annars är det ju igen idé att hålla på? Och då menar jag inte ”det ska vara roligt att vinna” utan jag menar ”det ska vara roligt att TÄVLA”, oavsett resultatet. För mig ligger mycket glädje i förberedelserna inför en tävling, att få göra sin häst fin, knoppa, smörja, åka iväg och spendera en hel dag/helg/vecka men min häst och min mamma som alltid är med mig. Hela den karusellen runtomkring är ju det som är att tävla, sedan är en vinst eller ett bra resultat en bonus men allt runtomkring får jag uppleva ändå. Jag försöker njuta av det och uppskatta det varje tävling, så blir fokus på resultatet inte lika centralt. Det är KLART att jag också vill få en bra ritt och vinna, det är KLART att jag också blir besviken när det går dåligt. Men jag oavsett resultat så älskar jag hela upplevelsen att få åka iväg på tävling med min häst och mamma ❤️

Jag tror att det är viktigt att inte bli för resultatfokuserad utan istället fokusera på sin prestation. Om man lyckas prestera så som man vill inne på banan kommer resultaten att följa efter automatiskt. Ibland lyckas man det och ibland går det inte som man planerat. Om man lyckas ta bort den där udden av tävlingsmänniska i sig tror jag att man har en bättre prestationsmiljö. Ett avslappnat förhållningssätt till både vinst och förlust minskar pressen på att man måste leverera resultat. Herregud man gör ju bara så bra man kan! Tex som när jag tävlade i Friends i december. Jag fokuserade 100% på att njuta av upplevelsen och ha roligt. För mig var det en vinst att bara få rida i Friends, så när jag red in på banan var jag avslappnad och kände mig redan som en vinnare. Jag kunde rida på känsla och njuta av varje sekund. Förmodligen var det den inställningen som också tog mig hela vägen till vinst. Jag är övertygad om att jag inte hade presterat lika bra om jag satte press på mig själv innan och tänkte ”nu måste jag vinna”.

Jag vet inte om detta var till någon hjälp men det är i alla fall såhär jag försöker tänka kring tävlandet och min egen prestation! Jag tror vi alla har att vinna på en lite mer lättsam inställning till tävling och resultat ❤️

Ett svar till “Svar på en kommentar; när man tvivlar på sig själv”

 1. Tack så hemskt mycket för att du svarade så bra! Jag flyttade till USA för 4 år sedan den Stockholm. Körde/red trav en hel del hemma och nu i sommar har jag faktiskt fått köra två hästar här!
  Svårt att vara kvinnlig kusk här och även fast jag VET att jag kan så tvivlade jag. Mycket nytt och allting är annorlunda. Men igår kom jag 3:a i ett lopp med tuff konkurrens och mycket folk runtomkring. SÅ jäkla glad! TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NOVA 1 ÅR!

Måndag, ny vecka och jag är mer taggad än någonsin! När man varit sjuk och sedan börjar bli frisk igen och få energin tillbaka blir i alla fall jag så himla peppad på livet. Förkylningen hänger fortfarande kvar lite men jag känner att den snart kommer vara borta helt 🙂 Så skönt!!

Vid lunch idag ska jag möta upp Vanessa Falk och hennes hund Tage så ska vi gå på promenad med hundarna i en skog här i närheten av stan. Mys! Jag går ju en längre promenad med hundarna varje dag men det blir ofta samma runda, därför är det roligt för dom att ibland få nosa på andra stenar och se nya saker såklart! Så idag blir det en ny upplevelse för dom. Jag är dock välbekant med den skogen vi ska gå i, den ligger nämligen nära det stallet där jag hade min första ponny så jag har galopperat runt som en tok på alla små vägar och stigar där.

Övriga planer idag är att redigera klart två Youtube-videor, svara på mail och förbereda ett samarbete. Och såklart fira lilla Nova som fyller hela 1 år idag!!!! Känns som igår jag hämtade henne så det är verkligen helt sjukt att hon redan blir ett år. Stor tjej nu! Är så glad för Nova och allt vad hon bidrar med i familjen, både som lekkompis till Nellie och som gosedjur till oss haha.

… och vem kunde tro att hon skulle växa till en enhörning såhär lagom till ettårsdagen?

4 svar till “NOVA 1 ÅR!”

  • Både jag och nej! det var superhärligt att bo på hästgård och vi trivdes väldigt bra, både på gården och i vår lägenhet 🙂 Men var sak har sin tid och vi trivs så himla bra i vår lägenhet vi bor i nu också! Det är väldigt härligt att bo i stan med. Så vi är väldigt glada för hur vi har det nu!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 september 2019

Två gamla pälsklingar

Den här söndag har varit så himla bra! Började tidigt med att åka och coacha Agnes och Dorano på framridningen inför dagens klass (Kristian kunde inte hjälpa dom idag så jag ryckte in 🙂 ). Det gick riktigt bra och Agnes hittade bättre flyt inne på banan idag än igår, tror hon kände idag hur hon behöver rida honom inne på banan för att få den där känslan som hon vill ha. Bortsett från felridningen så hade dom över 67% och vann klassen!!! Så himla kul 🙂 Dessutom är dom färdigkvalade till MsvB nu efter två starter i MsvC, Dorano gör sig bara bättre i högra klasser så tror det kommer passa dom bra att ta sig an större utmaningar. Dorano tyckte det var konstigt att inte göra ett enda byte inne på banan och enkla byten är ju inte något som vi någonsin har tränat, så det är svårt att ta sig ut i en sådan klass på en GP-häst! Jättestort grattis till Agnes och Dorano ❤️

Sedan bar det av till Djursholm och Elitdressyren med mamma, vi kikade på Int I och såg bland andra Sophie och Bizet! Hur lyxigt att få se två av sina gamla älsklingar samma dag?! Dom gjorde en fin start i Int I och det var så mysigt att få pussa på Bizzan efteråt ❤️ Jag och Kristian kommenterade sedan Live Arena DressagePower Grand Prix Tour till webbsändningen och jag tror att jag gjorde helt okej ifrån mig haha. Jag har inte kommenterat på det sättet förut men det var roligt och jag kan absolut tänka mig att göra det fler gånger 🙂

Idag har jag även hunnit spela in en video till Youtube och fotat samarbete till instagram, en himla bra söndag med andra ord! Mitt öga är dessutom nästan helt bra nu och förkylningen börjar ge med sig, så jag känner en allmän glädje till livet. Så peppad på ny vecka imorgon!!!

Bizzan och Sophie!

Dorran och Agnes!

3 svar till “Två gamla pälsklingar”

 1. Wow! Ibland tror jag att ditt dygn har fler timmar än mitt! 🌻🌻🌻 Otroligt skönt att höra att ditt öga nu snart är bra! Kanske den där turen till Danmark kommer upp snart? Drömhästen väntar på dig där ute någonstans. ☺

 2. Wow! Ibland tror jag att ditt dygn har fler timmar än mitt! 🌻 Otroligt skönt att höra att ditt öga nu snart är bra! Kanske den där turen till Danmark kommer upp snart? Drömhästen väntar på dig där ute någonstans.

  • Och jag tycker det känns som att alla har fler timmar än jag 😉 Jag inväntar röntgenbilder på hästarna i Danmark, spännande!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 september 2019

Favoritmulen!

Lördagen började på bästa sätt med att heja på Agnes och Dorano i deras första start tillsammans! Det tar ju alltid tid att lära känna en häst både på hemmaplan och på tävlingsbanan, Agnes har bara haft Dorano i en månad så dom är ju väldigt nya med varandra fortfarande men dom var så duktiga! Grattis Agnes till kvalet i dagens MsvC ❤️

Körigt att vara groom, haha! Kristian coachade 🙂

Härligt väder och så mysigt att få pussa på favoritmulen igen!

Nu ska jag strax åka på 25-årskalas hos min partner manager Ella på United Screens! Hoppas ni har en fin lördag ❤️

2 svar till “Favoritmulen!”

 1. Vad skönt att det blev en så bra ’fortsättning’ gällande Dorano tillsammans med Agnes, både för Doranos skull och för din skull. Hur har du och Agnes lärt länna varandra?
  Lycka till med hästletandet och hoppas att du får hålla dig frisk nu!

  • Agnes jobbar i stallet där jag står uppstallad, så på så vis har hon lärt känna både mig och Dorano! Därför blir Dorano även kvar i stallet 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 september 2019

Min nya kompis

Trots att det är fredag den trettonde har det varit en himla bra sådan, än så länge! Men, 13 är ju faktiskt mitt turnummer så det är kanske inte så konstigt ändå 😉 Mamma och jag hade det mysigt i Mall of Scandinavia och jag är löjligt glad över mitt inköp; en pulsklocka från FitBit av modellen Inspire HR. Min kompis Hanna har en sådan och jag blev sugen på att köpa en jag med redan i somras men dom har varit slut överallt när jag försökt köpa. Den mäter i princip allt man gör under dagen så som steg, puls och även sömnen under natten. Jag vill främst ha den för att få bättre koll på min träning, vardagsmotionen och se hur pulsen utvecklas ju mer jag tränar 🙂 Motiverande tycker jag!

När jag kom hem hade jag fått ett bud av Circle K (andra budet från dom denna vecka!! Herregud vad dom skämmer bort mig!). En superhärlig korg med massa god italiensk plockmat som dom lanserar på deras stationer inom kort. Även två nya fräscha sallader. Så härligt! Vilken fredagslyx! Tusen tack ❤️

Nu ska vi göra tacomiddag och bara ta det lugn, Axel jag och hundarna ❤️ Jag har lyckats smitta Axel med min förkylning så han är också krasslig, mysigare att vara sjuk tillsammans än själv hehe. Men det säger jag inte till Axel såklart 😉

Både blombud och fredagsbud, tack snälla Circle K!

Min nya lilla kompis! (Inte Nova utan klockan 😉 )

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Provsvar och livekommentator

Idag var jag på återbesök hos en privat ögonläkare. Dubbelseendet blir sakta bättre men det är inte helt borta än. Han undersökte mitt öga (allt såg bra ut där) och sedan fick jag även veta svaren på både röntgen och blodprov som togs förra veckan. På röntgen kunde dom se en inflammation i ögonmuskeln vilket har orsakat mitt dubbelseende, men inget annat otäckt vilket var väldigt skönt att veta! Även blodproven var ok och visar inga tydliga tecken på sköldkörtelproblem, men låg lite högt på ett av värdena så väntar återkoppling från min första ögonläkare om vi ska gå vidare med det eller inte. Men läkaren jag träffade idag trodde att inflammationen i ögat och även dubbelseendet kunde vara orsakat av virus! Virus kan tydligen orsaka inflammation i specifika muskler. Har ju även blivit förkyld efter detta så kanske kan ha med det att göra, vad vet jag. Han var övertygad om att dubbelseendet kommer försvinna snart med hjälp av Ipren som dämpar inflammationen. Känner mig sååååå lättad och glad, tillbaka till livet igen haha! Förra vecka var jag väldigt rädd och orolig så dagens besked lättade en stor sten från mina axlar.

Till en helt annan sak; nu på söndag har jag fått äran att livekommentera sista kvalet av DressagePower Live Arena Grand Prix Tour tillsammans med min tränare Kristian von Krusenstierna! Tävlingen är på Djursholm och om du inte kan vara på plats och se den spännande klassen kan du alltså se det live (med oss som kommentatorer) på DressagePower TV. Ska bli så kul!!!

Förra året tävlade jag och Dorano på Djursholm och vann sista kvalet av Lövsta Future Challenge, vilka minnen! Djursholm arrangerar alltid så fina tävlingar så jag ser fram emot att åka dit i helgen som åskådare, nästa år hoppas jag vara där med häst igen och starta någon av klasserna 🙂

Nu ska jag snart möta upp mamma och vi ska hitta på något mysigt! ❤️ Fira fredag och fira livet.

 

3 svar till “Provsvar och livekommentator”

 1. Härligt att det inte va något värre med ögat! Har en fråga jag velat ställa dig. Hur går du till väga om du börjar tvivla på dig själv inför en tävling? Jag har aldrig känt såhär innan, men på sista tiden har jag tappat tron på mig själv lite… Tacksam för svar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 september 2019

FINALLY

ÄNTLIGEN funkar bloggen igen! Den har blivit hackad flertalet gånger denna vecka och teknikerna har jobbat för fullt för att få igång den igen. Så fort den kommit igång har den hackats igen.. Vem orkar ens lägga sin tid på att hacka en blogg?? Så tröttsamt. Nu är i alla fall allt på banan igen och flera skydd har satts in för att undvika att det händer igen. Vill verkligen tacka hela gänget på Granngården, Grannliv och Chiffer som jobbat så hårt för detta hela veckan och helgen! Guld värt att ha den uppbackningen. Tyvärr har några av de senaste inläggen raderats, så ni vet!

Tur i otur har ni inte missat mycket alls denna vecka 😉 Ögat strular fortfarande, har inte lika ont längre men fortfarande dubbelseende åt ena hållet. Har återbesök imorgon hos en specialist så då hoppas jag även få provsvar från blodprov och röntgen! I måndags vaknade jag även upp med världens förkylning så jag har legat nerbäddad i soffan hela veckan.. Det går bra för mig nu hörni haha. Igår pallrade jag mig i alla fall ut för middag och musikal med mamma vilket var så mysigt. Klättrar på väggarna här hemma utan häst, dubbelseende och dessutom en förkylning så jag inte ens kan träna på gymmet. Snart hoppas jag det vänder! Nästa vecka SKA bli en bra vecka 🙂

En sak som verkligen piggade upp mig idag var världens finaste blombud, från bästa Circle K ❤️ Sååå snällt, blev verkligen glad!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gå med i kundklubben

Vi är över en miljon medlemmar som alla kan ta del av extra förmånliga erbjudanden, klubbdagar och aktiviter.

Bli medlem

Läs mer om kundklubben här.