Grannliv
Nina Rademaekers
25 maj 2019

Chill mode ON

Idag har vi ”vilodag” från tävling! Den spenderar vi mest såhär:

Och såhär:

Fast lite nytta har vi gjort också! Red ett pass på Dorano imorse, kort och koncist med lite tempoväxlingar och korta sekvenser av piaff och passage. Nu laddar vi inför specialen imorgon! Emma ska tävla ikväll så henne ska vi såklart heja på 🙂

24 maj 2019

Life goal!

Pussar om min internationella Grand Prix häst, den ni! 😉 Ganska nöjd med vår start idag, galoppen var fin men vi tappade lite energi i traven. Sådant som händer! Ändå nästan 64% och den internationella GP-debuten är gjort. Känns coolt faktiskt! 😎

Kram från en som nu kan titulera sig som internationell GP-ryttare (life goal CHECK!) 😉

 

23 maj 2019

Ready to rumble!

Dorano dansade igenom vetcheck och nu är vi taggade inför morgondagens start i Grand Prix! Det är ett sjukt tufft startfält så mitt fokus är på att njuta, ha kul och samla på mig erfarenhet 🙂 Älskar att få göra detta tillsammans med Dorano ❤️

Godnatt!!

På tävlingsplatsen

Nu har vi kommit iordning här på tävlingsplatsen i Uggerhalne! Dorano trivs superbra i sin box och anläggningen är verkligen superduperfin. Igår när vi kom fram var det som vanligt mycket att fixa direkt, packa upp allt, ge Dorano mat och sedan skrittade jag Dorano på tävlingsbanan. Han var lika cool som vanligt!

Några bilder från igår! Visst är stallet fint?!

Vi åt middag i Jönssons lastbil igår kväll och kom inte till hotellet förrän vid 23-tiden, sov som en stock inatt kan jag lova! Imorse red jag ett lösgörande pass i ridhuset (finns två stora ridhus utöver alla utebanor och stora tävlingsarenan, alla klasser går utomhus). Han kändes fin, såhär snygg var han innan passet:

Efter passet fick han en dusch och jag fick tvätta hans ben, skrubba hovarna, balsamera svansen… ja ni vet allt sånt som ger min själ ro 😉 Är besatt av det haha. Väldigt lyxigt att det finns bra spolspiltor på tävlingsplatsen!

Nu ska vi heja på Emma Jönsson och Doni som ska starta U25-klassen här, håll tummarna för dom!!! 🙂

 

22 maj 2019

Hade visst glömt något…

När vi kom fram igår hade bästa Lina fixat så god mat till oss, det är kärlek det ❤️❤️❤️

Utöver att äta middag gick jag promenad med Dorano och sedan var det dags att sova.

Imorse åkte vi från Göteborg mot färjan som tar oss över till Fredrikshamn, i skrivande stund sitter vi alltså på färjan 🙂 Vi bokade en färja med öppet däck och bad om en luftig plats, viktigt med bra luft när man åker med häst. Dorano har fått hö och verkar nöjd!

I samarbete med Alfab Hästlastbilar.

Tog av honom grimman så han inte fastnar i något. Älskar att man kan ge hö från marken i Alfabs stuterimodell. Det är bra för luftrören!

Förresten, trodde ju inte att jag hade glömt något men insåg i morse att jag åkt ifrån min jacka med plånbok, hörlurar etc… Jaja, bättre det än att glömma sadeln 😉

21 maj 2019

Mot Equitour Aalborg!!!

Riktigt bra träning idag för Kristian!!! Dorano kändes superfin, väldigt bra i kontakten och han drev verkligen in i handen. Känns bra som sista träningspass innan tävlingen 🙂

Efter träningen packade vi ihop det sista, jag badade Dorano och nu är vi på väg! Vi har kommit till Jönköping så det är typ 2 timmar kvar till Göteborg där vi ska övernatta hos familjen Jönsson. Emma ska också tävla i Uggerhalne!

Som alltid i bilen funderar man på om man glömt något haha.. Kommer dock inte på något så tror att allt är med! Återstår att se 😉

Mysig skrittur efter morgonens träning. Nu är det verkligen sommar!!!

20 maj 2019

Kluriga slutor

Måndagen försvann i ett nafs och nu börjar jag inse att jag ska åka iväg på en internationell tävling imorgon! Så kul! Dagens träning för Kristian gick bra och var väldigt nyttig, med tanke på att vi red igenom Grand Prix Specialen för första gången 🙂 Det gick ändå bra tycker jag!

Det svåraste tycker jag är galoppslutorna som ligger på en helt ny linje för mig. I Grand Prix rider man en galoppsax men i specialen är det två branta slutor direkt efter varandra, från ena långsidan till mitten av andra och sedan tillbaka igen. Såklart även med byten mellan slutorna och även efter andra slutan. Det blir RIKTIGT tajt att hinna med att få till bra slutor, rakriktning inför bytet och sedan direkt in i en till brant sluta. Det tog några försök innan jag fick kläm på det! Först red jag på alldeles för snabbt i slutan och hade för mycket böjning, då tappade jag utsidan och kunde inte rida den lika brant som jag behövde. Jag fick då träna på att hålla galoppen mer samlad men väldigt aktiv, ganska rak hals (fick först rida linjen i skänkelvikning och inte i slutor) med bara lite ställning i nacken och bra kontakt på yttertygeln. Då gick det bra!

Det känns som ett program som passar Dorano bra! Men det är jobbigare för både mig och Dorano än den vanliga GP’n tycker jag. Skönt att ha ridit igenom det nu i alla fall! Efter träningen var det jobbeftermiddag i stallet och nu har jag packat ihop alla mina saker här hemma. Imorgon bitti tränar vi för Kristian igen innan avfärd till Göteborg där vi övernattar, kommer till tävlingsplatsen på onsdag 🙂

 

Så löser du alla dina problem

Igår kväll fick jag huvudvärk och det håller faktiskt fortfarande i sig nu på morgonen.. Superkonstigt eftersom att jag typ ALDRIG har huvudvärk! Tänker att en extra stark kaffe och en Ipren löser det mesta 😉 Eller dricka mycket vatten vilket är min mammas lösning på alla problem oavsett vad det handlar om hahah. Är jag trött? Drick vatten. Har jag ont i magen? Drick vatten. Huvudvärk? Drick vatten. Datorn vill inte starta? Drick vatten. Haha. Dags att kicka igång denna måndag!

Jag ska strax gå en promenad med hundarna och sedan åker vi till stallet. Idag står träning för Kristian på schemat följt av jobbeftermiddag i stallet. Måste även packa klarar det sista så att allt är fixat inför avfärd imorgon. Vi vill vara snabba iväg efter morgondagens morgonträning, så då är det lika bra att packa allt idag.

Vi hörs under dagen!

19 maj 2019

Söndag

Tidig morgon i stallet följt av lunch med våra bästisar Axel och Mathilde har min söndag bestått av!

Jag red ett pass på Dorano med fokus på galoppen, piruetter och serier. Han var duktig! Lite bekväm i piruettarbetet till en början men sedan blev han riktig fin. Serierna satt som en smäck! Imorgon och på tisdag tränar vi för Kristian så det var ändå behövligt med lite förberedande jobb inför det. En av dagarna måste vi fokusera på Grand Prix Specialen, har ju aldrig ens ridit igenom det programmet och ska tävla det i helgen.. hehe 🙂 Men det går säkert bra! Efter ridpasset idag så packade jag en hel del inför nästa vecka, ska fixa det sista imorgon men skönt att ha det mesta i ordning.

Känner att mina sociala medier består till stor del av mat utöver hästar haha, så här kommer en bild från dagens lunch:

Vi var på Nyko Kitchen! Gott! Jag tog en Acaibowl 🙂

18 maj 2019

En i gänget

Dorano och hans nya vänner 😉 En del hästar är ju liiiivrädda för kor men Dorano bryr sig inte alls. Han kanske tror att han är en av dom; samma färg på pälsen och dom ligger också ner och sover mest hela tiden 😉 Han hade nog passat bra in i gänget bakom!

Är din häst rädd för kor??

Gå med i kundklubben

Vi är över en miljon medlemmar som alla kan ta del av extra förmånliga erbjudanden, klubbdagar och aktiviter.

Bli medlem

Läs mer om kundklubben här.