Grannliv
Nina Rademaekers
10 maj 2021

Tävlingsdebuten närmar sig!

Foto: Isak Rautenberg 

Ny vecka och inte vilken vecka som helst utan tävlingspremiär-veckan är här!!! På fredag och lördag startar jag och Melvin vår första tävling ihop 🙂 Vi rider La:3 båda dagarna och jag är såååå taggad. Målet är såklart att det ska bli en bra miljöträning och upplevelse för Melvin,  fokus ligger inte på resultatet (även om det såklart är kul om det går bra!) utan vi ska träna på att tävla för framtiden. Programmet passar Melvin bra och är lättare än det vi tränar på till vardags vilket jag tycker är perfekt som första start.

Såhär ser uppladdningen denna vecka ut:

Måndag (idag alltså): Träning för Emma, det gick superbra och Melvin kändes toppen! Red igenom lite programdelar. Extra fin var han i galoppen!

Tisdag: Promenad ute

Onsdag: Lättare joggpass

Torsdag: Träning för Emma, rida igenom programmet

Fredag: Tävla La:3!

Lördag: Tävla La:3!

Kommentarer inaktiverade.

8 maj 2021

Valpgos

Valpgos fick avsluta denna lördag ❤️ 5 söta små cavapoo-valpar föddes här på gården förra helgen, såååå sjukt söta och små!!! Man blir ju helt tokig av bebisdjur haha.

Melvin fick gå ett lättare joggpass idag och förutom det har jag gått långpromenad med hundarna i naturreservatet. Det finns så fina promenadvägar här. Nu på kvällen åt vi god middag och hade rosévinsprovning 🙂 En väldigt trevlig lördag med andra ord!!!

Kommentarer inaktiverade.

7 maj 2021

Duktig Hund

Ni kanske minns att jag berättade att jag och Nova har gått på hundkurs under några veckor? Nu har hon äntligen blivit diplomerad i ”duktig hund” 🙂 Ser ni hur mallig hon är??? Och jag är minst lika mallig ❤️

Idag har Melvin haft vilodag vilket innebar promenad ute i solen med Maja och Leo. Det är enormt stor skillnad på Melvins lugn nu när vi går den promenadslingan mot i början. Då var han mer på tårna och hetsig, nu går han med sänkt huvud och lunkar fram. Väldigt duktig!

Kommentarer inaktiverade.

6 maj 2021

Vänta på mina signaler

Träning för Emma både igår och idag med fokus på bytena! Igår tog det lite tid innan vi fick bra kläm på det, det handlar mycket om att Melvin måste vänta på mina signaler, inte rinna iväg när jag lättar av och hålla sig rak hela vägen fram till bytet. Det där med att inte rinna iväg när jag lättar av jobbade vi mycket på igår genom att jag tog halvhalt, lättade av, tog en halvhalt igen, lättade av osv. Jag kan inte ”hålla honom” i samlingen för då blir det inget bra byte men det är lätt att fastna lite i handen när han blir så het. Så det var bra att Emma påminde mig hela tiden om att vara tydlig med både halvhalter och eftergifter! Det gav effekt till idag för han var mycket mer rätt från start idag och väntade superbra. Vi fick till fina byten åt båda håll både igår och idag! Sakta men säkert tar vi oss framåt 🙂

Kommentarer inaktiverade.

4 maj 2021

Fotografering

Inlägget är i samarbete med Maya Delorez.

Fotografering på dagens schema med Maya Delorez! Melvin skötte sig som en riktig stjärna och var stencool trots lampor, backdrop, segway, hög musik och en bil mitt i ridhuset. Miljöträningen når nya nivåer hela tiden 😉 Vi fotade och filmade lite olika saker men störst fokus var det på Carl Hedins kollektion för Maya Delorez, så han var också med såklart! Sååå snygga plagg, en riktig dunder-kollektion kan jag lova er!

Missa inte min Reel på instagram @ninasrader från idag där ni får se Melvin, fotograf Isak och en Segway in action haha

Kommentarer inaktiverade.

3 maj 2021

Ambassadör för Maya Delorez!

Inlägget är i samarbete med Maya Delorez.

Sååå stolt och glad att berätta att jag är ny ambassadör för Maya Delorez! Jag älskar deras kläder och är så glad att få jobba med ett så coolt företag som Maya Delorez. På min instagram @ninasrader har jag nu en tävlingen där 3 personer kommer vinna en komplett outfit från MD, in och var med i tävlingen! HÄR kan ni läsa en fin artikel om detta roliga samarbete 🙂

Foto: Isak Rautenberg

Kommentarer inaktiverade.

Kommentarer inaktiverade.

1 maj 2021

Anmäld till vår första tävling!!!!

Igår fick Melvin besöka en kiropraktor som min veterinär Izabella tipsade om att besöka när vi ändå är här nere! Mest för att få lite koll på hur han status är enligt en kiropraktor. Hon släppte på lite spänningar vilket säkert var skönt för Melvin. Man vet ju själv hur skönt det är när man själv blivit knäckt 😉 Idag blev det därför promenaddag för Melvin följt av att beta gräs. Han verkade nöjd med det upplägget och stod och blundade samtidigt som han åt gräset haha. Så söt ❤️

Dagens bästa är att jag har anmält oss till vår första tävling tillsammans!!!!!!!! 🙂 🙂 🙂 SÅ TAGGAD! Om två veckor blir det debut, vi kommer rida La:3 två dagar i rad vilket känns som ett bra upplägg såhär första tävlingen.

Kommentarer inaktiverade.

29 april 2021

Chilldag för Melvin

Har försökt ladda upp en video på youtube hela dagen men det har krånglat så mycket med uppladdningen…! Blir galen när det händer haha. Hoppas den kan laddas upp snart 🙂 Stay tuned!

Melvin har haft vilodag idag och vi gick en promenad ute med Maja och hennes häst Leo. Idag vågade Melvin gå först dessutom! Bra miljöträning för Melvin och han skötte sig så bra. Han blir mer och mer trygg i nya miljöer hela tiden, STOOOR skillnad nu mot tidigare då han var väldigt på tårna ute som ni vet. Förutom att gå promenad med Melvin ute har jag gått långpromenad med hundarna, fått massa jobb gjort och ätit supergod middag med Lina. Toppen-torsdag med andra ord!

Kommentarer inaktiverade.

28 april 2021

Bytesträning

Framskrittning i solen följt av träning för Emma! Planen idag var att jobba vidare med bytena vilket vi gjorde. Melvin var duktig!!! Nu gör han bytena mycket lugnare och inte lika explosiva vilket gör dom lättare att jobba med och komma vidare. Förut var fokus bara att få honom att skifta galopp utan massa krusiduller, nu kan vi börja fokusera på kvalitén i dom. Jättekul!

Efter passet skrittade jag ut en lång stund med Maja och Leo som sällskap. Melvin så duktig även med det nu, mycket tryggare i nya miljöer ❤️

Kommentarer inaktiverade.

Gå med i kundklubben

Vi är över en miljon medlemmar som alla kan ta del av extra förmånliga erbjudanden, klubbdagar och aktiviter.

Bli medlem

Läs mer om kundklubben här.