Välj område
Kontakta mig

BloggareNinas rader

Förenklat och förberedande

Kaffe och frulle framför Nyhetsmorgon på vår nya fina TV, det är livet det! 🙂 Varvar det med att springa ner till tvättstugan och flytta hästbussen som stod på en gata som man inte fick stå på efter kl 07 på morgonen. Att hitta parkering i stan är inte alltid lätt, framför allt inte när man har hästbussen som ska fickparkeras in på lämplig plats. Såklart är det ännu svårare när man kommer hem sent som igår kväll, då fick jag ställa mig på platsen som fanns och flytta bilen imorse innan 07 (man fick stå där på natten alltså).

Hur som helst, nog med min morgonaktiviteter 😉 Nu ska jag redigera filmer till Youtube och sedan har jag ett lunchmöte i stan. Det gäller ett framtida samarbete som jag ser sååå mycket fram emot! Kommer berätta mer om det mycket snart 🙂 Efter mötet åker jag ut till Dorano, idag ska vi rida lösgörande/förberedande inför morgondagens Lussan-träning. Längtar verkligen efter att träna nu! En dag som denna (dagen före träning) brukar jag rida rörelserna som jag har på tävling men förenklat och förberedande. Alltså så jobbar jag på byten, piruetter, passage och ibland piaff men jag gör det på ett mindre krävande sätt och mer på förberedelserna inför själva rörelsen. Till exempel piruetterna jobbar jag mycket samling med öppna-känsla, vänder kanske två språng och sedan fram i öppna igen. Bytena jobbar jag mycket på serpentiner (singelbyten) och rider någon serie i rundare form och med tryck framåt. Passagen gör jag mycket korta sträckor och mer leker med kadensen och traven så att jag känner känslan att jag skulle kunna göra en ”tävlingspassage- och  piaff” men jag gör det inte. Hoppas ni förstår hur jag menar! Jag tycker att det är smart att lägga upp träningen såhär, det blir inte lika krävande/slitsamt för hästen men man kommer långt även med dessa övningar.

Nu; redigering!

Tycker den här bilden är så fiiin!

Var först med att kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ny TV!

Grymt bra dag idag! Träffade härliga Vanessa och sedan åkte mamsen och jag till Ågesta. Så himla kul att komma lite iordning där! Personalen verkar supertrevliga och jag tror att Dorano kommer trivas som en kung där 🙂 Han är ju väldigt okomplicerad, så tror inte han har så höga krav dock haha. Jag är nog mer kräsen och för mig känns det super!

Efter Ågesta mötte jag upp Axel på Elgiganten och vi köpte ÄNTLIGEN vår nya TV! 🙂 🙂 🙂 Så glad! Som vanligt går man in där med en viss budget och sedan börjar man snegla på dom som kostar dubbelt eller tredubbelt så mycket… Det blev helt enkelt mycket dyrare än vad vi tänkt men äsch, nu har vi en riktig håll-käften-tv!

Så efter middagen bänkade jag mig här, framför Idol! Myyyyset!

65″ är denna, vi övervägde att köpa en 75″ men det var en himla tur att vi inte gjorde det. Denna är ju enorm så den andra hade inte sett klok ut här hemma haha. Den ska upp på väggen sen men får stå på marken tills vidare.

Var först med att kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons

Svar på en kommentar: Graman och hjälptyglar

Hej Nina! Tack för en rolig och läsvärd blogg! Vad anser du om hjälptyglar ex graman? Brukar du använda dig av det, i så fall i vilka situationer? Vet även om många duktigta ryttare som använder sig av det fast inte ”visar upp det”. Och att det även är mer okej för hoppryttare men att det inte är det för er dressyrryttare.

Precis som med alla hjälpmedel som man inte får ha på tävling (typ spö, graman, snodd etc) så tycker jag att det är viktigt att man tänker på att inte bli beroende av det. Att det faktiskt är ett hjälpmedel. Generellt sätt är jag varken för eller emot att man rider med graman, finns det en bra anledning till det så har jag inga problem med det. Men jag skulle aldrig rida med graman ”bara för att”, på en häst som inte är i behov av den. Dorano har jag tex aldrig ridit med graman, ser ingen anledning till det. Den enda hästen jag har haft som jag har använt graman på regelbundet var på Delicato. Han kunde ju emellanåt blir stark och älga på, det hände även att han drog iväg och då tyckte jag att det kändes bra att rida graman för att ha inte skulle lära sig att han kan sticka iväg så fort det blir jobbigt. Jag ville bryta det mönstret så snabbt som möjligt och tog då hjälp av gramanen. Det funkade super! Det som är bra med gramanen är ju att man kan länga ut den och rida som att man rider utan den och sedan ta till den när det behövs. Men, jag kände också att det var väldigt lätt att bli bekväm med att ha gramanen där och nästan bli beroende av det för ens egen skull. Det är såklart inte bra.

Jag kan också tycka att det är bra med graman av säkerhetsskäl, om man tex har en häst som är busig att rida ut på och man känner sig tryggare med en graman på. Då tycker jag också att den fyller en vettig funktion! Samtidigt som jag själv kan känna att det också är lite obehagligt att ha massa tyglar och tömmar nära benen på hästen, större risk att hästen trasslar in sig om den tex kommer lös.

Som svar på din fråga så är jag varken för eller emot graman. Jag tycker att man alltid ska anpassa träningen efter hästens behov och inlärning, om man anser att man behöver ta till hjälpmedel som graman under en viss period av inlärningen så absolut. Men jag är emot att det används starka hjälpmedel slentrianmässigt, utan tanke och bara för att det är bekvämt. Jag tycker också att man ska ha stor respekt för dessa hjälpmedel och endast använda dom om man är en skicklig ryttare med bra balans och tajming så att man använder den på ett schysst och bra sätt.

Håller med om att det är mycket mer ”tabu” för dressyrryttare än för hoppryttare att använda sig av hjälptyglar, vilket jag tycker är helknäppt. Men det gäller även bett där hoppryttare kan ha extremt skarpa bett utan att någon tycker det är konstigt. Vet inte varför det är så?

Berätta gärna era åsikter! På ett schysst sätt såklart 🙂

Hur sööööt är inte Delicato förresten?! Saknar honom ❤

1 kommentar

En reaktion på “Svar på en kommentar: Graman och hjälptyglar

 1. Birgitta skriver:

  Instämmer helt i ditt svar.

  Har själv en mycket snäll häst som alltid rids på tränsbett, tävlar även MSV B på samma bett.

  Min häst är mycket snäll att rida ut till 95% men ser han tex kor på nära håll blir han jätteotäck, försöker vända och sticka, reser sig osv.

  Ett tag i gramanen och så är ordningen återställd och vi kan fortsätta i harmoni.

  Detta är enda gången jag rider med graman (vid enstaka uteritter) och jag gör det hellre än att ”betsla upp”. Bettet inverkar ju hela tiden, gramanen bara när man vill.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tisdagsplaner

Den här morgonen har jag tvättstugan, min nya grej 😉 Vid lunch ska jag till ”Ryttis” (en ridanläggning i Stockholm) och träffa Vanessa Falk, vi ska planera inför loppisen i september. Det kommer bli så bra! Hoppas att många av er kan komma! Efter träffen med Vanessa så åker jag och plockar upp mamma, vi ska då åka till Ågesta och börja packa in alla grejer! Så spännande att komma iordning där. Dorano flyttar dit först den 2 september (vi åker direkt dit från tävlingen i Kimstad), men skönt att få lite grejer på plats innan dess. Förresten, skulle ni tycka det var kul om jag filmade lite idag när vi åker dit, packa in grejer och fixar? Kommentera gärna så jag vet om ni skulle vilja det eller inte!

Eftersom att Dorano fick behandling av Li igår (massage och laser) så ska han bara promenera idag. Det passar också bra eftersom att jag ska träna för Lussan på torsdag vilket innebär att jag vill rida imorgon. På fredag har jag en inspelning med Granngården också så då blir det också ridning 🙂 Hade jag ridit idag med hade det blivit för många riddagar i rad, jag vill rida 3 max 4 dagar i sträck innan han får ta det lugnt. Så, det passade helt enkelt perfekt med en promenaddag! Eftersom att jag har en bra bit ut till stallet på landet från stan (när han står på Ågesta sen är det bara 20 minuter men nu är det närmare en timme) så har jag köpt till hjälp med mockning och promenad idag.

Tror att Axel köper vår nya TV idag så förhoppningsvis kan vi inviga den ikväll här hemma! 🙂

8 kommentarer

8 reaktion på “Tisdagsplaner

 1. Maria skriver:

  Skulle vara kul med vlogg

 2. Stina skriver:

  Ja, gärna film från idag 😀

 3. Linda Nilsson skriver:

  Vill gärna se blogg från idag 😃

 4. Josefin skriver:

  Vill gärna ha en vlogg idag:)

 5. Amanda skriver:

  Vore jätteroligt med en vlogg från idag☺️

 6. Amanda skriver:

  Ja det hade varit jättekul om du filmade! 😀

 7. Lisa skriver:

  Ja, vill gärna se!

 8. Marika skriver:

  Vill gärna se ☺️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Massage-måndag

Körig dag! I förmiddags var två personer hemma hos oss för att mäta ut gardinerna, eller rättare sagt gardinstängerna som gardinerna ska sitta på. Jag har klickat hem gardiner från Ellos men ska få hjälp med att sätta upp dom, vi är ute efter ”hotellkänslan” så dom kommer sitta i taket och vi kommer ha dubbla gardiner. En tunnare närmast fönstret och en tjockare i sammet som yttre. Tror det blir toppen! Hoppas att dom kan sätta upp dom nästa vecka 🙂

Sedan åkte jag förbi posten och gjorde några ärenden på vägen ut till stallet. Väl i stallet red jag ett pass på Dorano (fin även idag!) och sedan kom bästa Li ut till oss för att massera Dorano och även köra laser. Det var första gången Li behandlade honom och hon verkade tycka mycket om honom! Han hade inga stora spänningar eller låsningar, bara några småsaker som ju alla hästar har 🙂 Li är verkligen superduktig så kan varmt tipsa er om henne! Hon heter @flowequestrian på instagram, där kan ni kontakta henne om ni vill boka behandling!

Nu har jag precis hoppat ur duschen och ska strax ner på stan för middag med mamma och två till, mys! Hörs sen!

Finaste killen!

Var först med att kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Min dag i bilder

Tre olika loppisar hann vi med idag! Första två gav ingen större framgång men på den sista gjorde jag två fynd:

En låda i grå-grön färg, vi har typ samma väggfärg i vardagsrummet så denna kommer passa perfekt där! Älskar att blanda nytt med gammalt. Häftigt att tänka på vad denna låda har varit med om i sitt liv. Köpte även en stor gammal kaffeburk som jag tänkte ställa färska kryddor i i köket.

Kan man vara kär i en låda?! I så fall är jag nog kär i denna. Tycker den är såååå fin! Den blev min för 100 spänn, kap!

Efter loppisen bakade jag kolasnittar med Dumle på landet, dessa var himmelskt goda! Googla bara ”kolasnittar med Dumle” för recept.

Lika goda som dom ser ut. Och superenkla att göra!

Sedan var det äntligen dags att hoppa upp i sadel! Trots 5 dagars vila var Dorano SÅ DUKTIG OCH FIN idag!!! Så skönt att känna skillnaden direkt efter den lilla behandlingen i måndags. Det var verkligen rätt magkänsla jag hade där. Han kändes mycket mer självbärig idag och hans härliga framåtbjudning var tillbaka! Han kändes liksom extra glad igen, precis som vanligt 🙂

Såhär fint blev det förresten med ena loppisfyndet!

Sedan lagade vi middag i stan hemma hos oss, mamma och hennes man Martin kom över på middag. Premiärmiddagen på riktigt i nya hemmet! Och runt nya bordet och stolarna 🙂

Kycklingcarbonara blev det till middag, väldigt gott!

Vilken mysig söndag det här har varit! Är så lycklig för mina loppisfynd haha. Löjligt glad. Ser fram emot när vardagsrummet är mer ”på plats” då ska ni få se hur fint det blir med lådan 🙂

Var först med att kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons

Joggdags!

Idag ska vi testa lyckan på loppis! 🙂 Mycket loppissnack här nu med tanke på mitt senaste inlägg haha, men dagens loppisbesök har inget med hästprylar att göra. Jag har sett en liten skylt med texten ”LOPPIS” på precis i närheten av vårt landställe, så idag tänkte vi åka dit och se om vi hittar något kul. Min dröm är ju atg hitta ett fint gammalt soffbord eller en gammal sliten kista att ha i vår nya lägenhet. Tycker det är så fint att blanda gammalt och nytt! Det ger en cool effekt och man hittar rätt 🙂

Efter loppisen ska jag och Axel baka lite. En familjemedlem vann en stor förpackning med Dumle (ni vet sådan man kan vinna på tivoli) så idag tänkte vi baka något kul med dumle! Typ kolasnittar med dumle i. Om du har något outstanding dumlerecept så får du gärna dela med dig av det i kommentarsfältet!

Senare i eftermiddag åker jag till stallet. Joggpass på Dorano står på dagens schema! Misstänker att han inte kommer kännas superfantastisk med tanke på dessa 5 vilodagar men jag ska försöka lägga ner kraven och bara låta honom blir varm i kroppen och komma igång lugnt. Det är lätt att vilja för mycket för snabbt och då blir det sällan bra. Ser fram emot att komma igång igen! Förhoppningsvis med ännu bättre känsla på sikt nu efter behandlingen 🙂

1 kommentar

En reaktion på “Joggdags!

 1. Matilda skriver:

  Dumlekakor är JÄTTEGOTT! Googla dumlekakor så kommer det upp massa recept!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Loppis SAVE THE DATE!

Äntligen i sadeln igen! 5e dagen skritt idag och imorgon börjar vi jobba igång igen 🙂 Nästa vecka har jag träning för Lussan på torsdag, längtar! Ser fram emot att få Lussans värdefulla hjälp igen, skönt att värsta värmen har lagt sig så man kan åka iväg och träna utan att det känns taskigt mot hästen. Det var ju hemskt varmt där ett tag!

Idag har mamma och jag kört sista flyttrycket på Ekerö och fått med oss alla hästgrejer! Jag har nämt för er att Dorano ska flytta närmare stan till hösten, nu är det klart att han kommer stå på Ågesta från september 🙂 Superkul! Extra kul att min bästis Mathilde har sin häst där så till hösten kommer vi åka till stallet ihop en hel del, packa fikakorg med kaffe och bara mysa runt i stallet mest hela tiden. Hur mysigt?! Jag ser så mycket fram emot det!

När vi packade ihop allt sorterade jag även ut allt som ska säljas på min och Vanessa Falks loppis lördag den 8 september kl 15-19! NI MÅSTE KOMMA DIT! Vi ska vara på Ryttarstadion i centrala Stockholm och förutom loppisen kommer det vara massa andra roliga aktiviteter + god fika! Jag kommer sälja MYCKET saker! Allt från schabrak (säkert 30 stycken…), benlindor, paddar, kandar, träns, bett, paddar, täcken (alla tjocklekar och modeller), hjälmar (någon med stort huvud kommer fynda snygga hjälmar 😉 ), chaps, borstar, ridkläder, en del vanliga kläder etc. Många av sakerna är helt oanvända och en del har till och med prislappen kvar.. Jag kommer inte ha lika mycket plats på nya stället och i vår lägenhet så måste sälja av en hel del även fast jag gärna hade sparat många av de fina sakerna 🙂 Billiga priser! Spara datumet och kom dit den 8/9! Först till kvarn 🙂 Vanessa kommer också sälja saker och även en del andra säljare. Det är dock inte öppet för alla att sälja, men ni är hjärtligt välkomna att fynda 🙂 Och vill du inte köpa grejer så kan du alltid komma dit för att säga hej och hänga! Hade varit kul att träffa många av er!

5 kommentarer

5 reaktion på “Loppis SAVE THE DATE!

 1. Marie skriver:

  Trist att man bor så långt från Stockholm. Har också stort huvud och behöver ny hjälm…😉

 2. Louise skriver:

  Vilka betalsätt kommer att vara möjliga att använda sig av? Kontanter, Swish? 🙂

 3. Julia skriver:

  Åhh! Hade gärna kommit men vi ska hämta nya valpen som är några timmar bort från stockholm! 🙁

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp med soffbord!

Fixet i lägenheten går framåt! Det vi saknar nu är en TV (vi har hittat en som vi planerar att köpa!) och ett fint soffbord. Soffbord verkar vara helt omöjligt att hitta något fint?! Vi vill ha ett i mörkt trä, rektangulärt (inte kvadratiskt) och med en lite rustik eller industriell känsla. Jag tänker mig ett ganska grovt träbord med smala, mörka stålben eller liknande. Inte för tjocka ben. Även ett bord i sten/betong skulle passa. Har ni några tips?! Funderar på att åka runt på loppisar och leta. Tycker det är så fint att blanda modernt med lite mer ”ruffa” möbler, det ger en härlig känsla tycker jag. Eller har någon av mina läsare ett bord som jag söker? 🙂 Maila mig på nina_rademaekers@hotmail.com i så fall! Eller tipsa om bra hemsidor och bord bland kommentarerna! Då blir jag superglad, ni brukar alltid komma med så bra tips!

Snart kommer ni få se ännu mer av lägenheten och jag ser fram emot att visa er! Vi tycker själva att det har blivit så mysigt och coolt 🙂

Vår fina hall!

8 kommentarer

8 reaktion på “Hjälp med soffbord!

  • ninasrader skriver:

   wow den var superfint!! Hur ser träskivan ut i verkligheten? Som på bilden? Ljusare, mörkare? Är det riktig träskiva eller är det träliknande material? 🙂

 1. malin skriver:

  Haha i feel you! Flyttade i början av juli och står fortfarande soffbordslös, hojta till om du hittar något fint!

 2. Josefin skriver:

  @kelamhome på instagram gör suuuperfina egentillverkade bord efter önskemål! Både i trä och sten/betong 🙂

 3. Charlotte skriver:

  Vi har gjort om ett antikt skrivbord till en tvbänk genom att kapa benen. Detta hade även funkat super till soffbord men eftersom vår soffa är uformad så gick den planen i stöpet. Men detta blir så snyggt och man kan även byta ut handtagen till helt nya egna beslag om man vill. Och måla i vilken färg man vill. Dessutom är förvaringen super. Om du vill se bilder så skicka ett mail😊

 4. Maria skriver:

  Kul film! Dina filmer är alltid bra. Jag var inne en sväng på Granngården idag och tog en tidning. Det var en bra artikel om dig!

 5. Amanda skriver:

  Denna finns också han gör om möbler vet ej om man kan beställa eller måste åka dit å köpa 😉
  http://www.patriksprylar.se/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fredagsmys på landet!

Även idag storstädat stallet så jag måste vara lite ”på pass” om det skulle börja ösregna idag. Hästarna går ute till sent ikväll så om det börjar regna eller åska så måste jag åka dit och ta in Dorano i hästbussen eller ridhuset. Det ser ut att bli sämre väder i eftermiddag så jag åker dit då och håller koll 🙂 Ska även promenera honom så det passar bra att göra det då!

Innan dess har jag en del jobb framför datorn att fixa. Sedan ska jag åka till vårt närmaste ”köpkvarter” (vet inte vad det heter men ni vet där det finns alla stora kedjor som Rusta, Clas Ohlson, Jysk etc), ska kika på grejer till lägenheten och även handla middag till ikväll. Axel kommer ut till landet efter hans jobb så vi planerar att ha fredgasmyskväll på landet med god mat 🙂 Härligt med helg!

Throwback till en mysig kväll på landet tidigt i våras! Sedan dess har kaminen inte behövt jobba så hårt denna sommar kan man lugnt säga 😉

Var först med att kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons