Grannliv
Nina Rademaekers
26 april 2019

Mot Lidköping!

Sådärja! Sista träningspasset hemma avklarat och nu rullar vi mot Lidköping 🙂 Älskar verkligen det här, att få åka iväg med mamma och Dorano ❤️ Kan man pausa tiden och ha det såhär för evigt?

Träningen imorse gick bra! Vi red igenom hela Grand Prix’n och både Dorano och jag kämpade på haha. För Doranos del är det bra att allt kommer så tätt, han är som finast i själva rörelserna och vi jobbar hela tiden på att den samlade traven och samlade galoppen ska hålla lika hög kvalité som själva rörelserna. Tur att transportsträckorna är i princip obefintliga i GP 😉

När vi kommer fram ska jag promenera Dorano på banan. Vetcheck kan vi göra antingen ikväll eller imorgon, om vi hinner gör vi det ikväll så har vi det gjort! Sedan vankas det middag med älsklings-Jönssons i deras lastbil ❤️

Gammal bild på Emma Jönsson, Lina Jönsson och mig! Dom båda rider Lövsta Future Challenge för U25 i helgen. Tänk att jag har träffat dom tack vare hästarna! Dom är som mina systrar ❤️

25 april 2019

Packat och klart

Den här dagen har RUSAT iväg och plötsligt är klockan nästan 20.00. Brukar bli så såhär ”dagen innan avfärd till tävling”, man går totalt in i bubblan och glömmer allt annat haha. Har också haft mycket saker att göra idag så det har gått i ett. Var först förbi posten för att både hämta paket och skicka post, sedan åkte jag ut till Ekerö där min revisor har sitt kontor (har kvar samma revisor som när jag bodde på Ekerö, lite opraktiskt men är så nöjd med henne så har fortsatt trots att vi bor i stan nu). Efter det bar det av till stallet där jag först tog tag i packningen inför helgen tävling. Sadelskåpet behövde en rejäl utrensning och det var välbehövligt, hittade ett gammalt äpple från Friends i december och ni kan ju tänka er hur det såg ut nu och hur kladdigt allt i närheten var…

Nu är i alla fall det mesta packat inför morgondagens avfärd! Skönt att ha det gjort. Imorgon ska jag träna för Kristian kl 8.15, sedan tvätta Dorano och packa det sista innan vi åker mot Lidköping. Dagens ridpass gick bra, red ett lösgörande pass och han kändes fin på slutet!

Jag har även hunnit storstäda lägenheten och packa allt som jag ska ha med mig. Imorgon blir det tidigt så jag sover hos mamma ikväll för att underlätta morgondagen 🙂 Ser så mycket fram emot tävlingshelg med Dorran och mamma ❤️ Gillar att tävla i Lidköping, alltid bra tävlingar där! Dessutom bor vi på ett mysigt hotell och brukar gå en sväng på stan också som även den är väldigt mysig.

Några bilder från förra årets tävlingar i Lidköping:

24 april 2019

Min dag i bilder

Vilken bra dag jag och mamma har haft! Först var vi som sagt i Västerås och hämtade lastbilen som varit på service och polering, den var som ny när jag hämtade den:

På vägen till stallet stannade vi till i Farsta Strand och testade hamburgarna på Bun Meat Bun, tror denna bild beskriver ganska bra hur SJUKT gott det var:

Sedan blev det nästan en timmes promenad med Dorano och vovvarna. Så härligt!

Både häst, hundar och människor nöjda 😉

Väl hemma hoppade jag i gymkläderna och körde ett pass på Sats som hette Bootylicious (haha). Så skönt att vara tillbaka på gymmet igen efter min förkylning men gud vad snabbt man tappar styrka och flås alltså.. kändes som att jag var tillbaka på ruta ett idag. Kommer förhoppningsvis snabbt tillbaka! Benen var som spaghetti efter passet 🙂

 

Onsdag

Nu är mamsen och jag på väg till Västerås för att hämta hästlastbilen som varit på service hos bästa Alfab som jag har ett långvarigt samarbete med. Härligt med nyputsad och fin lastbil till helgens tävlingar!

Dorano har vilodag idag så jag ska gå en promenad med honom i skogen. Mamma och hundarna hänger med såklart 🙂 Solen skiner och våren är ett faktum, härligt men också lite läskigt att sommarvärmen typ redan är här i april..

Igår fick jag ett superfint blombud från DressagePower som tack för min medverkan i panelsamtalet på Academy-träffen härom helgen. Tack snälla! ❤️

Avslutar förmiddagens inlägg med denna roliga bild haha:

23 april 2019

Myspass

Såhär mys hade vi det idag! En lång skrittur i skogen följt av joggpass i ridhuset. Dorano kändes fin idag!!! Jag har testat en ny sadel i veckan, egentligen är den exakt likadan som jag har (Equipe Viktoria) men den är mer utskuren vid bogarna. Han har ju känts sådär senaste passen som ni vet men idag hade jag min vanliga sadel och idag kändes det mycket bättre. Tror egentligen inte att det beror på sadeln men kan såklart inte undvika att fundera på om det är det.. Skönt ändå att känslan var bättre idag, han kändes bättre mellan hjälperna och mer eftergiven i sidorna.

Jobbade mycket serpentinbågar och konstaterar än en gång att det är en så bra övning! Både för att få hästen mjuk och följsam i sidorna men också för att få dom mellan hand och skänkel. Gjorde även en hel del skänkelvikningar i galopp vilket också är en favvoövning!

Online Voices Studio

Idag startade jag dagen på ett annorlunda sätt, nämligen i en studio:

Spelar in en ny singel tänker ni 😉 Haha, nej det gör jag inte tack och lov. Håller på med ett projekt tillsammans med Granngården som ni kommer få ta del av längre fram. Det gick superbra!

Nu ska jag åka till stallet! Idag står lösgörande pass på schemat (som ni vet med tanke på mitt tidigare inlägg). Träningen igår gick bättre än träningen i fredags! Vi red igenom küren och det som var extra bra igår var piaffen och passagen. I galoppen red jag på lite för snabbt i programmet och tappade lite uppförsbacke och eftergift. Ska tänka på att hålla honom kort i galoppen och hellre skära av hörnen och vägarna i küren än att rida på fart. Svårt att rida kür men väldigt kul!

Förresten, nu ligger avsnittet av podden Ridklubben där jag gästar ute!!! Tycker själv att det blev ett väldigt bra och roligt samtal. Lyssna på det vetja!

22 april 2019

Veckans planering

Som alltid gör jag en noggrann veckoplanering för Dorano, det gör jag varje vecka även när det inte är tävling. Men denna vecka avslutas med tävling och då är planen lite extra genomarbetad! 😉 Såhär ser veckans planering ut:

Måndag (idag): Träning för Kristian, rida igenom GP Kür. Fram- och avskrittning i skogen.

Tisdag: Lösgörande joggpass utan för mycket krav på samling. Dessa pass rider jag hellre lite friskare framåt och låter Dorano sträcka ut i hela kroppen. Fram- och avskrittning i skogen.

Onsdag: Promenad i skogen.

Torsdag: Lösgörande joggpass, likt tisdagens pass och upplägg. PACKA inför tävlingen!

Fredag: Träning för Kristian hemma. Rida igenom Grand Prix’n. Fram- och avskrittning i skogen. Avfärd mot Lidköping! Promenerar på tävlingsbanan på kvällen.

Lördag: TÄVLA! Grand Prix.

Söndag: TÄVLA! DressagePower Live Arena Grand Prix Tour = Grand Prix Kür.

Ahhh, älskar denna vecka inför tävling! Planeringen är en stor del av nöjet haha

Bästa tvättmedlet

Jag har haft tvättstugan hela morgonen, insåg att min frack behövde tvättas också. Tur att jag kom på det! Älskar att dagens moderna frackar och kavajer går att slänga in i tvättmaskinen 🙂 Jag använder alltid sporttvättmedel också som verkligen tar bort svettlukt och löser upp själva svettmolekylerna, något som inte vanligt tvättmedel gör. Vanligt tvättmedel bara döljer lukten men tar inte bort molekylerna som ett sporttvättmedel gör. Jag brukar använda ett tvättmedel från Washologi som heter Sporttvätt, superbra! Inget samarbete vill bara tipsa er 🙂

Nu ska jag strax åka till stallet! Idag står träning för Kristian på schemat. Tänker att vi ska rida igenom antingen küren eller GP’n idag inför helgen. Rider det ena programmet idag och det andra på vår träning på fredag. Eftersom att jag startar GP’n på lördag så kommer jag nog vilja rida igenom det programmet på fredag, så då blir det küren idag 🙂 Efter träningen så ska jag jobba i stallet i eftermiddag, så det blir en heldag i stallet mer eller mindre!

Taggad på tävling i helgen!

21 april 2019

Mugg – tips och råd

Inlägget är i samarbete med appen FirstVet. 

Ni vet ju vid det här laget att jag verkligen gillar appen FirstVet där du snabbt och enkelt kan få veterinärvård direkt i mobilen till ditt älskade djur. Idag vill jag prata lite om mugg med er i samarbete med FirstVet. Jag tror att de flesta hästägare någon gång har upptäckt mugg hos sin häst; små, skorpiga partier i hästens karled som kan göra väldigt ont. Ofta drabbas hästen av mugg i slasktider vilket innebär smutsiga och våta hagar där hästens ben utsätts för fukt och lera vilket leder till en ökad risk för mugg- vilket är inflammation i huden i hästens karleder.

Bakterier som finns naturligt på huden, men även jästsvampar, kan infektera små hudsprickor eller sår i huden vilket skapar svullnad, rodnad och ofta karaktäristiska sårskorpor/krustor, vilket är mugg. Mugg kan även sprida sig upp på hästens ben och då kallas det rasp. Hästar med vita ben drabbas lättare av mugg och rasp. För att undvika att hästen får mugg är det bästa att ha hästen på dränerat underlag i hagen och hålla ben och karleder så rena och torra som möjligt. Det är tex viktigt att alltid torka hästens ben och karleder torra med en ren handduk efter att man har spolat av benen!

Om hästen har drabbats av mugg måste man vara extra noga med hygienen. Tvätta det drabbade området med klorhexidin-schampo och låt schampot verka i 10-15 minuter innan du sköljer av det. Använd sedan en helt ren handduk och torka ordentligt torrt. Smörj sedan krustorna med salicylsyrevaselin 1-2 gånger dagligen. Skorporna ska inte pillas bort men salvan mjukar upp och får dom att lossna på egen hand. Om hästen har mycket hovskägg kan det underlätta att klippa det för enklare skötsel.

Om hästen har ont, är svullen i benen, halt, har feber eller om symtomen inte minskar snabbt med hjälp av dessa åtgärder så bör du kontakta en veterinär. Förslagsvis via appen FirstVet där du kan visa hästens mugg i videosamtalet och få utlåtande från en veterinär 🙂 Så bra!

Tänk på att vara uppmärksam på karenstider för tävling för både hudvårdsprodukter och läkemedel, i dagsläget är det ingen startkarens på klorhexidin-schampo.

Dessa använder jag vid behandling av mugg:

 

Inte ensam aldrig glömd

Ännu en dag med strålande sol! Så härligt att vakna upp på landet med fågelkvitter och havet utanför. Jag är uppväxt inne i stan men har alltid haft en väldigt stor kärlek till landet och lugnet, samtidigt som jag också kan uppskatta stadspulsen. En mix av båda är perfekt för mig 🙂 Ikväll byter jag landet mot stan och ska ut och äta middag med Mathilde och hennes Axel. Min Axel är hemma hos sin familj över påsk så han är tyvärr inte med 🙁

Efter lunch ska mamma och jag åka till stallet! Idag blir det ett lugnt joggpass på Dorano ute i solen. Veckans planering inför nästa helgs tävlingar är noga uttänkt så dagens joggpass är inräknad i planen 😉 Lägger upp veckans planering här under dagen!

Förresten, idag publicerade jag en väldigt viktig bild och text på instagram. Tänkte dela det här med:

Idag utsätts tre barn i varje skolklass för sexuella övergrepp. En fruktansvärd siffra som innebär att vi alla känner någon som är eller har blivit utsatt. Självklart stöttar jag Erik Grönberg i hans arbete ”Inte ensam aldrig glömd”, för alla barn som lever i tysthet med övergrepp sin vardag. Det är aldrig ditt fel och det är aldrig försent att berätta sanningen ❤️ #inteensamaldrigglömd

 

Gå med i kundklubben

Vi är över en miljon medlemmar som alla kan ta del av extra förmånliga erbjudanden, klubbdagar och aktiviter.

Bli medlem

Läs mer om kundklubben här.