Grannliv
Nina Rademaekers
23 juni 2021

Svar på en återkommande fråga

Braaaa dag! Gymmet, möte gällande poddmerch och sedan stallet. Melvin fick svettas idag, vi ska träna imorgon och köra igång med bytesträningen rejält igen, så det finns inget tid att spilla tänkte jag och jobbade lite förberedande inför morgondagens träning. Jag gjord inte själva bytena men allt uppladdning och alla ”rutiner” inför det, mycket handlar ju om att Melvin ska vänta in mina signaler och ha mer tålamod (även fast han vet att byteshjälpen ska komma ska han ändå vänta in mina signaler hehe). Så jag jobbade mycket förvänd galopp på de linjerna vi tränar bytena på (20 m volt samt innanför spåret). Fokus på att få honom rak, jämnt sug i båda tyglarna, avspänd och i vänta-läge. Jag la in travövergångar och sidvärtsrörelser vilket får honom avspänd och också lite mer tålig för mina hjälper. Fick till en bra känsla och hoppas att jag förberett honom bra inför morgondagens träning med Kristian! 🙂

Har även haft en frågestund på min Instagram ikväll och berättat att jag nu är singel sedan några månader tillbaka. Vill inte kommentera det mer än så men vill ändå att ni ska veta, har fått mycket frågor om det och jag förstår att ni undrar 🙂 Men nu vet ni i alla fall! Jag har mådde skit i början på året men mår bra nu igen vilket är superskönt! Har mycket roligt framför mig och ser fram emot vad framtiden har att erbjuda. ❤️

Dagens roliga möte:

Kommentarer inaktiverade.

22 juni 2021

Turbo-Melvin

En bild som ganska bra beskriver känslan på Melvin emellanåt 😉 Idag var han dock inte lika het, han stod och sov när jag gjorde iordning honom och ville nog hellre mysa än att ridas idag. Blev ett väldigt lugnt pass på Hackamore, skrittade mycket och joggade honom bara lite lätt. Imorgon blir det lite mer jobb och sedan är det dags för träning på torsdag! Nu är det fullt fokus på bytena igen, längtar tills dom är helt befästa. Vi närmar oss sakta men säkert!

Kommentarer inaktiverade.

21 juni 2021

Två från igår

Fina, fina lilla häst! Är så glad efter gårdagens tävling och det var så roligt att få tävla med min lilla rally-Melvin igen. Har lagt upp två reel’s på min Instagram idag, en ”kortvlogg” från igår och en failvideo när Melvin busar på uppridningen haha. Har även vloggat till Youtube så mer kommer 😉 Det var häftigt att känna hur opåverkad Melvin var av värmen, lika pigg och glad ändå. Bådar gott inför framtida varma tävlingsdagar!

Idag har Melvin haft en välförtjänt vilodag och gått i hagen + skritten. Jag har haft en stallfri dag, varit på gymmet i förmiddags och sedan betat av en lååååång to do-lista med massa saker som jag har haft hängandes över mig. Allt ifrån att skriva på papper till min revisor, skicka iväg post, svara på mail, gå ner med saker i källaren, tvätta, betala fakturor och mycket mer. Hann nästan med allt men tar det sista imorgon 🙂 Så skönt med sådana styra-upp-livet-ryck haha. Värsta känslan är att ligga efter och ha saker att göra som ligger på vänt i huvudet.

 

Kommentarer inaktiverade.

20 juni 2021

Vinst!!!

Melvin!!!! ❤️❤️❤️ 76.3% idag och vinst i första starten utomhus! Bara en miss i inridningen där Melvin fick raketbränsle 😉 Men sen skärpte han till sig och lyssnade så bra på mig. Hade superfin känsla! Uppdaterar er mer imorgon ❤️

Kommentarer inaktiverade.

19 juni 2021

Dagen före tävling

Delar av inlägget är i samarbete med NAF och Granngården.

Dagen före tävling och ni vet ju vid det här laget att jag älskar alla förberedelser! Red först ett svettigt pass på utebanan, först fokus på att få honom bra mellan hjälperna. Sedan red jag igenom hela programmet som vi ska starta imorgon, det kändes bra!! Han blir väldigt het (framför allt i galoppen) men han håller sig ändå kvar hos mig. Räknar med mycket krut under hovarna imorgon, mitt enda mål är att vi ska få till en bra träningsrunda och förhoppningsvis hitta ett lugn 🙂 Det är ju Melvins andra tävling med mig och första ute, så det kan nog gå lite hursomhelst. Men kul ska det bli!!!

Efter passet blev det bad! Använder såklart Naf’s schampo, idag blev det både Cooling Wash och Pimp My Pony. Doftar så gott och dom blir så rena och blanka i pälsen. Ni hittat ett stort utbud av Naf’s produkter hos Granngården!

Kommentarer inaktiverade.

18 juni 2021

Hett väder het galopp

Pjuh idag var det varmt att rida! Både Melvin och jag var genomsvettiga efter passet men vi fick till ett riktigt bra pass tycker jag. Vet inte varför men Melvin är galet het i galoppen just nu, känns som att han har raketer under hovarna och han väntar liksom inte riktigt kvar utan vill helst öka iväg så fort han får chansen. Han känns superfin i traven och bra i kontakten i handen nu (efter senaste träningen är känslan toppen!), men i galoppen taggar han igång som bara den. Spelar ingen roll hur varmt det är, energin finns ändå 😉

För att komma till ridning trots all energi i galoppen jobbade jag idag lite brantare slutor på långsidan varvat med stora galoppiruetter och öppna på volt. Ofta är han lugnast direkt efter galoppfattningarna sedan taggar han igång ju fler varv han går, så därför la jag in många ”mellanlandningar” till trav så fort jag kände att energin ökade på för mycket. Jag bröt av till trav, flyttade honom lite undan skänklarna och sedan fattade galopp igen. Kändes som en bra lösning! Hade en bättre och lugnare känsla i galoppen mot slutet 🙂

Övrigt idag har jag tränat på gymmet och nu ikväll har jag och min kompis Hanna haft mysig picknick i Vasaparken med hundarna! ❤️

Kommentarer inaktiverade.

17 juni 2021

Träningsupplägg på gymmet

Melvin har haft en lugnare dag idag, promenaddag stod på schemat men det blev lite mer rörelse än så. Min veterinär Izabella var nämligen på anläggningen och passade på att kika på Melvin när jag joggade några varv och så lite longering på det. Älskar att Izabella är så engagerad, jättebra att hon också får se honom under ryttare så hon vet hur han ser ut och rör sig även då. Allt såg tipptopp ut! Hade inte förväntat mig något annat men det är alltid skönt att få det bekräftat 🙂 Så förutom några joggvarv så blev det skritt ute idag för Melvin del.

Jag var på gymmet i förmiddags och idag stod överkropp på schemat. Jag tränar nu 4 dagar i veckan med PT (vilodag på onsdagar och helger) och då läggs passen upp som så att man kör varannan gång överkropp och varannan gång underkropp. Tycker det är ett bra upplägg, då hinner träningsvärken i den delen av kroppen man har tränat dagen innan lägga sig lite innan det är dags igen 😉 Nackdelen är ju att man ständigt har träningsvärk i någon del av kroppen haha, men det börjar lugna sig nu faktiskt. Det var värst första veckan men nu är jag inne på min femte så kroppen har vant sig lite! Otroligt glad för att ha det här upplägget, känner redan att jag är starkare och mer stabil i sadeln (och mer uthållig) och jag tycker mig se lite mer muskler på kroppen. Det är ju kul!

Kommentarer inaktiverade.

16 juni 2021

Dragspelet

Sista träningen för Kristian inför helgens tävling! Kristian ska iväg resten av vecka så därför blir det ingen mer träning innan söndag men jag känner att vi fick igenom mycket bra idag! Senaste passen har jag inte känt att Melvin har varit 100% eftergiven, han har liksom dragit ut sin underhals lite och inte kommit upp riktigt med ryggen. Känslan då blir lite stretig i handen, lite platt under sadeln och känslan från bakbenen fram till handen blir inte sådär mjuk och dragspels-aktig som man ju vill ha den 🙂 Så idag fokuserade vi mycket på att hitta den där dragspelskänslan genom kroppen, få en kvick takt men inte låta energin rasa iväg för mycket framåt och nedåt.

En sak som jag behöver blir bättre på är att hitta fler växlar i eftergiften i handen. Jag vill gärna lätta av lite för mycket i handen när jag tycker att Melvin gör rätt vilket istället resulterar i att han rinner iväg lite, tappar balasen och jag får sedan börja om från början igen. Idag var jag noga med att hålla ett jämnt, mjukt stöd och hitta ett läge där jag kan mjukna i handen utan att jag släpper iväg för mycket och därmed tappar känslan. Efter ett tag hittade vi tillbaka till det där fina dragläget och jag kunde hålla Melvin kvar i ramen även genom eftergifterna.

När det kändes bra red jag igenom programmet (La:3) som vi ska starta på söndag! Första gången vi red igenom hela programmet på utebanan och det gick riktigt bra 🙂 Han blir ganska laddad i galoppen emellanåt men han lyssnar ändå på mig och väntar, även fast det känns som att vi har tomtebloss under hovarna 😉 Skönt att ha ridit igenom hela programmet ute med bra känsla!

Kommentarer inaktiverade.

15 juni 2021

Lyckad kväll

Igår var jag bjuden på ett så trevlig event tillsammans med Johan Jureskog och Bord Bia! Det bjöds på grillade ostron, magiskt gott kött och trevligt sällskap. Så kul kväll! Extra kul att jag fick testa att öppna ostron för första gången (gick sådär haha):

Idag har jag tränat på gymmet, ridit ett lösgörande pass på Melvin och hängt med min kompis Hanna. Imorgon är det träning för Kristian och jag är så peppad!

Kommentarer inaktiverade.

13 juni 2021

En vecka till tävling!

Jag hade en stallfri dag igår (Melvin gick i skritten) och idag blev det ett joggpass på utebanan i eftermiddagssolen! Melvin kändes riktigt fin och han blir mer och mer avspänd för varje pass där ute nu. Tur är det, för på söndag om en vecka ska vi tävla vår första tävling utomhus! Så veckan som kommer blir det bara pass ute (hoppas på inte allt för varmt väder, det är så svalt och skönt i ridhuset de dagarna solen gassar på utebanan). Vi kommer starta en La:3 på söndag och det känns skönt att köra samma program en gång till, Melvin är ju fortfarande nybörjare i tävlingssammanhang och eftersom att detta blir första starten ute är det skönt att köra samma program som vi tränat på nu. Det kan ju verkligen gå hur som helst men mitt mål är att få en avspänd runda och en bra upplevelse för Melvin 🙂

Veckan fram till tävlingen ser ut såhär:

Måndag: Träning för Kristian (rida igenom programmet)

Tisdag: Joggpass

Onsdag: Träning för Kristian (rida igenom programmet)

Torsdag: Skrittas för hand ute

Fredag: Joggpass

Lördag: Lösgörande pass + rida igenom programmet

Som ni ser rider jag igenom programmet flera gånger denna här veckan, Melvin blir trygg av det och när han ”känner igen sig” i programdelarna. Det blir verkligen stor skillnad i känslan efter några upprepningar av programmet, han liksom landar och blir mer trygg i rörelserna. Sedan brukar jag lägga in lite extra volter vid behov när jag rider igenom programmet och ändra lite (tex inte fatta galopp exakt där det ska vara i programmet utan jag skrittar lite längre).

Kommentarer inaktiverade.

Gå med i kundklubben

Vi är över en miljon medlemmar som alla kan ta del av extra förmånliga erbjudanden, klubbdagar och aktiviter.

Bli medlem

Läs mer om kundklubben här.