Gott nytt 2016 önskar Grannliv!

gottnytt2016Tiden flyger iväg och 2015 tog slut i ett nafs. Men innan vi springer in i det nya året summerar vi det här och tittar på årets populäraste artiklar här på grannliv.se.

Sedan starten 2013 har grannliv.se växt stadigt och vi på redaktionen är stolta över att i år ha slagit alla trafikrekord. Över en miljon gånger har våra artiklar blivit lästa i år och ni som kommer hit stannar längre och längre vilket gör oss jätteglada.

Det märks att trädgård engagerar och i synnerhet gräsmattan tycks vara ett ämne som väckte uppmärksamhet. Här är de fem artiklar ni läsare gillade allra mest under 2015:

 1. Granngarden_Eftersadd_215_3Eftersådd – tät och jämn gräsmatta

  Mossa och ogräs är ett vanligt problem. För att få gräsmattorna täta, fina, moss- och ogräsfria utnyttjar man eftersådd, vilket redan är  väl etablerat i delar av Europa. Vi berättade om hur metoden nu har kommit till Sverige.

 2. satardubortmossa5Så blir du kvitt mossan på taket

  Visst kan det vara vackert. Men med mossa på taket riskerar du att takpannor spricker och framför allt att bärläkten fuktskadas på sikt. Hur får man bort mossan? Vi bjöd på två bra tips att använda på ditt tak.

 3. Granngarden_honshusBygg ditt eget hönshus

  På Granngården finns färdiga hönshus. Men ibland är det roligt att skapa själv. Här får man en ritning på ett hönshus som är ett riktigt litet hus och tänkt att också vara en prydnad för trädgården.

 4. Grannlivshundtest2Självtest – hur bra är du på hundraser?

  Tycker du att du har goda hundkunskaper? Upp till bevis! Testa dig själv och se om du kan slå kompisarna i att känna igen våra vanligaste hundraser. Lycka till i vårt allra populäraste test alla kategorier!

 5. granngardengrasanlaggning2Så anlägger du en gräsmatta

  Många av oss drömmer om den perfekta gräsmattan och för den som ska nyanlägga en gräsmatta finns många saker att tänka på. Här kommer några tips!

 

Tack kära läsare för i år och hoppas att ni får en riktigt bra start på det nya året! / Grannliv-redaktionen