Kattsäkrat uteliv

Jag har olika drömmar i mitt liv och de uppfylls nu en efter en. En dröm jag länge haft är att ha en riktigt kattsäker tomt. Det här är ett blogginlägg över hur vi gjorde när vi realiserade den drömmen.

Våra byggprojekt tenderar att fokuseras runt katterna. Förra året byggde vi en kattbur till katterna. Engelsmännen kallar den här typen av kattbur, catio. Ni ser väl Pixie på bilden?

Ska vi utvärdera den ett år senare så är den suverän när det gäller för dem att få luft eller någonstans att slappa ute, men för att få två bengalpojkar trötta krävs det en större yta så man får känna fartvinden i pälsen något som den tyvärr inte uppfyller.

_JBA6698 kopiera
Men vill man vila svansen är den super! Så där ja, vila svans!

Hamilton har efter sin knäskada inte kunnat följa med på promenader som Pantheon kan och han har varit uppriktigt ledsen över det. Djur döljer inte sina känslor någon gång utan de väller liksom ut över omgivningen. När jag kopplat Pantheon och lämnat Hamilton hemma har han gråtit högt och hjärtskärande. Det känns.

bild 1b Ledsen H
Nu kan jag tycka att du överdriver lite matte. (*något tystare*) Jag kanske inte vill att alla ska veta att jag gråter.

Förlåt sötnos.

Men… vi insåg i alla fall att vi behövde en lösning som gav även dig större frihet. När vädret tillät började vi därför realisera det vi planerat under mörka vinterkvällar, bakgårdsbygget. Så här planerade vi. Allt det som är rött är inringat kattland. 300 kvm visar det sig.

 

bild 2a. Översikt realtime kopiera

I verkligheten ser det ut så här:

_JBA2278 - 2016-05-30 19.39.01 kopiera

och här är de hela kattligan:

_JBA2273 - 2016-05-30 18.51.49 kopiera

Själva nätet är köpt på Granngården och är av svart plast. Det är väldigt behagligt för som människa ser man det inte direkt. Vi behöver därmed inte känna som att vi sitter i en stor bur. Däremot ser alla vilda och tama djur nätet väldigt bra.

Bild 6 Nät och lås

Utom första skymningen då både Hamilton och Pantheon skuttade in i det när de lekte med varandra. Det fungerade lite som en vertikal studsmatta och studsade in dem i kattgården igen. Uppriktig förvåning i ögonen på dem båda.

_JBA1783 - 2016-05-10 13.24.14 kopiera

Om man skuttar lite mindre så funkar det fint! Det finns en lärdom här för prickiga, skuttiga individer.

Resultatet förutom att vi alla fick en helt underbar baksida var förstås att vi nu kan vara tillsammans ute… alla! ♥

Bild 8 Inga knäproblem

Inte kan man tro att Hamilton (som springer först) har knäproblem?

Eva ErikssonJust nu bloggar Eva Eriksson på Grannliv om hennes och katternas äventyr. Vill du läsa mer av henne, besök hennes blogg Herrsjökräftan eller hennes facebooksida Herrsjökräftan!