Kattäventyr hemma hos vår nya gästbloggare

INTERVJU-PROFIL

Eva Eriksson arbetar till vardags som systemutvecklare på Migrationsverket. Efter en lång dag på jobbet väntar en välkomstkommitté av fyra katter i hallen hemma. Kommande veckorna får vi följa dem på deras äventyr.

Allt började med att Eva gästbloggade för Hemmets Journal. Där var hon med i en tävling och blev utsedd till Årets Bloggare av läsarna 2011.
– För mig är bloggandet ett sätt att få utlopp för mitt kattintresse och min kreativitet som jag kanske inte får på mitt jobb i samma utsträckning.

Förstapriset var en resa till Rom och medan katterna bodde på pensionat hemma promenerade Eva runt i den antika staden och fylldes av inspiration. Den världsberömda kyrkan Pantheon fick ge namn till hennes ena nyinskaffade Bengal.
– Tävlingen gav mig blodad tand och jag startade min egen blogg. Sedan var det många som kommenterade den och jag fick uppskattning vilket gjorde det ännu roligare att skriva.

Vi kommer att få träffa hennes fyra katter, bengalerna Pantheon och Hamilton, plus en den svartvita bondkatthonan Pixie och vita bondkatten Pollux.
– Han är bloggens Ior. Han är lite besk och blasé i sin framtoning. Ha vet allting, så de andra vänder sig till honom för råd. Det är den roll han fått på bloggen.

evaerikssonpresentation2
Från vänster: Hamilton, Pantheon, Pixie och Pollux.

Ända sedan starten 2010 har Eva skrivit i en egen stil där katterna är figurer man får följa i vardagen. Hur de interagerar och kommenterar saker omkring sig. Efter ett tag lär man känna deras olika personligheter.
– Bengalerna är tre år gamla och bondkatterna tio, så självklart är de yngre de busiga som oftast ställer till med saker, berättar Eva.

Eva som alltid har älskat djur sedan förra året på en gård på landet utanför Norrköping. Just nu drömmer hon om att skaffa höns.
– Här kan jag gå ut med katterna i koppel, vilket är härligt.

evaerikssonpresentation

Hennes egen bloggdomän heter Herrsjökräftan, vilket kräver sin förklaring.
– Jag behövde ett unikt namn och det finns en underbar liten sjö här i Kolmården som vi kommer till om vi promenerar 25 minuter genom skogen. I somras var vi där varje dag under en period och jag kunde till slut släppa bengalerna lösa så att de kunde ligga runt oss på hällen och sola sig.

Efter att Pixie försvann i fyra veckor för några år sedan har hon skaffat Catlocator, en pejl, till alla sina katter, något som hon verkligen rekommenderar.
– Blicken i början när jag kunde se var de var i skogen, söka upp dem och säga att nu ska vi gå hem på kvällen var obetalbar! De var så förvånade att jag hittade dem, skrattar Eva.

Vecka 6, 7 och 8 kommer du att kunna läsa Evas gästinlägg här på Grannliv. Vill du läsa mer av henne, besök hennes blogg Herrsjökräftan eller hennes facebooksida P2 & Hamilton & Pantheon.