Gör skillnad för hemlösa katter

Det finns över 100 000 hemlösa katter i Sverige. Men det finns sätt att hjälpa dem. I Samarbete med Mjau inleder vi Hemlösa katters vecka. Ett initiativ där vi fokuserar på alla hemlösa katter runt om i landet och alla de katthem som varje dag kämpar för katternas överlevnad.

Hjälp utsatta katter under Hemlösa katters vecka

Med så många hemlösa katter runt om i landet är detta ett stort djurskyddsproblem. De katter som har tur och blir räddade från gatan och får plats på ett katthem kan skatta sig lyckliga, för platsbrist och knappa resurser är tyvärr många katthems vardag. Men det finns sätt som du kan hjälpa till på. Katthemmen tar gärna emot gåvor som gör att de kan hjälpa fler katter. Därför kommer du under hela v.43 kunna skänka mat till behövande katthem våra butiker.

Mätta en hemlös misse

Genom detta initiativ hoppas vi engagera dig som kattälskare, oavsett vart du bor i landet. Under veckan samlar vi in mat till katthem genom att ställa ut insamlingslådor i våra butiker. Du kan enkelt göra skillnad genom att köpa kattmat, som du sedan placerar i insamlingslådan. Vi arrangerar de här lokala matinsamlingarna till katthem med mål om att fler ska få upp ögonen för problem med hemlöshet hos katter.

Bidra till att ännu fler katter får hjälp

De eldsjälar som driver katthemmen gör nästan alla detta på ideell basis och är mer eller mindre i behov av stöd för att gå runt. Utgifterna är många: mat till katterna, lokalhyror, veterinärbesök och administration av kattadoptioner är några av de många utgifter som finns. Därför tar katthem tacksamt emot bidrag, många små insatser gör stor skillnad.

Förebygg problemet med hemlösa katter

För att förebygga problemet med hemlösa katter har Mjau skapat ett kattkörkort. Här kan du som kattägare ta mer ansvar. Läs mer och ta körkortet här.

Läs om hur du förbereder ditt hem för kattungar.