3 tips när du väljer kattmat

 

Som kattägare vill du säkert hitta den bästa maten. Torrfoder, färskfoder, våtfoder eller blötmat – vad ska man välja för kattmat? Här kommer 3 snabba tips att tänka på innan du tar ditt beslut. 

1. Det livsviktiga taurinet

När katten äter kött får den i sig taurin som är en livsnödvändig aminosyra för kattens syn och hjärta. Katter kan inte producera taurin själva och därför är det viktigt att se till att det finns i deras kattmat.

2. Hög halt protein 

Ett bytesdjur innehåller ungefär 50-60 procent protein och eftersom katter är köttätare av naturen behöver de ett foder med hög proteinhalt. Vissa katter är också känsliga eller allergiska mot spannmål och då passar spannmålsfritt foder utmärkt. Välj efter smak och behov. Fågel och fisk passar känsligare magar och är mer lättsmält än till exempel ox- eller griskött.

3. En kombination av torr och blöt kattmat

I det vilda får katten i sig det mesta av vätskan från bytesdjuren. Därför behöver vi ge våra tamkatter en variation av både vått och torrt foder och se till att de alltid har fri tillgång till vatten.

 

Bonustips! Det lilla extra

Kattgodis kan ges som belöning, sysselsättning eller fodertillskott om din katt inte har problem med övervikt. Med bra och nyttigt kattgodis får katten dessutom i sig viktiga vitaminer och näringsämnen.

 

Hos oss hittar du marknadens bästa kattmat som innehåller all den energi din katt behöver.

Beställ enkelt på granngården.se och få hem den bästa maten för ditt husdjur. Eller välkommen in (med eller utan katt) till någon av våra butiker!