Värme i höstrusket på Gårdsbacken

Efter en lång, skön och fantastisk sommar så kan vi inte göra annat än att gilla läget med att dagarna blir kortare, temperaturen svalare, träden fattigare på löv och att de första frostiga snöflingorna redan har dalat. Flingor som inom snar framtid kommer att lägga sig som ett vitt täcke över gården och hålla oss nerbäddade några månader framöver.

gardsbackenk10

Vädret rår vi inte på, men vi kan acceptera det oundvikliga i att vintern närmar sig med stormsteg och vi kan ordna det för oss så att vi trivs och mår gott…

Jag själv, finner en viss tjusning med att ”hösta upp” på gården. Alla trädgårdsmöbler och andra trädgårdsattiraljer får flytta in under tak, grillgallret diskas upp och jag låter plantera om pelargoner för att övervintra dem i ett mörkt och svalt förråd. Istället planterar jag ljung i blomlådorna och även silverek och enris får samsas med ljungen i blomkrukorna. De fallna löven krattas undan och djuren får flytta in en varm och ombonad lagård.

gardsbackenk9
Jag gör fint, Lime gör fult…

Det som gör mig på allra bäst humör i höstrusket är att få elda i braskaminen. Man har varit utomhus, kommer in och känner sig frusen. Första tanken som slår en är att göra upp en eld i kaminen, detta för att sedan få njuta av dess underbara värme och enormt vackra lågor.

gardsbackenk3
En braskamin ger huset en själ…

gardsbackenk4

Att installera braskaminen i vårt hus är bland den bästa investering vi gjort. Den ger oss mycket trivsamhet, glädje och njutning. Förutom den behagliga värmen så fylls man av en inre ro när man sitter i vardagsrumssoffan och hellre tittar in i den vackra elden än på tv’n som står en bit därifrån.

gardsbackenk7
När veden var kapad föll min blick på en speciell vedklabbe, ser ni vilken?
gardsbackenk6
Det var den här vedklabben som min blick föll på… <3
gardsbackenk8
Vi förvarar veden under lagårdsbryggan.

Vi på Gårdsbacken är glada över att återigen få äran att skriva några rader här på Grannlivsbloggen, vi hoppas att ni kommer att följa oss…

Ha en strålande dag!

Paula och Dan på Gårdsbacken gästbloggar på Grannliv vecka 45–48. Vill du läsa mer av dem och våra andra gästbloggare, klicka här, eller besök Paula och Dans egen blogg Gårdsbacken.