Svanenmärkt grillkol och briketter med schyssta villkor

Grillsäsongen är här på allvar. Nu lägger vi köttbitar, korvar, fiskfiléer och grönsaker på våra grillar. Det ger den där fantastiska känslan av att sommaren snart är här. Och vad är väl bättre än att grilla med gott samvete?

Väljer du Svanenmärkt grillkol och briketter ser du till att göra ett minimalt socialt och klimatmässigt avtryck. All träråvara i Svanenmärkt grillkol och briketter kommer från välskötta skogar runt om i Europa. Där växer skogen mer än den avverkas och man tar hänsyn till djur och natur. Det gör man inte vid skogsavverkning i tropiska områden där grillkolen kan ha skövlats illegalt och där man inte värnar om arbetsmiljöförhållanden.

Svanenmärkt grillkol och briketter – ett hänsynsfullt val

All grillkol och briketter som Granngården säljer lever upp till marknadens hårdaste krav på grillkol och briketter och hela produktionsprocessen. Väljer du rätt produkter bidrar du därmed till en friskare natur, mindre klimatpåverkan, färre hälsofarliga produkter och effektivare resursanvändning. Du kan helt enkelt njuta av välgrillat med gott samvete.

Utöver Svanenmärkningen är Granngårdens grillkol och briketter dessutom DNV- och FSC-certifierade. Det är ytterligare kvitton på en hållbar framtagning som tar hänsyn till både natur och människor. Du kan läsa mer om dessa båda märkningar här.

Illegal skövling av ”fulkol”

I Sverige grillar vi mycket, framförallt på sommarhalvåret. Vi köper mer än 20 000 ton grillkol och briketter varje år. Därför är det bra om du kan undvika att köpa ”fulkol” som kan ha skövlats illegalt i tropiska regioner. Välj istället Svanenmärkt grillkol och briketter till sommarens grillsäsong. Det gör stor skillnad för både miljön och de som arbetar med att ta fram produkterna.

Vill du få bra tips på hur du lyckas med grillningen? Läs Granngårdens grillguide här!