Så skyddar du dig mot myggen

Så skyddar du dig mot myggenVärmen och regnen gör att kläckningen tagit fart och det är på många håll slut med att ostraffat gå barärmad kvällstid. Men det finns hjälp att få. Så skyddar du dig mot myggen.

Att honmyggorna suger blod för att få protein till sin äggläggning, det vet många. Men att de i övrigt lever av nektar är inte lika känt. Trots det bidrar de inte till pollineringen i någon större grad.

För att hitta sitt offer är myggan skicklig på att följa koldioxid och olika doftämnen. När den kommer nära följer den istället kroppsvärme och använder synen för att hitta blodkällan. En stickmygga kommer som mest upp i 2,5 km/tim i flyghastighet och är förhållandena gynnsamma kan de fortplanta sig snabbt, upp till fyra generationer på en sommar.

Granngarden_mosquito-magnet-patriot_myggsamlare2

Granngarden_mosquito-magnet-patriot_produktbildSå skyddar du dig mot myggen – populära hjälpmedel

Mosquito Magnet Patriot är en ljud- och doftfri högeffektiv mygg- och knottinsamlare som gör att du kan njuta av trädgården utan att störas. Den ger resultat direkt och efter 4–6 veckor är det närmast myggfritt inom maskinens arbetsområde på 4 000 kvadratmeter.

Granngarden-MyggAMygga är Sveriges mest sålda myggprodukt i glasflaska med praktisk roll-on som är lätt att stryka på huden. Den är gjord mot bett av mygg, knott och andra stickande insekter, men den minskar även risken för bett av fästing. Dra sträck över huden på de kroppsdelar du vill skydda. För att minska risken för bett av fästing måste exponerade hudytor täckas helt . Applicera MyggA där kläderna slutar t ex runt vaderna, runt handlederna och runt halsen för att hindra att fästingarna kryper in under kläderna.

Granngarden-thermacellThermacell portabel är en behändig apparat som stöter bort mygg och knott inom en radie på 3 meter. Modellen är enkel att ha med sig överallt för att vid behov skapa en myggfri zon där man befinner sig. Idealisk i trädgården eller ute i naturen. Den är helt luktfri och mycket effektiv inom zonen. Drivs av gaspatroner och laddas med små plattor som avsöndrar det avstötande medlet.

Granngarden-fastingsprayNoFästing Spray, 100 ml skyddar inte mot mygg men en effektiv och naturbaserad repellerande produkt mot fästingar. Den sprayas direkt på kroppen och masseras in lite lätt i hyn. Det är den enda produkten på marknaden avsedd enbart mot fästingar och är godkänt att användas på barn under 3 år, dock med försiktighet. Kan även användas i solen.