Snabbt och enkelt julgodis i sista minuten!

fudge vit chokladfudge Carina Larsson Grannliv dec 2015Hur går det med julgodiset? Själv har jag hunnit att både göra och äta upp en hel del… Idag tänkte jag dela med mig av ett nästintill idiotsäkert recept på fudge som ser lyxig ut, är fantastiskt god, snabb och busenkel både att göra och lika lätt att variera: Vit chokladfudge med tranbär och pumpakärnor!

Hemligheten bakom fudgen stavas kondenserad mjölk! För en omgång behöver du följande:

  • en burk kondenserad mjölk (ca 400g)
  • 500 g vit choklad
  • 1 msk smör
  • 200 g  torkade tranbär
  • 150 g pumpakärnor

Börja med att klä en form med bakplåtspapper. Hacka tranbären och pumpakärnorna grovt samt bryt den vita chokladen i mindre bitar.hacka vit chokladfudge Carina Larsson Grannliv dec 2015Värm sen upp den kondenserade mjölken över vattenbad och rör ner den hackade chokladen tills du har en jämn och fin chokladsmet.smälta vit chokladfudge Carina Larsson Grannliv dec 2015Blanda därefter ner  tranbären och pumpakärnorna, men spara några till dekoration.blanda vit chokladfudge Carina Larsson Grannliv dec 2015Skeda över blandningen i den papperklädda formen, fördela resten av tranbären & pumpakärnorna ovanpå chokladsmeten och tryck fast dem lite lätt.topping vit chokladfudge Carina Larsson Grannliv dec 2015Ställ sen formen kylskåpskallt i några timmar. När fudgen stelnat så lyft upp den ur formen och skär den i lagom bitar med en vass kniv.bitar vit chokladfudge Carina Larsson Grannliv dec 2015Och voilà! Vit chokladfudge med tranbär och pumpakärnor! Förvara i en lufttät burk i kylskåpet tills det är dags att äta. På tal om det så måste jag nog norpa några bitar i kylen på en gång. Blev lite sugen av att skriva det här! 😉

Carina Larsson gästbloggare Grannliv julbloggare 2015Carina Larsson gästbloggar regelbundet på Grannliv. Hon skriver både uppskattade Nyponvillans Trädgårdsblogg om familjens ambitioner att bli självförsörjande på grönt och så här års även bloggen Julpussar. Här kan du läsa mer av Carina!