Sju sköna stövlar i höstrusket

Skogsvandring, jakt eller kvällspromenad? Olika stövlar har olika funktion och det finns en mängd modeller för alla tillfällen. Här är några av höstens bästa gummistövlar på Granngården.

 

1. Tretorn Terrängterrang-toppslistastovlar1 bra stövlar Grannliv Granngården

Gummistövel Tretorn Terräng är tillverkad av naturgummi med ett foder i slitstark polyester/bomull. Den har en greppsäker och bekväm sulkonstruktion. Gummistöveln är utrustad med öglor på skaftet, vilket gör stövlarna smidiga att ta på och av.

 

 

neonplus-toppslistastovlar2 bra stövlar Grannliv Granngården2. Neon Plus Sulman

Sulman Neon Plus allvädersstövel för barn och vuxna är perfekt för promenader och arbete under höst och vår. Skaftet är i neopren och stretchmaterial vilket gör den bekväm. Gummistövlarna är vattentäta hela vägen upp i skaftet och neoprenfodret gör den bekväm även i temperaturer ner till -10° C.

 

Stövel Arctic från Granngården.3. Muck Arctic Mid

Muck Arctic Mid är den perfekta stöveln för aktiva fötter. Tack vare fleecefoder och stretch-fit skafttopp behålls värmen inne och kylan ute. Robust, tålig och 100 procent vattentät stövel.Stöveln har en mellansula i EVA och en grov yttersula som ger ett bra grepp. Oavsett om promenaden är i vildmarken eller i staden håller stöveln dig varm om fötterna!

 

Stövel från Tretorn Neo Strong från Granngården.4. Tretorns Strong NEO

Gummistövel i Neopren från Tretorn. Detta är en variant av Tretornklassikern Strong fast med nedvikbart skaft i Neopren. En stövel som passar lika bra på leriga skogspromenader som en regnig dag på stan. Den har en metallskena i mellansulan för ökad stabilitet och ett foder som andas och håller fötterna varma och torra även årets blötaste dagar. Den kraftiga, uppbyggda sulan ger svikt och bra grepp för bekväma långpromenader i alla väder,välj mellan grön och svart.

 

5. Sulman Siljansiljan-toppslistastovlar5 bra stövlar Grannliv Granngården

En halvhög svart fritidsstövel från Sulman med god passform och formgjuten sula. Skafthöjd på cirka 30 centimeter. På kvällspromenaden syns du eftersom de är utrustade med reflex. Den har skaftförlängning med snölås och en uttagbar inläggssula för enkel torkning.

 

6. Sulman Bolmenbolmen-toppslistastovlar6 bra stövlar Grannliv Granngården

Den låga gummistöveln Bolmen från Sulman är en lågskaftad och sportig stövel med formgjuten sula och fleecefoder. Skafthöjden på bara 22 centimeter gör den lätt att komma i och ur, passar lika bra i stan som i arbetet. Stövlarna har snörning baktill och reflexer för kvällspromenaden. Lös inläggssula för enkel torkning.

 

Tretorn Nord 2.0 stövel från Granngården.7. Tretorn Nord 2.0

Den varmfodrade stöveln Tretorn Nord 2.0 är en robust gummistövel som ger bra stöd på långa skogspromenader. En regnstövel gjord i PVC-fritt naturgummi med metallskena i mellansulan för ökad stabilitet. Det halvhöga skaftet med justerbara nylonmuddar håller effektivt fötterna torra och yttersulan i gummi är stabil och ger extra bra grepp på ojämna och hala underlag, den perfekta stöveln för lite längre vandringar.

 

 

Så sköter du om dina stövlar

För att stövlarna ska hålla genom regn och rusk i många år behöver du sköta om dem. Oavsett hur du använder din stövel så behöver de skötas om för att hålla länge. Tar du för vana att sköta dem på rätt sätt kommer du kunna ha glädje av dem i många år.

Så här gör du:

  • Rengör regelbundet stövlarna med ljummen tvållösning. Undvik lösningsmedel och att skrubba med en grov borste.
  • Låt torka i rumstemperatur och undvik kontakt med värmeelement.
  • Förvara stövlarna upprätt på en sval, mörk plats.
  • För skötsel av stövelns gummiyta rekommenderas silikonolja, glycerin eller stövelvård.