Läsarnas restips: Jamtli

granngarden_restips_jamtli

Passa på att åka på en utflykt i sommar. Från er läsare har vi fått en massa fina tips på spännande platser att besöka. I Östersund finner ni Jamtli, en pärla med överraskningar i varje vrå.

Jamtli, länsmuseet i Östersund, har utnämnts till Årets museum 2013 av Riksförbundet Sveriges museer. Jamtli har många strängar på sin lyra med bland annat utställningar, föreställningar, historieland och kulturhistoriska samlingar. Aktiviteterna och sevärdheterna är anpassade efter säsong.

I Historieland vandrar man mellan hus och gårdar i friluftsmuseet och färdas genom några avstamp i tiden från 1700-talet fram till 1975. Kopplat till det sistnämnda årtalet finns numera temaparken ”Fem myror är fler än fyra elefanter”, som har utformats helt efter den älskade TV-seriens originalformat, lärorikt för barn genom alla tider.

Fem andra sommartips:

1. F21 flygmuseum
2. Järnvägens museum i Ängelholm
3. Rosenlöfs tryckerimuseum
4. Universeum i Göteborg
5. Lesjöfors museum

 

I sommar publicerar vi utflyktstips från våra läsare runt om i landet. Håll utkik på lördagar här på bloggen efter fler roliga ställen och vackra platser att besöka. Har du något bra tips du skulle vilja dela med dig av? Skriv gärna i kommentarsfältet!