Hur länge har du bilen på tomgång?

Granngarden-aspen

Oavsett om det är den egna hälsan eller miljön man är rädd om väljer allt fler extra rent bränsle till båten, motorsågen eller gräsklipparen. Här är några av fördelarna.

Vem har inte stått på våren och svurit över en gräsklippare som inte gått igång därför att bensinen blivit gammal? Det är en av anledningarna till att många väljer alkylatbensin eftersom den har mycket längre hållbarhet än det du använder till din bil. Den innehåller reaktiva ämnen som gör att bensinen åldras efter några veckor till månader, medan alkylaten håller flera år.

Granngarden-aspentavling3Aspen alkylatbensin innehåller också bara en bråkdel av det farliga ämnet bensen kan orsaka illamående, huvudvärk och i förlängningen cancer. Eftersom den är i stort sett fri från lösningsmedel kan man säga att den 99% renare än vanlig bensin. Det kan vara värt att tänka på när det gäller maskiner som gräsklippare, trimmers och motorsågar där du står mitt i avgaserna – något du aldrig skulle göra bakom en bil.

Se hela Granngårdens sortiment av aklylatbensin.

Lite fakta kring Aspen alkylatbensin

Granngarden-aspentavling5* Sot och avlagringar i vanlig bensin gör maskinerna mer svårstartade och kräver oftare underhåll.
* Alkylatbensin ger lägre rusvarvsantal, vilket gör motorn snålare.
* En timmes gräsklipparkörning med vanlig bensin ger samma miljöpåverkan i form av bensenutsläpp som tomgångskörning med bilen i tolv dygn. Med alkylat är samma siffra tre timmar.
* Du behöver inte tömma dina maskiner från bensin under vintern med Aspen alkylatbensin.
* Alkylat har tio gånger längre hållbarhet än vanlig bensin.

Granngarden-aspentavling6