Gårdsbacken i magasinet Grannliv

gardsbackenm9Vi fick ett trevligt telefonsamtal en dag tidigt i somras… Vi blev tillfrågade om vi ville vara delaktiga i ett produktreportage i Granngårdens magasin Grannliv nummer 4/2014 som kom ut i veckan. Så här gick det till.

Det innebar att vi skulle få besök av Grannliv-redationen under ett par dagar, som fotograferade Granngårdens produkter hemma hos oss. Tror ni vi funderade länge? Det gjorde vi inte, vi svarade jättegärna, utan några betänkligheter. Självklart var de välkomna till oss.

gardsbackenm5
Här håller teamet på att styla diverse kaninprodukter.

Sagt och gjort, i september anlände ett gäng på fyra personer från redaktionen. Vi hade bett till vädergudarna att låta oss få sol och värme dessa två dagar som det skulle hårdjobbas och de lyssnade på oss, vädergudarna. Trots tidig höstmånad så hade vi ett ljuvligt väder, vi kunde sitta ute och fika och det underlättade så mycket för teamet. Det var säkert upp emot ett hundratal olika produkter som anlänt till gården tidigare under veckan och som nu skulle sorteras, arrangeras och stylas för olika fotosessioner.

gardsbackenm7
Det var många olika produkter som skulle fotograferas.

På Gårdsbacken börjar man alltid jobbet med en kopp kaffe och efter att ha hälsat projektansvarig Susanne, Art director Ylva, stylist Helena och fotograf Anders hjärtligt välkomna till Gårdsbacken så bjöd vi in dem på altanen för en kopp kaffe och rödvinsbärskaka. Ylva hade lustläst vår blogg  och hade många idéer på vad vi skulle göra. Det skulle visas rengöringsmedel vid diskhon i köket, hundmat framför vedspisen, stövlar och kängor vid lagårdsporten och så vidare.

gardsbackenm8
Projektansvarig Susanne sitter mitt bland alla prylar och har full koll på läget.

Efter att startkoppen kaffe var urdrucken började arbetet. Susanne satte sig mitt på gräsmattan bland alla produkter och började bena ut var allting fanns och vilka produkter som skulle matchas ihop med vilka. Helena, Ylva och Anders började genast jobba inne i köket med bilden på rengöringsmedel, det var den bild som behövde minst förberedelse.

gardsbackenm1
Här stylas Royal Canins fodersäckar framför vedspisen i köket.

Jag och Danne försökte passa upp teamet så mycket vi kunde och när någon av djuren skulle medverka på bilderna så kommenderade vi dem att ligga, sitta, busa, stå stilla och vi till och med kommenderade Fame att stänga munnen vid ett fototillfälle. Dagen var varm och hon flåsade med tungan ute och det skulle bli en bättre bild om hennes mun var stängd, så Danne bad henne stänga munnen och hon lyssnade på honom och gjorde som han sa.

Vi var rejält stolta över våra djur efter dessa två dagar, de var duktiga. Till och med fåren skulle flyttas och ställas till för att få en bättre bild och även de skötte sig superbra. Djuren fick många lovord och mycket beröm.

gardsbackenm6
Anders är en rutinerad och duktig fotograf. Det var mycket intressant att se hur han jobbade.

Reportaget skulle spegla hösten och det var lite svårt att få den känslan att infinna sig eftersom dagarna som sagt var ljuvligt soliga och varma. När Danne och jag själv ikläddes flanellskjorta, grova arbetsbrallor, vinterjackor och mössa kändes det lite konstigt och mycket varmt. Första bilden på mig och Danne iklädda dessa varma kläder är tagen framför vagnsboa och vi kände väl oss inte direkt höstiga…

gardsbackenm3
Art director Ylva kikar genom kameralinsen för att på så sätt se hur bilden kommer att bli.

Varje bild tog cirka en och en halv timma att arrangera och fota, några gick lite snabbare och några större, mer avancerade bilder tog längre tid. Den i porten med alla redskap var förmodligen den bild som tog längs tid att styla och fota.

Bilden på Lime framför Royal Canins fodersäckar var lite lurig, när stylisten hällde upp fodret i matskålen så hade Lime väldigt svårt för att inte stoppa ner nosen i skålen och börja äta. Hon förstod inte varför det behövde ta så lång tid innan hon fick smaka på. Därför ser hon lite fundersam ut på bilden.

gardsbackenm4
Det blev tagna ett stort antal bilder av Anders under dessa två dagar på Gårdsbacken.

Vi hade två riktigt trevliga dagar tillsammans med teamet från Granngårdens Grannliv-magasin. Vi bjöd dem på hembakat fika och lunch båda dagarna och de uppskattade det mycket. För oss är det självklart att bjuda, det hör till ett besök på Gårdsbacken.

gardsbackenm10
Jag gillar bilden på Danne i fårstallet mycket.
gardsbackenm11
Den vänstra bilden, som är tagen i porten, var kanske den bild som tog längst tid att styla och fota. Gimmie hade inga problem att modella i hundbädden full med roliga hundleksaker.

Jag hoppas att ni tycker om produktreportaget och hittar något intressant på bilderna!

Paula och Dan på Gårdsbacken gästbloggar på Grannliv vecka 45–48. Vill du läsa mer av dem, klicka här, eller besök Paula och Dans egen blogg Gårdsbacken.