Få ett myrfritt hus i sommar

När det inte finns någon mat utomhus söker sig gärna myrorna in under tak för att söka lyckan. Här ger vi flera tips på hur du får ett myrfritt hus i sommar. 

Om en myra väl har hittat in i huset blir de snabbt flera. De lämnar nämligen doftspår efter sig som myrkompisarna enkelt kan följa.

Det viktigaste för att få ett myrfritt hus är att hålla rent inomhus och inte låta smulor och fläckar av saft och marmelad ligga kvar på köksbordet eller på golvet under matbordet. Myrornas sockersug gör att de snart flockas kring den spillda maten.

När du fått in myror i huset är det viktigt att du snabbt lokaliserar var de tar sig in och sedan får bort boet. Ett bra sätt för att göra sig av med myrorna är att placera ut myrdosor. De innehåller ett medel som arbetsmyrorna dricker av och sedan tar med sig till boet där hela kolonin matas och utplånas. Torka av golvet och väggarna där myrorna går med en disktrasa också, då försvinner doftspåren som de lockar sina kompisar med. Här kan du läsa mer om hur du håller myrorna borta.

Gå ut med soporna och håll matavfall borta

Du ska aldrig låta sopor och gamla matrester stå för länge inomhus. Det finns ingenting som lockar till sig så mycket myror som det. Dessutom ska du vara noggrann med att inte låta dina husdjurs matskålar stå framme för länge.

Myrfritt hus – håll rent både ute och inne

När du och dina barn ätit vid matbordet eller någon annanstans är det bra om du torkar rent direkt efter. Om du låter kaksmulor, saftfläckar och fruktbitar ligga kvar på golvet eller matbordet lockar det fram de skickliga klättrarna snabbt.

Även på utsidan av huset är det bra att skapa förutsättningar som hindrar myrorna från att hitta in i huset. Avlägsna fukt och trimma ner buskar som står nära husgrunden, inte minst buskar som bladlusen gillar. Bladlöss är nämligen någonting som svartmyror älskar.

Här finns alla produkter du behöver för bekämpning av myror både ute och inne.