Bli av med myror inomhus

Har du fått problem med myror inomhus? Då kan det vara besvärligt att få bukt med dem, men det finns hjälp. Här är våra bästa tips för att slippa myrinvasionen inomhus.

Myror söker sig inomhus om det råder brist på mat i naturen. Om du hittar en myra inomhus kommer det förmodligen finnas betydligt fler än så inom kort. Myrorna lägger nämligen ett doftspår efter sig som upp som kolonin sedan lätt kan följa. Och de är enormt sockersugna, en enda liten fläck av saft eller marmelad kan locka till sig en mängd myror på kort tid.

Har du väl fått in myrorna i huset är det viktigt att lokalisera var någonstans de tar sig in och sedan ta bort boet. Torka av området med diskmedel för att ta bort doftspåren. Hittar du inte boet kan det räcka med att placera ut myrdosor längs med myrpassagen, det finns även praktisk refill. Här finns fler smarta produkter för att vinna striden mot myrorna.

Så slipper du myror inomhus:

Gå ut med soporna regelbundet. Det finns inget som lockar till sig myror som gamla matrester.

Se till att inte husdjurens matskålar står framme alltför länge om du har katt eller hund. Rengör ofta!

Gör det svårt för myrorna att ta sig in. Kolla igenom huset och se var det finns springor som är potentiella myrvägar och täpp igen dem.

Rengör golv noga från sött spill – saft, läsk, kaksmulor och dylikt.

Ta bort eller trimma buskar som står intill husgrunden. Särskilt sådana som härbärgerar bladlöss, där samlas ofta svartmyror också.

Reparera vattenläckor och avlägsna fukt intill husgrunden.