Äntligen lite ljus i novembermörkret!

belysning1 ljusslinga Grannliv Granngården gästblogg Carina LarssonSåhär års, när novembermörkret ligger som tätast om kvällarna längtar jag extra mycket efter att julljusen ska lysa upp min tillvaro! Ett sätt att tjuvstarta julen lite är att sätta upp julbelysning utomhus.

Det passade vi på att göra i helgen, men det är mycket som ska fixas med innan ljusen sitter där de ska…

Först måste man ju kolla så alla lampor är hela och lyser som de ska, sen ska alla slingor trasslas upp (hur kommer det sig att de alltid trasslar till sig genom att bara ligga stilla i förrådet under sommaren?) och till sist ska de upp i träden, en snudd på akrobatisk uppgift! Jag fick ta hjälp av en trädgårdsstol för att nå upp… 🙂belysning3 ljusslinga Grannliv Granngården gästblogg Carina LarssonVi har våra ljusslingor i fruktträden utanför köket, därifrån ser man ljusen både inifrån huset och utifrån gatan. Så många som möjligt ska ju få glädje av att se dem!belysning2 ljusslinga Grannliv Granngården gästblogg Carina LarssonMen känslan när alla små lampor sitter på plats,  sladdarna är dragna och skymningen faller så man kan premiärtända träden för säsongen, den är fantastisk! Sen sitter jag inne i värmen med en kopp varm glögg och bara njuter av känslan. Äntligen är det på riktigt… Snart är det jul!belysning4 ljusslinga Grannliv Granngården gästblogg Carina Larsson

Carina Larsson gästbloggare Grannliv julbloggare 2015Carina Larsson gästbloggar regelbundet på Grannliv. Hon skriver både uppskattade Nyponvillans Trädgårdsblogg om familjens ambitioner att bli självförsörjande på grönt och så här års även bloggen Julpussar. Här kan du läsa mer av Carina!