Viktigt med reflexer i höstmörkret

Granngarden_Synas_morker_hundAtt röra sig i närheten av trafik i mörkret och inte bära reflexer kan vara förenat med livsfara. Med Granngårdens senaste varselprodukter ser du enkelt till att både du själv och dina djur syns ordentligt.

Reflexer är och förblir ett väldigt viktigt hjälpmedel för att öka din och dina djurs säkerhet i mörker. Risken att bli påkörd och dödad av en bil är tre gånger så stor i mörker som i dagsljus och risken ökar redan i skymning.

Med mörka kläder i mörker syns du först inom 20-30 meter om du inte bär reflexer. Med ett par enkla reflexer syns du däremot redan på ungefär 125 meters håll om du möter en bil med halvljus. Det ökar tiden du och bilisten hinner reagera med ungefär åtta sekunder om bilen färdas i 50 km/h – åtta sekunder som kan bli direkt livsavgörande.

Enkel matematik och ett lika tydligt argument för varför det är så viktigt för dig och dina djur att alltid bära reflexer eller plagg försedda med reflexer – både när ni rör er i tät bebyggelse och i skog och glesbygd där gatubelysning saknas.

Glöm inte att testa era reflexer regelbundet. En reflex håller nämligen i ungefär tre år innan effekten avtar.

På Granngården har vi bekväma och funktionella varselkläder till hela familjen och dina husdjur – från stövlar, hjälmar och jackor till hästens ländtäcken och reflexer för ben och svans. Välkommen in i någon av våra 109 butiker för att ta del av vårt sortiment.