Ta med hund till jobbet

Se till att aktivera vovven innan och efter jobbet så att det istället blir fokus på vilotid under skrivbordet. Och såklart är det viktigt att både vovven och dina kollegor känner sig trygga på arbetsplatsen. Här är några saker att tänka på innan du tar med hund till jobbet.

Det är inte alla arbetsplatser som accepterar husdjur på kontoret. Det är upp till arbetsgivaren, så kolla först med din chef om du kan ta med hunden till just ditt jobb. Om svaret är ja, är det viktigt att du tar del av eventuella policys gällande djur på arbetsplatsen för att göra detta på bästa och smidigaste sätt – vad ska du tänka på när det gäller andra djurägare, allergiker och hundrädda? Vad ska du tänka på gällande städning och bör du sätta upp kompostgaller för att hindra att din hund springer fritt?

Ska du ta med hund till jobbet är en förutsättning att den är väluppfostrad och inte stör dina kollegor under arbetstiden. En tyst vovve är garanterat mer uppskattat än den som skäller och piper. Och gissningsvis blir det lättare för både dig och vovven att bli omtyckta om ni sköter er.

Ta en promenad innan jobbet

Det är nog lättare att ta med hunden till jobbet om den är lugn – du får ber arbetsro och din fyrbenta vän kan lättare koppla av. Gå en ordentlig promenad så hunden är rastad och klar innan ni stiger in på kontoret.

Ha en bestämd plats

Utse en plats, t.ex. under eller bredvid skrivbordet, där din hund ska vara under dagen. På så sätt förebygger det att hunden springer runt och hälsar på alla och känner sig stressad. Lär din hund att stanna på platsen och ha med en filt eller hundbädd där den kan ligga. Din vovve kommer också lära sig rätt snabbt att det egentligen är ganska lugnt på jobbet. Tiden kan därför användas till att vila – skönt!

Ta med hund till jobbet – även vatten och leksaker

Se till att din pälskling alltid har tillgång till färskt vatten, så ta med en vattenskål och placera den med fördel på ett underlägg så det inte skvätter på den där heltäckningsmattan i kontorslandskapet. Och ha med lite aktiveringsleksaker som din hund kan tugga på under kontorstid. Lite hjärngympa är bra för er båda två.

VISSTE DU ATT? Hundar ofta gör ett bra jobb när det kommer till att höja arbetsmoralen och att öka produktiviteten och kreativiteten hos medarbetare i deras närhet!