Så lär du kinkig hund bli matglad

Många hundar är kräsna i maten. Gäller det även din vovve? Här ger vi dig 3 tips för att få en kinkig hund att äta bättre och blir mer förtjust i maten.

Välj ett smakrikt foder om du har en kinkig hund

Hitta ett foder som är anpassat efter just din hunds aktivitetsnivå och ålder, så att hunden får i sig allt den behöver i sitt dagsintag. Även hundar har favoritsmaker så välj ett foder som tilltalar din hund rent smakmässigt. En riktlinje är att det ofta är ett foder med så mycket färska råvaror som möjligt. Här kan du läsa mer om hur du väljer hundfoder.

Värdera matstunden

Ge mat efter morgonpromenaden när magen kommit igång efter natten, då brukar aptiten vara bättre. Ett annat alternativ är att ge mindre portioner och inte heller låta din hund ha fri tillgång till mat. Och se alltid till att servera maten under en lugn stund.

Berika matskålen

Om du har en kinkig hund är det bra att lägga till något extra gott i matskålen. Det kan vara att du blandar i grönsaker eller smakrikt våtfoder, men också att du serverar maten på något annat sätt. Lägg till exempel fodret i en aktivitetsboll eller använd det som belöning vid träning, då blir matstunden roligare.

Källa: Fanny Gerlash, foderambassadör för Granngården

Köp hundfoder på granngården.se eller i butik. Granngården erbjuder smakgaranti för att du ska känna dig lugn med att prova ett helt nytt foder. Tryggt och enkelt för dig och din fyrbenta vän.