Mia Nilsson om tävlingsåret som gått

Nu närmar sig 2018 år sitt slut och det är dags att summera året och allt vad det bjudit på. Mia Nilsson i Team Appetitt berättar om hundarnas framgångar.

Året började med att det kom in en ny liten familjemedlem till oss. En liten malletjej från Tyskland. En 11 månader gammal tik. Det har varit en stor utmaning att få henne att komma in i vår familj, med allt vad det innebär. Men oj vad jag tycker om den hunden. En STOR utmaning när det gäller både vardagslivet och träningen, men det är grymt kul också. Hayli, som hon numera heter, har en galen arbetslust och ställer alltid upp på all träning. Det är så häftigt. Vi tränar främst agility, men IPO är ju även en sport som ligger mig varmt om hjärtat. Vi har börjat träna även det en del. Ska bli så spännande att se var vi hamnar i framtiden. Förhoppningsvis kommer vi ut på tävlingsbanorna i agility i slutet av 2019.

Hund hoppar champion agility.
Foto: JP Foto

Lilla “Ci” SEAg(h)Ch Eazy Working Cita, border collien, har gjort stora framsteg i år. I början av året debuterade vi i Hopp 3 (den högsta klassen) och tog ett Cert. Senare under året har hon tagit ytterligare 2 cert och kan numera titulera sig Svensk Agility Hopp Champion.

Under sensommaren lyckades vi ta de sista kvalificeringsresultaten och tog oss upp även i klass 3 i agilityklass. Nu är hon en klass 3 hund på heltid och vi siktar mot vårt första SM ihop.

Mia Nilsson och hundarna vid havet.

BH IPO II, SEAgCh, SEAg(h)Ch Aktivistin Idea “Katla”, min stora luns, var kvalificerad till 2018 års Belgar VM, Fmbb, men vi valde att inte åka eftersom jag inte kände att den rätta formen fanns där just då. Vi valde att satsa på årets SM, som gick i Sundsvall.

Med facit i hand var det en helt rätt satsning och Katla gjorde några otroligt bra lopp. Helgen slutade med att vi tog ett SM SILVER med vårt lag “Fullt Drag!” Förutom ett SM silver så tog vi även vårt sista CERT i agilityklassen och Katla är numera champion i både agility och hoppklass.

Mia Nilsson Your dog in focus.

Förutom alla fantastiska träningspass och hedrande tävlingsresultat så har året bjudit på en stor sorg. Min allra bästa vän, själsfrände och fantastiska tävlingshund BH IPO III, SEAgCh, SEAg(h)Ch Dubion Ikea “Hekla” lämnade oss i början av året. Hekla lämnade ett stort tomrum efter sig och vi saknar henne allihop något enormt. Det går inte en dag utan att jag tänker på henne och allt roligt vi gjort tillsammans.

Jag vill rikta ett stort tack till Granngården för stödet 2018 och ser fram emot vårt samarbete 2019. En stor del av våra framgångar är fodret Appetitt som gör att mina hundar kan hålla en fin form, mår bra och nå fantastiska tävlingsresultat. Nu väntar lite vintervila med fysträning och uppbyggnad inför tävlingsåret 2019, vi har ett SM i sikte!

/ Mia, Katla, Ci och Hayli

Vill du se mer av Mia och hundarna? Följ henne på instagram: @yourdoginfocus