Klara och Frasse i nya serien Hundland

Klara Zimmergren ny programserie Hundland GrannlivKlara Zimmergren med airdaleterriern Frasse som Grannliv intervjuat tidigare kommer att leda en ny programserie i P1 om hundar. Hundland som serien heter startar i Sveriges Radio 3 november.

Med oförglömlig humor och värme porträtterade programledaren, skådespelaren och journalisten Klara Zimmergren hundskoleläraren Görel i SVTs humorserie Mia och Klara för några år sedan. Sanningen är att hon själv haft hund stora delar av sitt liv och hennes airdaleterrier Frasse hänger med överallt. Självklart var han med när Grannliv träffade dem båda för en längre intervju.

Den 3 november drar hennes nya programserie i Sveriges Radio P1 Hundland igång. Där kommer hon under fem måndagar träffa hundar i en rad olika situationer på allt från ålderdomshem till skolor och bland annat undersöka varför en miljon svenskar väljer att leva med hund.
– Man kan ha hund av många olika skäl: Sällskap, motion, utställningar och tävling. Själv har jag hund för att de får mig att skratta, säger programledaren Klara Zimmergren och tillägger: Jag kan inte tänka mig ett liv utan hund, jag vill ha hur många som helst.

Klara Zimmergren ny programserie Hundland GrannlivHon möter hemlösa Anne som inte skulle klara tillvaron utan Tjabo och hockeyproffset Tommy som fortfarande saknar Roffe. Man får veta om hundars förlösande kraft i fängelser och hon ger även svar på frågan om hunden skyddar sin ägare av lojalitet, eller vill den bara ha godis?
– Nästan alla jag träffat längs den här resan berättar om hur hunden tycks känna på sig och liksom veta vad vi behöver. Men samtidigt som många finner det lättare att leva med en hund än med en människa är det ju en i grunden ojämlik relation – det är vi som bestämmer när dom skall dö, säger Klara Zimmergren.

Hundland sänds i P1 under fem måndagar i höst, med start den 3 november. Sändningstid kl.10.35-11.00. Därefter finns programmet för efterhandslyssning på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.  Läs Grannlivs långa intervju med Klara och Frasse här!