Var med och fira Hundens Dag

hundensdag

Sverige är ett hundtokigt land med över 800 000 hundar. Den 27-28 september uppmärksammas människans bästa vän lite extra.  

Hunden är människans bästa vän. Den 27-28 september anordnas Hundens Dag av Royal Canin som ett sätt att lyfta fram hundens betydelse i samhället.

Idag används hunden inte bara som sällskapsdjur utan hjälper också väldigt många människor i nöd; polishundar och räddningshundar räddar liv och ledarhundar hjälper synskadade i deras liv. Listan kan göras hur lång som helst.

Hundens Dag förenar Sveriges alla hundengagerade människor, från uppfödare och hundklubbar till hundägare och alla som helt enkelt tycker om hundar. Idag finns ungefär 800 000 hundar i Sverige utspridda på 600 000 hushåll.

Var fjärde hund i Sverige är en blandras, utöver dem är Schäfern den vanligaste hundrasen följd av Golden Retriever, Labrador Retriever, Jack Russell och Rottweiler.

Molly är det allra vanligaste hundnamnet men även namn som Bella, Wilma, Ludde och Bamse används flitigt av hundägare runt om i Sverige.

Mer hundkul: 

Hur bra är du på hundraser – testa dig själv!

Läsarna svarar – Det här gillar min hund bäst!