Hundens bästa aktivitetsleksaker

Alla hundar behöver få vara aktiva, både för den mentala och fysiska hälsans skull. Ett enkelt sätt att få in mer rörelse i vardagen är att använda aktivitetsleksaker. 

Aktivitetsleksaker som rep, bollar, ben och pipande gosedjur gör det lätt och roligt att leka med hunden. Och leken knyter samman dig och din hund mer, ger motion och glädje. Om du gör hundens matstund till en lek så slår du två flugor i samma smäll. Du kan till exempel lägga hundens mat i en foderboll. Den fungerar så att när hunden rullar den så faller foderbitar ur och det finns bollar som ger ifrån sig ljud.

Enkla aktivitetsleksaker

Många leksaker går att göra själv. Låt hunden leta fram godis som du lagt inuti ett antal stängda kartonger som hunden måste ta sig igenom för att få fram den. Eller göm godis inuti tjocka repbitar – särskilt bra för hundar som älskar att tugga och bita på saker.

Granngården har ett stort utbud av leksaker, som rep, bollar, ben och gosedjur. Vi har även matskålen Anti-Glupsk med mjuka piggar som utmanar hunden och gör att matstunden tar längre tid.

Se vår film med leksakstips: