Gimmie på Gårdsbacken

Som vi får skratta åt Gimmie, vår Border Collie-tik, som till sinnet är mer som en valp än den gammhund på åtta år, hon egentligen är. Hon förgyller våra dagar på ett underbart sätt och det går inte en dag utan att hon hittar på någon lustighet…

gardsbackeng8
Observera mackan till höger, man skulle kunna tänka sig att Gimmie väntar på att få höra ett ”varsågod”!

Nu i vinter har vi haft lite problem med hennes iver att bära ut vedklabbar från vedboa och ni ska inte tro att det räcker med en liten klabbe att leka med en stund, nänämen, många och gärna stora vedträn ska det vara.

gardsbackeng3
Gimmie väljer inte den minsta vedklabben att bära på precis…

Saken är den att när det har snöat och vi kör med snöslungan så ligger det massor av Gimmies vedklabbar under snön och jag kan meddela att det inte låter vackert när en sådan hamnar i slungan…  Till sommaren tror jag vi ska lära henne att bära in veden istället.

gardsbackeng2
Vi måste dressera Gimmie att bära in veden istället.

Ibland brukar vi likna henne vid en katt, lika självständig och egensinnig. Man kan nämligen inte tvinga henne till att göra något mot hennes vilja, då vänder hon demonstrativt bort huvudet och stänger åt öronen. Hon varken hör eller ser någonting hon inte vill, men å andra sidan och det viktigaste av allt är att hon är världens snällaste!

gardsbackeng12
Gimmie tycker mycket om att leka…

Gimmie älskar allt och alla och när hon träffar på någon slår hon nästan knut på sig själv av glädje. Imorse när jag gick till brevlådan för att hämta tidningen hade någon tappat ett kvitto på marken. Gimmie gick fram och nosade på det och bara av den vittring hon fick av den som hållit kvittot i handen så blev hon jätteglad. Hon brukar dessutom bli väldigt glad av att nosa i någons fotspår i snön… Människovittring är förmodligen den bästa doft hon vet.

gardsbackeng10
Leksaker ska ruskas om rejält!

Trots att Gimmie är en glad och sprallig, yrhätta till tik, som alltid är pigg på bus så har hon en unik känsla att märka när någon inte mår bra eller är ledsen. Då gör hon allt hon kan för att vi ska bli glada igen.

gardsbackeng19
Ni kan förstå Gimmies lycka när vi hittade små Champiskopior på Granngården, hon blev alldeles till sig av glädje…:)

Vi har en låda i köket med hundleksaker och märgben. Vi tycker nämligen att leken är jätteviktig i en hunds liv, vare sig den är valp, ung- eller vuxen hund. Våra hundar blir inte stökiga inomhus trots att de alltid har fri tillgång till hundleksaker. Lekarna inomhus är oftast ganska lugna, de kan småtampas om en fleecefläta eller tugga på ett märgben en stund. Så fort vädret tillåter brukar vi låta vår ytterdörr stå öppen och då har hundleksakerna en förmåga att hamna ute på gräsmattan och leksakslådan i köket vara tom.

gardsbackeng1

Till sist måste vi bara få berätta en söt sak som Agnes, vår guddotter på sex år, brukar säga om Gimmie och Fame, då Gimmie är Fames ”mamma”.
– Määh, va konstigt! Det brukar ju vara barnen som är busigare än mammorna, men med Gimmie och Fame är det tvätom!

SAMSUNG
Agnes, vårt gudbarn och världens bästa hundskötare.

Lekfulla hundar är lyckliga hundar!

Paula och Dan på Gårdsbacken gästbloggar på Grannliv vecka 14–17. Vill du läsa mer de har skrivit, klicka här, eller besök deras egen blogg Gårdbacken.