Bra att tänka på i badet med hunden

Granngarden-badahundFlytande leksaker kastas ut till hundarna som glatt simmar och hämtar. Om och om igen. Har du en hund som gillar att bada ger det både glädje och nytta. Här får du några tips.

Att röra sig i vatten är bra muskel- och konditionsträning för din hund. I vissa fall kan det till och med fungera som sjukgymnastik, precis som för människor. Vare sig det handlar om artros eller övervikt.

Först gäller det dock att hitta en badplats där hundar är välkomna och det är de i regel inte på allmänna badplatser. Här hittar du en lista på hundvänliga badplatser. Om hunden håller på att lära sig gilla vatten eller tycker det är obehagligt, välj långgrund botten till att börja med. Favoritleksaker, gärna sådana som flyter, är bra att distrahera med ochk kan flytta hundens fokus från vattnet till det som är roligt.

Granngarden-badahund1I närheten av vatten gäller det alltid att tänka på säkerheten. Sätt på hunden flytväst när ni är nära vatten, men det inte ska badas.  Speciellt på höga bryggor och båtar. Då kan du få tag i och dra upp djuret ifall det råkat ramla i vattnet. Intill syns Dogman Professional flytväst som finns i fyra olika storlekar. Den är gjord i vattenavvisande material och med en stödjande magplatta som är bra vid lyft.

Torka gärna hunden efter badet. Glöm inte i öronen. Olika hundar har olika bra päls för bad, men vissa kan ta lång tid att torka och blir det många bad utan torkning kan det ge upphov till svamp och infektioner med klåda som följd.

Granngarden-badahund3Saltvatten kan irritera och ge kli hos vissa hundar, då kan det lindra om du spolar av med sötvatten. Är det algblomning och du själv skulle undvika bad, släpp inte i hunden.

En annan fördel med bad är att klorna mjukas upp efter en stunds bad, vilket är en fördel om det är dags för klippning. Gör den i samband med ett bad så går det enklare än vanligt!

Flytande lycka!

Granngarden-badahund6På Granngården finns en mängd leksaker för hunden och dig att använda. Nedan finns några av de som är särskilt anpassade för lek i vattnet.

 

Härligt färgglad vattenbumerang, 35 centimeter lång. Kasta den – har du tur kommer den tillbaka i munnen på din hund…

 

Granngarden-badahund2Bitboll, någon? Med en vattenboll som flyter är spelet snabbt igång. 12 centimeter i diameter.

 

Bra övningsleksak för den som Granngarden-badahund4vill lära sig vara i vatten. Se till att vara med hunden i vattnet och använd handtaget i vattenlivboj för att hålla i som trygghet. 25 centimeter i diameter.

 

Låt leken ta skruv med en vattenpropeller. Leksaken är lättkastad och flyter i vattnet. 22 centimeter stor med Granngarden-badahund5bra ögla för upphängning på tork när leken är slut.

 

 

Priser och produkter kan vara förändrade sedan artikeln publicerades.
För aktuellt utbud och priser på Granngårdens hundprodukter, klicka här!