Älskade hund

Grannliv-elinsvardhmaj2Denna veckan har vår älskade lilla Elsa blivit 1 år. Det är galet om man tänker på hur fort tiden har gått. Men sen när man tänker efter hur mycket vi har fått vara med om så förstår man hur lång tid det varit också.

Hon är verkligen vår lilla bebis och just nu känns inte tanken på att ha henne till vildsvinsjakt så lockande. Att släppa sin hund på vildsvin är verkligen inte riskfritt.. Har sett hur en del hundar har blivit riktigt uppsprättade av grisens vassa betar… Och att få ta min bästa vän till ett operationsbord för den anledningen – det vill jag verkligen inte.

Elsa ska snart få en skyddsväst som ska skydda stor del av kroppen. Först ska hon få öva sig i att bara röra sig i den och dt kommer nog bli mycket jobb innan hon känner sig bekväm och smidig i den. När hon väl gör det ska vi åka och prova henne i ett hägn några gånger med vildsvin i.

Grannliv-elinsvardhmaj3Visar Elsa att hon är klok och smidig kommer hon få fortsätta att visa om hon kan bli en duktig jakthund på vildsvin. För det syns så väl när Elsa får jobba med något hur bra hon mår. Och vilken glädje det skulle vara om vi båda kunde ha det kul i skogen med att jaga.

Skulle hon inte bli en vildsvinshund får vi lägga fokus på att hon blir duktig på att spåra. 🙂 Men jag tror hon kommer att bli en duktig jakthund eftersom är så klok och duktig på många andra saker. Jag kan dela på mina kor och kvigor om de ska till olika beten och hon är med utan koppel och stannar vid mina fötter. En hund som det är spetsras i är inte så lätt att få till att göra så – det är ofta mycket roligare att jaga korna än att lyssna på vad matte säger…

Grannliv-elinsvardhmaj1När det är dags i slutet av sommaren kommer ni att få höra hur galet nervös jag antagligen är den dagen vi ska vara i ett vildsvinshägn. Något jag har funderat på sedan vi skaffade Elsa är: visst är det konstigt att man för en summa pengar kan köpa sig en bästa vän? Älskade hund!

Elin Svärdh gästbloggar på Grannliv vecka 21–24. Vill du läsa mer om hennes liv på gården med mjölkkorna hittar du hennes egen blogg här.