3 tips när du ska välja hundmat

Torrfoder, färskfoder, frysfoder, våtfoder – ibland kan det kännas som en djungel av hundmat. En riktlinje är att fodret ska vara bra för magen och ge din hund all näring den behöver. Här är 3 tips att tänka på när det kommer till att välja hundmat.

Våga prova nytt när du ska välja hundmat

Vilken hundmat du bör välja beror på din hunds aktivitetsnivå och ålder, så att det täcker upp för just din hunds unika förutsättningar. Låt gärna hunden prova olika sorter men tänk på att blanda upp det nya fodret med det förra i början, för att låta magen hinna vänja sig.

Få hunden att äta.

Välj dosering efter aktivitetsgrad

En hund som är ute och tränar mycket har ett större behov av ett energirikt foder än till exempel en lite mindre hund. På de flesta hundfoderförpackningar står det hur du ska dosera efter hundens vikt och aktivitetsgrad, läs dem noga och anpassa sedan efter vad du märker att din hund mår bäst av.

Kom ihåg efterrätten

Att välja hundmat är en sak, men tänk på att även hundgodis och tuggben gör din hund glad. Själva tuggandet är också en lugnande sysselsättning som kan ge friskare tänder. Bra och nyttigt hundgodis innehåller också viktiga näringsämnen som vitaminer och mineraler och blir ett extra tillskott. Alltid uppskattat av de fyrbenta!

Köp hundfoder på granngården.se eller i butik. Granngården erbjuder smakgaranti för att du ska känna dig lugn med att prova ett helt nytt foder. Tryggt och enkelt för dig och din fyrbenta vän.

Här får du tips på hur du tränar lydnad med din hund.